1/11/12

Frases


Aquesta setmana, enlloc de bocins de petites coses que fan anar endavant, apunto frases dels darrers dies. Frases que m’han dit, que recordo, que he dit o pensat, o frases que he sentit o he llegit. Dies molt convulsos i de tempestes ben abundants. Dies on he necessitat el reconfort i algunes veritats que costen d’escoltar. Tempestes que, encara que sembli impossible, sempre acaben. Això sí, sembla que ha començat a sortir una mica el sol entre núvols.  

“No, no passa res, no tinc ganes de parlar-ne”
“el cert és que quan entres dins d’una espiral, tot es va veient pitjor, i arriba un moment que creus que no fas res ben fet”.
“Si t’enfades amb tothom, vols dir que no estàs enfadada amb tu mateixa?”
"Rita, no tens raó. Em sembla que estàs equivocada, intenta mirar-te el que m'expliques des de l'altre."
“No és el meu estil, ni la meva manera de ser. S’ha d’estar per damunt de tot això i fer-se valdre per un mateix”
"En el més profund de l'hivern, vaig aprendre que dins meu hi ha un estiu invencible."
"Ara mateix, la única manera d'ajudar als altres, de canviar el món, és ajudar-te a tu mateixa. Conserva la feina, preocupa’t dels comptes, cuida’t, preocupa’t de tu. Estima't i podràs estimar els altres".
“Com pot ser que volem que els infants transformin la seva realitat i en canvi nosaltres som incapaços de fer-ho. Ni d’intentar-ho. És injust”
“Encara que estiguem molt malament i no hi hagi percepció de millora, la vida no s’atura.”"
"Per poder encabir-hi coses noves, te n'has de desfer de velles"
“No et dóna la sensació que nosaltres si que fem la puta i la ramoneta? Que n’és de difícil ser coherent.”
“Tot passa”
"Valar morghulis" 


ps. un post molt per a mi mateixa. Potser sense explicar el xq d'aquestes frases. Potser no cal. Però em cal escriure-les per deixar-les i recordar-les. Les frases liles son la primera d'Albert CAmús, la vaig trobar un dia en una fotografia i ara està a la nevera. I l'altra, de la saga Juego de Tronos.
Bona castanyada a tots!

13 comentaris:

Alba ha dit...

Rits, no saps com entenc el que dius i faig meves gairebé totes les teves frases... aquest any he passat per una època no gaire bonica on diversos fantasmes han aparegut davant dels meus ulls i sort n'he tingut d'aquestes frases autogenerades, o bé dites per gent propera o professionals de la ment (altrament dit psicòlegs)...
La vida no s'atura!!! I el sol pot sortir en qualsevol moment...

M'encanta el títol de la cançó d'avui! ;)

Una abraçadotaa!!

Assumpta ha dit...

Quines frases tan interessants! M'ha agradat especialment aquesta:

“Si t’enfades amb tothom, vols dir que no estàs enfadada amb tu mateixa?”

Perquè l'he experimentat algunes vegades... Malament quan veus que t'enfades amb tothom, que discuteixes amb tothom o quan penses que tothom està contra tu i ningú t'entén... Com això és impossible, segur que el problema està en un mateix... Fer les paus amb nosaltres mateixos, estimar-nos una mica més i segur que les relacions amb els demés milloraran a l'instant! ;-)))


Valar Dohaeris!!

maria ha dit...

A mi també m'han agradat.
A cuidar-se guapa!

kika ha dit...

de crítiques i d'autocrítiques n'hi ha massa pel meu gust... no es compensen amb les més optimistes :-)

Sergi ha dit...

La de Joc de Trons la reconeixia, de l'Arya, oi? Les altres, una bona col·lecció de consells que ja està bé que escriguis per recordar-les sempre. Si escoltar-te a tu no funciona, deixa que els altres et parlin i fes-los cas. No volen que facis el que ells diuen. Volen que aprenguis a decidir millor per tu mateixa.

