16/4/12

L'autèntic rei de la selva

Un dia, tenia pocs anys, els pares em va portar al zoo. El pare estima tant els animals que volia que ens apropéssim. I a mi em feia molta por, sobretot l'elefant. Era tan gran i estava tan a prop, que em vaig amagar rere les cames del pare i ni el vaig voler mirar. Però el pare em va dir que no l'havia de témer. Que eren ben nobles, que als animals els has d'estimar i tenir respecte.

Com amb tothom.


Hi ha imatges que només generen violència. I aquests dies n'anem plens. Per això prefereixo posar aquesta, la de l'autèntic rei de la selva. Gran i robust, generós i afable. Noble. Reial. I no és bonic aquest elefant?

Qui gosa fer mal per plaer a un animal és molt més animal, molt més prepotent. Qui gosa malgastar diners simplement a costa del sofriment d'altres pel plaer personal, sense tenir en compte tota la gent que representa, és que no té aprecii per res ni per ningú. Qui es mostra ufanós amb qui ha vançut és que és molt més miserable i no podria acceptar una derrota.

Però potser ens cal veure les imatges de violència, perquè qui les protagonitza queda tan en ridícul, que cada dia està més aprop d'enfonsar-se. Ell, tot sol, cau.


ps. La fotografia és d'una amiga, una apassionada dels animals, que dedica la seva vida a curar-los i que ens ha transmés l'amor cap els animalons, convencent-nos de comprar ous de gallines ponedores en camp i no en gàbies, de comprar llaunetes pels gats perduts en carrerons grecs o fer-nos descobrir el paradís sota el mar. És un safari a Kenia, quines fotos!!

16 comentaris:

Sergi ha dit...

Què dir que no s'hagi dit ja del tema? Estic completament d'acord amb tu, és clar. Tot el que envolta a aquesta història és immoral i vergonyós. No sé com deixem que aquest home sigui alguna cosa. Ja és hora de fer un pas endavant. Però amb els governs que tenim... no crec que anem per aquest camí...

Cris (V/N) ha dit...

Així anem, i pitjor que anirem.... Bon post, tal i com els recordava :) Et deixo un petó tan gran com aquest elefant, muacssssss!! Per cert, que boníssim el tema que has triat per acompanyar-lo

El porquet ha dit...

Ja sabem que l'home és l'única espècie que mata per plaer. Amb aquest dubtós honor ja podem baixar del tron en que ens pensem que estem dins el món animal.

Ha de ser impressionant fer un safari i poder contemplar aquests animals VIUS. Ha de ser una cosa inoblidable.

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Tots els safaris haurien de ser fotogràfics. I els assassinats, penats. Pobre elefant.

Carme Rosanas ha dit...

Aquest rei si que m'agrada! Són preciosos els elefants i intel·ligents.

Jo no sóc especialment amant dels animals, com la teva amiga, però els respecto molt.

No entenc de cap manera que algú pugui voler matar-los per plaer, no ho puc entendre. No anem bé. Millor dit, anem fatal!

Alba ha dit...

No puc estar més d'acord amb tu. Per mi una persona que no estima els animals em dona moltes pistes de com és.... i si els maltracta ja ni t'ho explico!

Garbí24 ha dit...

Jo hauria deixat que fos l'elefant el qui l'operés del maluc

Assumpta ha dit...

Em sembla repugnant que aquest home gasti la pasta que costa un d'aquests safaris (he llegit que prop de 40.000 Eurus) per anar a matar animals per diversió quan aquí hi ha persones que no arriben a final de mes. És fastigós!!!

Ara bé... ja que ho ha fet, al menys que se'n parli, que la gent el critiqui, que es vagi creant un estat d'opinió i a veure si pleguen ja d'una vegada, colla de vividors!!

maria ha dit...

Que maca aquesta fotografia. I tan de prop...És que com pot existr gent que es diverteixi matant aquests animals?No ho entenc.

Hipòcirtes! Que pleguin ja. I penquin com la gent normal.

Audrey ha dit...

Quina fotografia més bonica!.
Sobre el que s'ha filtrat...doncs una vergonya!!!,per què si no arriba a caure,ni ens assabentem...I se suposa que té un paper representatiu davant d'una Espanya en crisi!!!

Abraçada,

Anònim ha dit...

Que se'n vagi de vacances amb els nostres quartos, te collons
però que, a sobre, se'n vagi a matar elefants....

merike ha dit...

És estrany que puguin matar elefants a Botswana.
També costa molts diners al contribuent.
Sempre em recordo que quan era una nena de 8 anys el meu pare m'agafava per a una passejada amb un elefant al Zoo. A Finlàndia no tenim elefants al Zoo, fa massa fred per a ells aquí. Això passava a Hamburg, Alemanya.
Un animal pacífic preciós. Com ningú els pot matar?

Jordicine ha dit...

Avui, als 'Matins', ha vingut un home que caça i organitza viatges d'aquest tipus. Ens ha dit que això de caçar es un esport (?) i que només es maten els animals que sobren, d'acord amb els països d'origen. I que els encanta penjar-se els caps a casa com a trofeus. Real -o reial (?)- com la vida mateixa. Un petó, bonica.

Anònim ha dit...

Jo no vull dir res, però hi ha un estudi científic que diu que vinculen l'afició a la caça amb tenir el penis petit

Gemma Sara ha dit...

Llàstima que aquest perdó que ha demanat no serveixi per a res, ni per als animals ni per als que volem la república. Això que diu el Pons, se non è vero è ben trovato...

rits ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris. Quina setmana, eh! Dimarts pensava que viuríem un moment històric, ara queda en un no res. Increïble!

XEXU, pensava que seria el moment. Xò sembla que no. certament, amb els governs que tenim, no anem enlloc.

CRIS, bentornada!!!! un petó tb per a tu!

PORQUET, doncs si, cap tron tenim. Jo no hi he anat de safari. No em deia res. L'experiència d'aquests amics va ser molt sorprenent. I si, per a ells va ser una experiència inolvidable.

CA L'OTIS, pobret!

CARME, oi que és bonic!
No anem gens bé i ara ja sembla cosa del passat.

ALBA, imagin'at com deu tractar a la gent.

JOAN GASULL, amb una bona puntadeta, tot arreclat!

ASSUMPTA, i tant. Volia explicitat també la qüestió econòmica i no va quedar prou reflectit. Però si, és ben indignatn tot plegat. I si, si d'alguna cosa ha servit és per fer obrir els ulls a uns quants.

MARIA, gràcies, ja li diré a l'autora, segur que li fa il·lusió.

AUDREY, imagina't la de coses que hauran fet mentre aquí només fan que apujar els impostos i retallar serveis. Increïble!

GREGORI SAMSA, gràcies per la teva visita. Tot plegat és molt bèstia.

MERIKE, el mateix et dic, moltes gràcies per la visita. No entenc quin plaer pot donar. Ostres, no hi havia pensat en això dels zoo als països nòrdics. Si que he pensat més d'un cop amb lo malament que s'ho passen els pingüins o ossos polars aquí, però a la inversa no hi havia pensat.

JORDICINE, esport? De debó? Els animals que sobren? Però si els elefants estan protegits. Carai, segur que va ser una entrevista ben dura.

PONS007, ben bona aquesta!

GEMMA SARA, no servirà de res. Fins i tot el ridícul que ha suposat quedarà en un no res ben aviat. Això és el que em fa més fàstic.

Un petó per a tots i bon cap de setmana!!!