23/9/12

CD de música en català

Normalment, la música que porto a l'ipod rep forces crítiques entre el grup d'amics. No sol agradar en general perquè hi ha un poti-poti considerable d'estils i moltes cançons no son gaire conegudes.  Això fa que em talli força de posar-lo quan marxem tots plegats, prefereixo que el posin els altres que no pas estar patint si agradarà o no, si la gent s'agobiarà (si, ja ho sé, no hauria de ser així, però què hi farem). Tot i així, quan vam marxar aquest estiu en veler el vam posar força estona.

Tinc un amic italià, ja n'he parlat algun cop, i en un moment, inesperat i proper, em va dir que li agradava molt la música que sonava, i mira que normalment tenim gustos musicals ben diferents! Però el més sorprenent és que em va fer adonar d'un fet del que no era gens conscient. Tinc molta música en català. Escolto molta més música en català de la que em penso, està interioritzada i ja és part del meu petit món musical. Ja no és un moment dolç sinó una realitat, una indústria que avança. 

Com que li va agradar, me'n va demanar i vam quedar que li faria un CD de música en català. Però .... l'estiu ha anat passant, s'ha acabat i el CD encara està per fer. Però ara, ara és un moment especial per fer-lo i quan m'he posat a fer la llista, me n'adono que no sé ni per on començar! La idea és que hi càpiguen tots, potser les més conegudes, les menys tristes,... algunes de les que em frepen no hi seran, potser tampoc pertoca però si la manera que un italià s'enamori, encara més, de nosaltres.

M'ajudeu? Quina cançó posaríeu? Quina trauríeu?

De moment, el llistat, que de ben segur, canviarà, és aquesta. I no espereu coherència musical, hi ha de tot. De moment, ordenats alfabèticament, després intentaré agrupar-los per estils .....

Al mar, Manel
Alegria, Antònia Font
Amb tu, Lax'n'busto.
Bamboo, Antònia Font
Bigoti vermell, Anna Roig i l'ombre de ton chien
Bocins de tu, Els Pets
Bona nit, Els Pets
Calor, calor, La troba Kung Fú
Cançó de bressol després del tsunami, Raydibaum
Corren, Gossos
Foc i brases, Inspira
Futur incert, Sanjosex.
Jean Luc, Els amics de les Arts
Júlia, Lax'n'busto
La flama, Obrint Pas
La merda se'ns menja, Els amics de les Arts
La meva terra és el mar, Lax'n'bustos
La senyora tímida,  Anna Roig i l'ombre de ton chien
L'última nit, La iaia
Maleeixo el temps, Raydibaum
Protagonistes, Pau Vallvè
Quan es faci fosc, Sopa de Cabra
Qui n'ha begut, Mishima
Si encara fossis aquí, Elèctrica Dharma
Un tros de fang, Mishima
Vespre, Els Pets.
Vestida de nit, Sílvia Pérez Cruz
Wa yeah, Antònia Font


ps. Porquet, gràcies, m'has fet descobrir un munt de grups que no coneixia. Delên no m'ha convençut, xò els 4t1a si!
Per cert, hi ha temes que son demanats per part de la gent de la colla o del propi afectat. És l'únic que em consola que comenci un recopilatori amb Al mar. Espero amb delit les vostres propostes per anar omplint, modificant, traient la llista.

20 comentaris:

Sergi ha dit...

Home, poses una mica de cada grup dels actuals, i també alguna dels antics, dels grans clàssics. Després ja és qüestió de gustos, dins un mateix grup, així que no te'n diré cap. Per mi no pot faltar Antònia Font i Els Amics de les Arts, però ja els has posat, així que dono el vist-i-plau, hehehe. Mira, a mi els 4t1a em semblen uns repel·lents...

Garbí24 ha dit...

quan el gravis ja me'n pots enviar un, estic força d'acord amb la tria

Lluïsa ha dit...

I alguna d'en Roger Mas? Et recomano aquesta versió de la cançó "El dolor de la bellesa" en directe i amb la Cobla Sant Jordi. http://youtu.be/Y_ckXjj5N6o

Elfreelang ha dit...

caram crec que quedarà ben content! no has escoltat Maria del Mar Bonet? jo posaria la seva cançó JIM crec que pertanyia al Lp Ben aprop ( és del finals dels vuitanta....)ja tinc una edat

maria ha dit...

Em semblen bé les teves propostes.
Molt encertades.
Ara mateix no passo sense poder sentir alguna cançó dels Mishima...

Yáiza ha dit...

Reconec aquest complex d'oferir el propi iPod per compartir música amb els altres. Comparteixo gustos musicals amb ben pocs, i amb els amics del cau, per exemple, mai el posaria, ja que ells no aprecien gens la música en català. I és pràcticament tot el que jo escolto...

Pel que fa la teva llista, per mi la claves força. Hi ha el meu top10, mirant-ho ràpid, i no se me n'ha acudit cap altra mentre la llegia. Però si penso res ja t'ho diré!

Assumpta ha dit...

Xiquetaaaa!! Quina feinada has fet aquí!! Les cançons enllaçades i tot, què maco! :-))

Aquí, aquesta velleta del cabell gris, no en coneix la majoria... a veure si les vaig escoltant poc a poc... Mira, em servirà per posar-me al dia! ;-))

El porquet ha dit...

Rits.... em sembla una llista magnífica! Jo ja no te'n recomanaré més que ja t'he atabalat prou via twitter, però si t'he pogut fer descobrir alguna cançó, algun grup, que a partir d'ara t'acompanyi en altres moments dolços, doncs jo em dono per molt i molt ben pagat!

Un potxó guapa!

Martulina Divina ha dit...

