31/12/13

Bocins de 2013




Fa poc, em van dir que cada any té coses bones i coses dolentes, que és així, és inevitable. Que quedar-nos amb les unes o les altres és cosa nostra, però que així serà sempre i que, en tot cas, és responsabilitat nostra saber-ho manegar cap a endavant.

El pes del dolor se'm fa present, tan a l'ànima com als turmells, tant, que necessito confesar i poder dir que sento que el 2013 no ha estat un bon any. 

Faig llista de tot el que he viscut i de tot el que he sentit. El que m'ha fet sentir trista, plorar, rondinar i amargar és força més llarg i pesa. Molt.

Tempestes internes, dolor a diferents parts del cos, pors que es fan presents quan estaven adormides, maldecaps alimentats per voltes i més voltes, cansament acumulat. Sentir-me sola i, novament, com temps enrere, perduda.

Però si ho penso bé, me n'adono que molts d'aquests neguits son pel fet de viure, i de viure en societat. De mantenir-me ferma en les meves conviccions, de trobar un pensament propi i intentar-lo fer valdre allà on no t'escolten o allà on pensen diferent. De les condicions de treball i de vida que vivim ara mateix. De camins que s'allunyen, interessos diferents, vides que no es poden retenir al costat. Del simple fet de fer-nos grans.

I si ho penso encara més endins meu, me n'adono que aquest any m'he enfrontat a mi mateixa, a les meves autolimitacions. M'he mirat al mirall i m'he esforçat en el que més em costa. I potser no he sortit victoriosa. Potser no he tingut sort, potser no m'hi he esforçat prou. I per això la insatisfacció. Però que ho he fet i hi hagut moments ben bonics.

Amant impetuosa d'incomplir els propòsits, no m'atreveixo a proposar-me gaire pel 2014.  

Simplement, valentia.

I així, somriure, a tot el que pugui venir.

ps. Espero que passeu molt bon Cap d'Any! Ens llegim l'any vinent!


15 comentaris:

Anònim ha dit...

ningú va dir que el 2013 seria un any fàcil? o si? si ho va dir, es va equivocar... apa, bon 2014!

Sergi ha dit...

Estic completament d'acord amb la primera frase, per força un any té coses bones i dolentes. Podem mirar endins o mirar fora, però hi ha una mica de tot. Aquests dies he llegit diversos balanços i molta gent diu haver tingut un any dolent, però quan exposen algunes coses veus que han tingut grans èxits també, i penses que no s'haurien de queixar. Ei, hi ha qui realment ho ha passat malament i ha tingut poques alegries, això és ben cert, però em sembla que són aquests els que precisament s'aferren a les coses bones, per poques que siguin. Així doncs, és la manera de sentir-nos el que marca si un any ha estat bo o no, i és comprensible que tu consideris que ha estat dels dolents.

Ja ho vaig dir en el meu balanç, aquest any he patit quedar-me a l'atur, la ruïna econòmica de perdre el cotxe i passar mig any patint sentimentalment. Són els grans 'quès' del meu any, però n'acabo fent un balanç positiu pel simple fet d'haver recuperat l'estabilitat emocional. Això fa també que sàpiga valorar altres coses en les que no ens fixem potser, però que són vitals, com són sentir-se part d'alguna cosa gran en la que no contaves, portar el sentiment de país a la màxima expressió o sentir el respecte de la gent que et demana coses. Tot això omple, i és molt fàcil no veure-ho quan no es té el cap a lloc.

Un propòsit de valentia està molt bé. Segur que has fet esforços aquest any, però si no n'has quedat contenta és que cal canviar d'estratègia (recorda Einstein). No deixis de buscar que la vida et somrigui, potser li cal una empenteta, però ho acabarà fent. Ànims i feliç 2014.

Garbí24 ha dit...

No sabrem qui és l'any bo per nosaltres fins que els haguem fets tots i la veritat es que no tinc cap pressa per descobrir-ho........mentrestant que anem cap a millor. Feliç any.

Sílvia ha dit...

Bona entrada al 2014! Per mi el 2013 tampoc no ha sigut un any fàcil, de fet, ha sigut dels més difícils de la meva vida. Però som aquí i podem fer un balanç i agafar forcer per continuar endavant. Per mi, això és la valentia. Petonets

Carme Rosanas ha dit...

Endavant... jo ja he agafat forces per l'any que ve, que no tinc cap dubte que serà molt millor...

Força, valentia, potser no és tant diferent.

Bona entrada d'any, bonica!

McAbeu ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
McAbeu ha dit...

Cada anys ens porta coses bones i dolentes però sempre hem de desitjar que les primeres guanyin a les segones. Espero que així sigui per a tu i per a tots nosaltres en aquest 2014. Feliç any nou!!

Elfreelang ha dit...

rits jo també i diria que gairebé tothom tenim bocins dolorosos i tristos i altres alegres i positius d'aquest any que s'acaba ....jo tampoc sóc de fer-me propòsits una gran abraçada i els millors desitjos pel nou any 2014!

cantireta ha dit...

Ser valent és bon propòsit. Dir-ho en veu alta encara més.

:-) Bon 2014...i encara més de prop.

maria ha dit...

Aquest que se'ns presenta ha de ser millor segur!Molta força rits.^-^

sa lluna ha dit...

Tots els meus millors desitjos per a tu i per a tots aquells que tanquem l'any amb balanç negatiu.
Com bé dius, valentia per afrontar el 2014 amb ganes i fer-ho molt millor.

Que passis una nit dolça i despertis amb mil somriures!!
Aferradetes :)

Galionar ha dit...

Cada any no és més que una porció de la nostra vida, catalogada en fitxes per poder guardar al calaix dels records sense tant de perill que se'ns extraviïn... I la vida està composta de tots els moments imaginables, bons i no tan bons. Serà així fins al final, però començar el gener amb una bona dosi d'empenta, com fas tu, és essencial per continuar el trajecte.
Molt bon 2014 i una forta abraçada!

Alba ha dit...

Tot sempre té coses bones i coses dolentes... i tens raó quan dius que depèn de nosaltres agafar-nos a unes o a altres.

El meu 2013 no ha estat dolent del tot... crec que estic passant per una mala època que l'arrossego des del 2012 o 2011 i que si no acabo de canviar el xip durarà encara aquest 2014... així que amunt aquesta valentía, perquè crec que jo també la necessitaré!

Una forta abraçada Rits! I per descomptat, bon any!

Jesús M. Tibau ha dit...

i estàs dempeus. Felicitats per créixer. Bon any

rits ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris. Un balanç difícil d'explicar i de comentar. Sé que no m'he de quedar només amb les meves coses, xò de vegades pesen massa. És hora de deixar llast!

Molts i milts ànims als que comenteu que tampoc ha estat un gran any per a vosaltres. Segur que ens en sortirem!!!

Un petó molt i molt gran per a tots !!!!!!!