27/11/12

RC: Biblioteca



"No queda ningú. I és ben fosc; és clar, son les vuit de la tarda i no m'he aixecat de la cadira en quatre hores. I només és dimarts! Estic baldada i ja no sé on remirar. Tots els expedients son correctes. L'expropiació a l'agricultor correcte; els hauria de fer vergonya la indemnització que van pactar i negociar. De ben segur que el senyor aquest no es podia permetre un advocat expert en expropiacions administratives. La requalificació urbanística, també correcte. Tots els passos ben donats i el planejament urbanístic complint amb l'antiga llei d'urbanisme. Ah, és clar, son expedients anteriors a l'entrada en vigor de la nova, la nostra. Els projectes d'obres, acurats al mil·límetre, els expedients de contractació nets i polits. Procediments oberts amb concurrència de licitadors i meses de contractació ben definides i adjudicacions correctes. Fins i tot no puc dir que hi hagi fraccionament entre els dos negociats de difusió; els objectes contractuals estan ben diferenciats. Tots els pagaments al dia i ben justificats amb les factures. Estic farta de comptar factures. Tot quadra al cèntim. Ho he revisat masses vegades. Hauré de tancar l'informe. Si ni la intervenció ni la sindicatura de comptes va trobar anomalies, perquè dubto tant? És que és veure aquest cartell de propaganda i posar-me a riure. Mira que construir una biblioteca municipal amb sala de lectura amb banyeres. D'acord que es vulgui apropar el turisme, però hi ha idees de bomber. Aquests polítics estan tocats del bolet. I a sobre ni l'han inaugurat. No poden pagar l'aigua. Té conya, la cosa. Aviam? El fons bibliotecari té una despesa total de vint-i-tres mil euros en dos contractes menors. En llibres que no està llegint ningú, els podrien regalar, no? O portar-los a la residència del complexe, ah, no, que tampoc l'han pogut inaugurar, si ni han acabat de pagar les obres de construcció. Ens menjarem les penalitats amb patates, ja ho veig. Però tot és correcte. Tota la gestió ha estat ben portada. Me'n vaig, que aquestes hores no me les paga ningú, i a sobre prou m'han retallat el sou, un 20% portem ja entre retallades, pujades IRPF...amb tot el que ens van prometre, i ara fins i tot ens treuen els dies d'assumptes propis. Ais, he de trucar a la cangur que arribaré més tard. I al Txema, per recordar-li que encara no m'ha passat la pensió. Això si que em fa mandra, em sap greu que no cobri des de fa dos mesos, però ho he de fer, oi? Si més no, dir-li, els pares ja m'han pagat el dentista de la Carla aquest mes. Ais, el super! necessito pernil dolç, pèsols, oli i aigua..... Com? Aviam, deixa'm mirar una cosa..."

@notíciesdelmónmundial. dilluns 3 de desembre. 
Detingut alcalde del municipi de ponent per trama corrupció. Les aigües Pirineu privatitzades fa dos anys pel Govern del nostre recent creat estat tenien com a soci capitalista el cunyat de l'alcalde qui va contractar tots els subministraments d'aigua dels equipaments públics del municipi, així com de la mancomunitat de municipis de la ribera, dels tres consells comarcals i de la vegueria nord.
Segons fonts internes, els contractes fins i tot contenien una clàusula per la qual si el subministrament no es realitzava, s'incloïen comissions per pèrdues, de manera que tots els equipaments tancats, inclosa la famosa biblioteca de les banyeres, generava ingressos per a l'empresa adjudicatària.
Seguirem informant en propers avançaments.

ps. Una nova proposta per als Relats Conjunts. 
Fa dies vaig pensar en l'argument, xò vaig decidir esperar uns dies després de les eleccions. Però avui,... ais, avui.... no me n'he pogut estar. I aquí us el deixo. Espero que us agradi.

11 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Un relat-denuncia molt bo, rits!

I avui, ais, avui... em sembla un dia tant bo com qualsevol altre per fer-lo! :)

Sergi ha dit...

Actual sí que ho és... però no dóna massa esperances de cara a tenir un nou estat, oi? Si les coses han de ser així... ja sé que ja ho són, però és això el que podem esperar? Una biblioteca amb banyeres és pitjor que un aeroport sense avions, oi?

Gemma Sara ha dit...

Hahahah, molt bo, rits, la corrupció no respecta ni estats propis ni ideologies, es veu que quan toques poder i calerons se't desperta un cuquet corrupte que sempre en vol més (ep, pressumptament!). No sé si riure o plorar amb això de que "ens menjarem les penalitats amb patates"... braves, no?

McAbeu ha dit...

Molt bon relat i, per desgràcia per nosaltres, massa fidel a la realitat. És trist comprovar que una biblioteca amb banyeres ens sorprengui tan poc com un aeroport sense avions (com diu en Xexu) o com tants altres equipaments sobredimensionats que només generen més i més pèrdues. Destaco una frase del teu relat: "Tota la gestió ha estat ben portada". Sí, sí, massa ben portada...

montse ha dit...

Un relat bo, ple de realisme.

El porquet ha dit...

Tanta feinada a fer-ho tot correcte, a tenir-ho escrupolosament ben lligat i d'acord amb la llei vigent.... i pam! Després surt el cas de corrupció de torn que fa que el desassossec, tant del funcionari, com de la resta de població sigui majúscul. I és igual dretes que esquerres, que Catalunya que Espanya... fot fàstic.

Per cert, de rabiosa actualitat no? #pintenBustos

Garbí24 ha dit...

i els llibres segur que els havien comprat en negre........si és que son

rits ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris. Si, suposo que qualsevol moment és bo i oportú per aquestes coses. Perquè la veritat surti. I s'han fet moltes vajanades en temps de "vaques grosses". Una biblioteca amb banyeres seria massa? Millor no pensar-hi gaire o encara ens sorprendríem.

Un petó a tots i totes!

Rafel ha dit...

Un relat de rabiosa actualitat.
A veure si també els llibres són d'aquells per decorar.

Elfreelang ha dit...

M'ha sorprès i agradat moolt!

Salvador ha dit...

Molt bo! M'agrada.
Salvador