22/10/14

10 coses que sempre hi ha a la nevera

Fa ja unes setmanes, al blog Con botas de agua llegia un post que em va cridar l'atenció. La seva autora demana a gent que coneix que expliqui quines son els 10 aliments que sempre hi ha a la nevera. Ho acompanya de dibuixos preciosos, i grans explicacions. I vaig pensar en la meva nevera, sempre buida, per tal que no es faci res malbé (em fa tanta ràbia llençar menjar). Però avui, que volia netejar-la, vaig i faig el meu post, les 10 coses que sempre hi ha a la nevera del vuit8ena!



1. Suc de taronja. Imprescindible per als matins de feina, per no sortir amb l'estòmac buit. He intentat fer-me cafè, prendre un iogurt, però desenganyem-nos, el matí no és el meu millor moment, així doncs, només puc amb un suc ràpid i ja preparat.

2. Cervesa i vi. Una copa de vi mentre preparo el sopar i una altra mentre sopo, sempre en copa. M'encanta. Un petit plaer que fa els vespres millor. I si manca el vi, una cervesa freda, no hi ha inconvenient, que sempre hi ha per aquells moments inesperats. El vi d'ara, un escrit en japonès!

3. Coca-cola. Imprescindible. El meu vici. El que passa és que m'he de començar a desprendre. La recent malaltia de la mare ha posat de manifest certa predisposició genètica meva a patir-la i el metge ja m'ha demanat que canviï certs hàbits no gaire saludables, entre ells rebaixar pes i alcohol, i sobretot de begudes amb sucre. Així doncs, intentant trobar substituts, hi ha qui em recomana passar-me a l'aigua amb gas. Jo no ho acabo de veure clar.

4. Mostassa de Dijon. Un descobriment força recent. El millor acompanyament per les carns a la planxa! 

5. El formatge. Encara no em puc creure que no m'agradés el formatge. Com podia viure sense aquest bé de Déu? M'agrada de totes totes: curat, semi, de cabra, ratllat, en formatges, per amanides, per menjar sol, amb raïm,.... deliciós.

6. El verd. Sempre tinc verd per fer amanida. La que sigui, ara, canonges. El problema és que en cuinar per a una persona, les bosses o unitats costen d'acabar i em veig quatre dies menjant la mateixa verdura. I és clar, és fa una mica pal. La meva preferida? La rúcula.

7. Els tomàquets. En qualsevol varietat. Per amanida, cherris, per fer pà amb tomàquet, confitats,.... vitamina C en estat pur i la base de molts menjars.

8. Xocolata. I no, no és perquè en sigui fan. M'agrada però no perdo l'oremus, de fet, se m'acumula sempre. Encara tinc la que va portar l'eslovaca a casa i bombons que no s'acaben mai!

9. Iogurts. Sovint, caducats. Però sempre n'hi ha. Un postre a tenir en compte!

10. Malta per al Puck. Imprescindible amb un gat de pèl llarg.

I en canvi, productes que mai hi haurà a la nevera: aigua (no m'agrada gens l'aigua freda, a no ser que faci molta, molta calor), la fruita (llevat de meló i síndra, la resta, millor del temps) o el cafè (això... mecatxis, hi ha teories de tots els gustos).

ps. I quins son els vostres productes que mai falten a la nevera?

13 comentaris:

Gemma Sara ha dit...

I la coca-cola light o zero no la pot substituir? de fet em sembla que els educorants no són bons...

Coincidim molt molt amb el formatge, també amb el verd i amb els tomàquets, i amb la xocolata però perquè m'agrada molt. I... salsitxes frankfurt, que et treuren d'un apuru, i ous i actimels, esclar, el postre estrella de la Sara!

Petonets, rits!

Sergi ha dit...

Això de prendre una copeta de vi mentre es fa el sopar és molt pel·liculero, rits!

Estic amb la Gemma, Coca-cola zero és el que hi ha a la meva nevera. Segur que és mortal per alguna altra cosa, però no conté el terrorífic sucre...

La meva nevera està en estat catastròfic. Podria relatar el que hi ha quan faig la compra, però no tinc res que hi sigui sempre, tret de les cocacoles, que sempre m'agrada tenir-ne, i també clares. Altres coses hi són perquè hi han de ser, com derivats làctics o la mateixa llet. Ah, i també hi tinc malta, però en Blog en rep menys de la que hauria, no em recordo mai de donar-li!

Carme Rosanas ha dit...

Fruita, (jo sí que sempre tinc fruita, no podria viure sense ella) xocolata, aigua, formatge, melmelada, tomaquets, mostassa, fuet, llet desnatada (l'Enric no podria viure sense ella i jo no la tasto) cervesa ( tampoc la tasto)

Anònim ha dit...

Jo el suc de taronja me'l faig natural ;)

Vi no en tinc sempre. En canvi cervesa es obligatòria.

De coca-cola tinc una o dues llaunes, però de la zero, tindrà alguna cosa a veure la meva tipus 1...?

La mostassa de dijon no em fa el pes, soc més de mostassa normal o directament ketchup, saps que la marca Prima en fa una amb estèvia?

