26/8/14

Totes les lletres que necessito llegir ara

"Todo lo que de yo quisiera de ti, son esas cosas cotidianas, el olor de tu cuerpo, saber lo que piensas de cualquier cosa, de ti, de mi , de nuestro entorno. Que mires más allá de mi apariencia física, que me recuerdes con pasión, y que el placer que juntos inventamos sea otro signo de la libertad.”


Julio Cortázar



Per al club de lectura, aquesta vegada tinc dos llibres, i com que un el porto una mica enderrarit, vaig decidir atacar el segon aquest cap de setmana. Quin llibre tan trist. Cadascuna de les paraules és trista. Quant de dolor. I me n'adono que en d'altres moments, m'hagués commogut, no per identificar-me però si per identificar els sentiments, les emocions. 

Però ara no puc. Em costa digerir tots aquests sentiments. Fins i tot, sento que els repel·lo. I en canvi, m'han portat ganes de recordar Bennedetti, Neruda, Martí i Pol, i sobretot, redescobrir Julio Cortázar, a qui durant molt de temps m'havia negat. És com si fos una adolescent, però només tinc ganes de paraules boniques, d'aquelles que t'arriben a l'ànima i et toquen el cor. Deixar-me de paraules lletges, rudes, mortíferes, doloroses, paraules que t'esquinçen el dolor més profund; ja arribaran els temps que les necessiti per recomfortar.


ps. Avui es compleix el centenari del neixament de Julio Cortázar, un esdeveniment que ha passat gairebé desepercebut. Una llàstima. Per celebrar-ho, m'he deixat el seny que vaig tenir per Sant Jordi i m'he comprat una edició (la 50a) especial de Rayuela, que celebra l'efemèride així com els 30 anys de la seva mort.

8 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Escollim les paraules boniques que les tristes be prou que venen soles.
Que tinguis bones paraules.

Sergi ha dit...

Cal saber trobar el moment adient per cada llibre. Al final penso que no hi ha llibres dolents, sinó mals estats en el nostre ànim que ens fan valorar-los pocs. No, espera, també hi ha llibres dolents de collons, però ja m'entens. Llegeix el que et calgui ara, ja hi haurà temps per històries lacrimògenes.

Elfreelang ha dit...

hi ha moments i fins i tot etapes de tots els colors, a mi em passa amb el llibre sobre el cas Puig Antic el tinc mig llegit i no he pogut seguir , massa dolor, rabia, impotència ...dedicat a llegir les paraules que més et plaguin , cada sentiment vol el seu llibre

Anònim ha dit...

em rebenta que em diguin quan i què haig de llegir

fanal blau ha dit...

Potser ja el vas veure...per si de cas et deixo l'enllaç:

http://www.rtve.es/alacarta/videos/programa/julio-cortazar-cien-anos-del-nacimiento-del-genio-del-relato/2727104/

Jo a Cortázar li tinc un especial carinyet!

maria ha dit...

Moltes vegades penso quina sort que existeixen els blogs, per poder explicar el que s'obliden els mitjans de comunicació.
Cada llibre té la seva etapa i els tristos sempre cal deixar-los per quan passem un bon moment i saber valorar el que tenim.^-^

Laia ha dit...

A mi em costa emocionar-me al màxim quan sé que el que llegeixo és ficció, tant en termes de romanticisme, alegria, tristesa o dolor. En canvi sí que em passa amb la música, en aquest sentit t'entenc, hi ha cançons que en moments determinats ni tan sols podria sentir-ne unes quantes notes.

Deixa't guiar pel que el cos et demani, no cal posar més llenya al foc i gaudeix de la lectura que et regali les orelles. Hi ha moments per tot.

rits ha dit...

Gràcies, JOAN, espero que tu també en tinguis, de paraules boniques!

XEXU, segur que tens raó. Els estats d'ànim ens influencien massa. tan si és perquè ens identifiquem massa i ens fan mal com si és xq els repel·lem perquè ara ens semblen llunyans, com és el cas. I si, ja hi haurà temps. Els bons llibres continuaran estant-hi, per quan els necessitem.

ELFREELANG, molt bonica la teva darrera frase. Cada sentiment vol el seu llibre, el necessita, per nodrir-se, per restablir-se.

PONS007, doncs així mai et recomenaria que estiguis en un club de lectura!

FANAL BLAU, no l'he vist!! moltes gràcies!!!! aviam si tinc una estoneta per veure'l amb calma.

MARIA, doncs si, els blogs tenen molts beneficis!!!!! El curiós és que ara passo un bon moment. potser seria el moment idoni, però els repel·lo. No sé perquè.

LAIA, si, amb la música passa el mateix. Segons l'estat d'ànim, t'arriba més una determinada música o una altra.

Petonets a tots!!