Garbí24 ha dit...

veig que almenys totes són de recolzament i consell, això és bo

Sílvia ha dit...

Recol·lectar aquestes frases és una bona teràpia. Me n'aplico unes quantes, bé, gairebé totes... és cert que ens hem d'estimar a nosaltres mateixos primer, sinó no podrem estimar mai ningú i menys ajudar-lo. Gràcies per compartir-les!

Gemma Sara ha dit...

Això de l'espiral és perillós, certament, s'ha de mirar de no caure-hi (ja sé que és fàcil de dir però no tant de fer en segons quins moments de la vida). L'estiu dins l'hivern, i tant, aquest estiuet potser és l'autoestima, aquest escalf que pot escalfar la resta, no?

Elfreelang ha dit...

si les frases són per a reflexionar és a dir per flexionar-nos dues vegades bé estan ....tanmateix anar endavant i viure intensament cada minut . si ens equivoquem ho fem amb el cap ben alt només s'equivoca el qui intenta, el qui fa coses ....carpe diem!

Anònim ha dit...

Sens dubte hem quedo amb la darrera Valar morghulis. I no em queda altre que contestar Valar dohaeris

rits ha dit...

moltes gràcies pels vostres comentaris en aquest post molt íntim. Una abraçada a tots!

ALBA, suposo que tots anem passant per etapes més o menys dures. Pensava que les més dures ja m'havien passat i en canvi aquests darrers mesos m'han superat algunes coses. Certament com dius calen aquestes frases i sovint cal que te les diguin, xq costen de veure.
Desitjo que tu estiguis molt millor i que hagi sortit el sol.
Una abraçada tb per a tu!!

ASSUMPTA, si és una gran veritat, a més una veritat que sovint dic a altre gent. El curiós és que es triga a veure un mateix que està en aquesta fase. D'ençà que me la vaig aplicar noto milloria en algunes de les relacions que els darrers temps he anat esquerdant i on veia coses rares. Fer les paus amb un mateix, m'és tan i tan difícil!
Què guai que hagis dit la resposta!!! que t'has enganxat a la saga?

MARIA, igualment, cuidat moltíssim!!

KIKA, ja ho sé, xò d'optimista en tinc molt poc. Tinc molt a aprendre de tu! (i no ho dic en conya! ja ho saps, la teva força i alegria, sobretot en algun tema que hem parlat, m'esperona)

XEXU, si, Arya Stark!
Entenc perfectament el que dius. Xò quan un està una mica baix, tot li sembla horrorós. Per sort, els altres hi son, tenen més paciència que no pas jo. Aviam si vaig encertant més les decisions.

JOAN GASULL, certament tinc força gent al voltant que em recolza, tot i els meus mals humors.

SÍLVIA, gràcies a tu per comentar. Mai està de més tenir-les presents. En el moment menys pensat ens poden ajudar.

GEMMA SARA, quan caus és difícil trencar l'espiral, xò s'ha de posar tot l'esforç, i quan menys t'ho esperes, trobes la força que no creies.
Si, l'autoestima s'ha de cuidar moltíssims, anar molt mancat és un problema.

ELFREELANG, hi ha dues frases del teu comentari que son ben dignes d'estar al post: "tanmateix anar endavant i viure intensament cada minut". Me l'he de remarcar!
I l'altra "si ens equivoquem ho fem amb el cap ben alt només s'equivoca el qui intenta". M'agrada moltíssim xq sovint és més fàcil no fer les coses, així segur que no t'equivoques, xò tp vius.

PONS007! pots passar i ets benvingut!!

El porquet ha dit...

De totes les frases se'n pot extreure una bona lliçó, i guardar-la al sarró per a quan les tornis a necessitar, ja sigui d'una en una, o totes de patac! Bé, de totes no sé, la darrera no sé pas què vol dir!

Assumpta ha dit...

Hahahaha ho vaig buscar a Google :-DDDD