Hola guapa! Noméshi ha un parell de grups que no conec, la resta genials!!!! Crec que per qui sigui, li agradarà!! Un petonet!

S.N. ha dit...

Jo trobo a faltar La Carrau!!!

Anònim ha dit...

ui, música en català, en això si que no et puc ajudar, no tinc pas un criteri definit...

MBosch ha dit...

Molts bons temes en aquesta llista, i tant! Jo potser hi afegiria alguna cançó més de Mishima, que el disc nou m'agrada molt. I de Manel no te'n dic res perquè encara gràcies que n'hi ha un parell.

DooMMasteR ha dit...

La llista és magnífica! :-)

Et poso un parell de suggerències encara que son de grups que ja surten...

Antònia Font: Es far de ses Salines i
Els amics de les arts: Tots els homes d'Escòcia :-)

Alba ha dit...

Vine amb mi, dels Roots The cool. Hehehehe!!! Aquesta no hi pot faltar! :P

rits ha dit...


Haureu de disculpar que no retoqui el post amb les noves incorporacions, el tema de m'ha descontrolat perquè em passat a fer-lo un regal conjunt amb tots els amics, i s'ha sortit tot una mica de mare. Això si, moltíssimes gràcies per les vostres aportacions, algunes les hem posat al CD.

XEXU, un cop posades les cançons dels de la colla m'ha sorprès perquè AF és la que té més, juntament amb Sopa, tant que al final he tret Bamboo, que estava posada xq era la que sonava quan vam tenir la conversa del post i el destinatari del CD va dir que li agradava molt. En quant a els Amics, .... m'han fet posar una cançó que no m'agrada gens!!!!! un pal....
Els 4t1a no els coneixia, no sonen malament. Per repel·lents els Manel!

JOAN GASULL, doncs si vols, te l'envio! hi hagut alguns canvis, xò es manté força.

LLUÏSA, gràcies per passar per casa, no connec gaire Roger Mas. Me l'apunto!

ELFREELANG, La Maria de Mar Bonet havia pensat L'àguila negra, xò després la vaig desestimar, no sé ben bé perquè. Escolto la teva! i alguna en poso.

MARIA, gràcies! celebro que t'agradin! Jo tp puc passar sense Mishima, m'agraden molt, sobretot en directe, tenen molta força.

YÁIZA, pensava que era la única a qui li passava. M'estranya això que expliques, justament els del cau no escoltin música en català. Em resulta estrany, en un ambient properament cumba s'escolta molt català, o almenys en el meu ambient em passava. La majoria de música que tinc és en anglès, música indie i rock, bàsicament, i per això no els acaba d'agradar als amics de la colla, que els agrada més coses més aviat comercials.
Ja em diràs si se t'acut alguna!

ASSUMPTA, doncs si, una feinada, crec que és el post al que més estona li he dedicat. Aviam com sortirà!! I Aviam si trobes alguna que t'agradi!!!!!

PORQUET, ;) res d'atabalament, he decobert moltes cançons i grups nous. De fet, ve a reafirmar una mica el que penso, que no connec tant la música catalana, però potser una miqueta si! Els 4t 1era m'han sorprès molt!

MARTULINA DIVINA, moltes gràcies!

Ostres, la Carrau, quant de temps, SN!!

PONS007, si mires el meu llistat veuràs que tampoc tinc gaire criteri, vaig trempejant!

MBOSCH, no he escoltat massa el nou disc, ho tinc una mica pendent, xò si, m'agrada molt Mishima, vaig agafar les més conegudes. Ha caigut Llavors, tu simplement, x llàstima meva. Ah! i tb ha caigut La gent normal, de Manel, amb una ja en tinc prou!

DOMMASTER, celebro que t'agradi. M'apunto els teus suggeriments. Dels AF hem afegit Focs artificials i Calgary 88 (que no m'agrada gaire) enlloc de Bamboo i del nou dels Amics..... ais....m'han fet posar Miracle (que encara m'agrada menys), és que no m'agrada massa aquest disc, com a molt hi posaria El matrimoni Arnolfini....

M'apunto els Roots The cool, ALBA!

Un petó per a tots i totes!!!!!

fanal blau ha dit...

Com que hi he estat fa ben poquet a Menorca i aquesta cançó em torna "loca"...te la recomano...:)
Si vens dels Ja t'ho diré:
http://www.goear.com/listen/3f7e530/si-vens-ja-tho-dire

Besadetes, rits!

Gemma Sara ha dit...

M'ha alegrat trobar-hi La iaia, m'agraden molt, hi estic enganxada! A veure què diu il tuo italiano!

pati di fusa ha dit...

rits, si encara hi sóc a temps: feliu ventura! cançó crítica, de protesta, i alguna amb un punt irònic divertit, com aquesta:
http://www.youtube.com/watch?v=KXuTaqZOXig

a mi m'agraden totes, però! :)

Martulina Divina ha dit...

Ostres Rita! Que l'altre dia em vaig deixar de comentar-compartir una cosa... del Vídeo dels 4t 1a, El món en un cafè, la noia guapa guapa que surt, és la meva cosineta. Em fa molta il·lu quan veig aquest vídeo. Ella és la meva cosina petita, ens portem 10 anys i veure-la aquí ufff, em fa sentir mooooolt orgullosa!

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Trobo a faltar... Mazoni! Caputxeta m'agrada molt, o Eufòria.
De Mishima, per mi, ho podries posar pràcticament tot, però llavors seria una mica un monopoli...
Roger Mas! Les obagues de l'Eixample, o la versió que fa de la Paulina Rubio, que és excepcional.

Una abraçada! Em copio la recopilació ara mateix :)