Jo també tinc formatge sempre, tan en llenques pels llibrets de llom com el sec nacional

El verd quan fa calor si, però a l'hivern desapareix de la nevera.

Tomàquets d'amanida igual que el verd. Però els de sucar si que hi son tot l'any.

Xocolata? No. Mai.

Iogurts? Saps que mai he posat un iogurt a la meva nevera?

Malta? No pas, a excepció que compti la malta que porta la cervesa? xD

PS ha dit...


La meva nevera és fluctuant. Pot passar a multiplicar per tres els que hi tens a la teva (menys la cocacola) o a buidar-se sense saber com (bé, sí que ho sé, tinc ratetes, de vegades). Però sobretot, sobretot el que hi tinc més és verdura i hortalisses.també llet de civada,ous i un vinet dolç i gaspatxo a l'estiu.

Garbí24 ha dit...

Moltes de les coses que ja heu dit, però de veritat que ningú considera imprescindible tenir frankfurts a la nevera? A veure si la meva dona tindrà raó.

xavier pujol ha dit...

Coincidim en gairebé tot, excepte amb la cocacola. No hi estic renyit, també m'agrada i algun dia, sobretot a l'estiu se'n pot trobar.
O Pepsicola, que és més barata.

Relatus ha dit...

Coincidim bastant. Bé, jo sí que hi guardo la fruita perquè no m'agrada gaire madura i no hi guardo el vi. Saps que els iogurts ja no caduquen? És genial!

cantireta ha dit...

Jo, com tu.

:-)**

Assumpta ha dit...

El meu nebot és diabètic (dels que s'han de punxar insulina tres vegades al dia) i pot prendre Coca-cola Zero. De fet, jo la trobo boníssima. Igual com no he pogut mai amb la Light, que em sembla que té un gust força diferent, la Zero gairebé no la sabria distingir de la "normal".

De tot el que dius, a vegades coincidiria amb més o amb menys coses, però el que gairebé es pot dir que tinc sempre és FORMATGE i IOGURTS.

A la meva nevera MAI falta LLET!! i no hi ha res de res d'alcohol. Ni vi, ni cerveses ni res. No en comprem. La qual cosa no vol dir que no m'agradi. De fet, la cervesa m'agrada moltíssim... però en bec molt poques vegades i mai a casa :-)

Galionar ha dit...

Doncs avui, a la nevera de casa, i sense saber-ne prèviament res, hi he trobat un bon paquet embolicat amb paper de diari. L'obro, i de dins em surt un centre de flors per al cementiri! Collooons! Vaig directament a buscar la meva mare, només pot ser cosa d'ella. I em diu: "Nenaaa, sobretot no les toquis, que demà vull anar al cementiri i així es conservaran més fresques!" En fi..., habitual no ho és, però una mica surrealista potser sí. :)
Una abraçada!

rits ha dit...

GEMMA SARA, mmmm, ho sé, xò no hi ha manera, cap pot substituir la coca-cola original. Salxitxes!!!! mmmm,m'encanten!

XEXU, és que sóc molt peliculera!!!! xò m'encanta! fa que els vespres siguin més... més millors :) Jo tp recordo mai de posar-li malta, pobrissons!!!!!

CARME, si, si que en tinc d fruita, xò no a la nevera.

PONS007, em vens a fer el suc? ja m'agradaria ja, xò els matins son molt difícils!
La meva tipus 1 encara no s'ha declarat, xò sé que he d'anar en compte! Tens diabetis tipus 1?
Fa una ràbia l'estèvia!!!! és de modernets!!!!
Mai dels mais?????? però i amb lo xulo que és veure com n'ets de capaç d'aguantar un iogurt caducat!!!

PAIS SECRET, llet de civada? no n'havia sentit mai a parlar.

JOAN GASULL, doncs si, la Gemma Sara tb pensen que els frankfurts i/o salxitxes son imprescindibles. I a mi, em feu venir ganes de menjar-ne!!!

XAVIER PUJOL, ups! pepsi mai!! o coke o res!

LORETO GIRALT TURÓN, està molt bé la mesura dels iogurts. de fet, fa temps que no segueixo massa la caducitat,xò et sents més tranquil·la sabent que era cert que no caduquen en aquell dia determinat.

Caram, quina casualitat, CANTIRETA.

ASSUMPTA, els lactics guanyen per golejada, tots en tenim d'alguna manera. A mi, la llet se'm fa malbé i per això em fa molta ràbia! i Central Lechera Asturiana en feia uns bricks de mig litre que tot i que ser més cars, ajuden a no fer-se malbé. Però és clar, mmmmm, no s'han portat massa bé amb nosaltres.

GALIONAR, quin ensurt!!!!!

Petonets a tots i totes!!!!

MaryMoon ha dit...

Mostassa, de 3 o 4 tipus: dijon, extra forta, a l'antiga, amb espècies...
La xocolata solem tenir-la fora de la nevera.
Ara sempre hi ha llet i iogurs.
I la malta... l'Otis no la vol ni veure. Crec que tinc el mateix tub des que el vam adoptar, fa... 8 anys? L'hauria de llençar...