30/11/15

La paradeta de Nadal


Durant el temps d'advent, la majoria de les entitats preparem celebracions, sortides, concerts,... Són dies esbojarrats per tots aquells que hi dediquem més o menys estona d'oci. Sovint anem atabalats quan hauria de ser moments de reconfort, de tornar-nos a situar i saber reconèixer el què ens mou.

Estic en una entitat de lleure. No tenim massa recursos i si moltes necessitats. Sobretot, en aquestes dates, que els infants visquin l'advent i el Nadal no només com les vacances d'hivern i els milions de regals i ja està. Sovint celebrem el Nadal amb altres centres de la mateixa entitat, passem el dia junts, intentem reflexionar una mica, cantar i menjar turrons, que estan ben bons!

Per altra banda, cert és que arreu d'Europa, una de les activitats boniques i vistoses de l'advent són els mercats de Nadal. Segur que a cada poble o ciutat en teniu alguna. No són centres comercials que intentin vendre a tort i dret, on el que més importi sigui el benefici, i en canvi si que ens donen la oportunitat de guarnir la casa, de mantenir petites tradicions al marge del capitalisme brutal.

En aquest sentit, a Sant Medir, com l'any passat, farem un mini-mercat de Nadal. El munten entitats de la parròquia i petits comerciants del barri. I amb els nanos hem decidit participar. Farem tallers per vendre objectes de regal i galetes de Nadal. I ja ho hem començat a preparar. No seran grans coses, ni l'objectiu és recaptar molts diners, però si ajudar-nos per poder anar de colònies. 

Així doncs, us animo a que els dies 18, 19 i 20 de desembre us passeu vora Sant Medir, a Sants, Barcelona, o a qualsevol altre dels mercats de Nadal que s'aniran posant. Segur que trobareu mil entitats que us somriuran per mostrar-vos el millor.

I per endolcir la passejada, una catània de Vilafranca!




ps. Post publicat al Calendari d'advent. Aquest any em toca ben aviat, tant que gairebé no he aterrat a l'advent!

4 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

No fa massa temps em van regalar una capsa de catànies!!!

Quant de tems feia que no en menjava....que bones!!!

Passar per Sants, no em resulta fàcil, però creu-me que m'agradaria fer-ho. Sense dubtar-ho us compraria algunes galetes de Nadal. ;)
A veure com estaré de feina aquells dies.

Galionar ha dit...

Jo també ho tinc malament per venir a Barcelona aquests dies, Rits, però valdria la pena, ni que fos pel magnífic aspecte de les vostres galetes...
Ah, les catànies...! Es noten les influències penedesenques, oi que sí? :)
Una forta abraçada!

Elfreelang ha dit...

si pogués amb gust m'hi passaria ....jo estic a un institut i per a mi són dates carregades d'avaluacions, correccions, etc

rits ha dit...

Moltes gràcies! Tranquil·les, no queda gaire de pas. Segur que serà tot un èxit.
Petonets!!!!