25/5/12

Ta-ta-ta, tan-ta-tan, tan-ta-tan

Fa 35 anys 
en    una     galàxia     molt     llunyana,
en    una    sala    de    barri,   de   pantalla   immensa   i    làmpada    esplendorosa
es          devia             projectar                La            Guerra              de         les              Galàxies.

Fora, al bar que hi havia dins del cinema, una nena d'un any mirava com els seu pare xerrava amb el seu amic que gestionava la sala.
Aquell home no sabia que estava fent. Poc a poc, unes notes s'escolaven per les atentes orelles d'aquella nena.

Imperial March by Star Wars on Grooveshark

Encara trigaria uns anys. Veuria d'altres pel·lícules amb el seu pare, aniria al futbol però no aconseguiria que aprengués a jugar a ping-pong.
Fins un dia que va veure una estranya criatura fastigosa i uns osets ben bonics i gens nyonyos. Aquell dia naixia una seguidora de La guerra de les galàxies.

I ben bé no sé perquè. Si pel soroll de l'espasa làser, la lluita del bé i del mal o això de volar amb el falcó mil·lenari enmig de les estrelles.

Totes. Absolutament totes tres pel·lícules la fascinarien. I la marcarien. Jugaria a ser la princesa Leia, portant espasa làser encara que no la deixessin, i passant les pel·lícules gravades en vídeo de TV3 en català una i una altra vegada.

Ja de gran, les tornaria a veure, en pantalla gran, fascinada per aquell món encantat. I les altres tres, la decepcionarien, encara que hi sortís el seu admirat Ewan McGregor. Però seria igual, li agradava tant que li van regalar dos pòsters, un de l'edició especial que van fer i un altre, el ioda dibuixat a partir de tot de fotogrames de la pel·lícula.

I ara, 35 any després, 36 recent complerts es continua emocionant amb el final de L'imperi Contraataca -per mi, la millor-, rient de les mil i una paròdies, anuncis, dibuixos, pensant que la princesa Leia és la millor portadora d'ensaïmades al cap que hi ha i recordant-se que es vol pintar aquesta samarreta des de fa anys....

ps. No sé si això que t'agradi tant una pel·lícula de fantasia marca, si es porta, si és poc femení o molt immadur, o què, però s'enganxa, perquè després de la Guerra de les Galàxies, també s'enganxa El Senyor dels Anells, la Princesa Prometida, Willow, Lady Halcon, ….. i ara, ais, ara, cal que digui què? Doncs si, si fins i tot el Terrari (altrament coneguda l'àrea de serveis comuns on treballo) ara mateix ja es diu Invernalia!!! i ja m'han regalat el tercer llibre!!! Estic completament abduïda dins la novel·la fantàstica!


Ps2. Ah, i avui, per a fer aquest post he desenterrat el poster amagat i l'he penjat a l'habitació-vestidor-de convidats. Ara ja, una habitació pel cinema (hi ha el pòster xinés de l'Amelie davant, no sé si son massa bona combinació, però és el que hi ha!).
ps3. Per cert, avui m'han xivat que és el dia de l'orgull friki, i que neix d'aquesta saga.......

13 comentaris:

Deric ha dit...

Fantàstic! M'ha encantat!
Que no mori mai la màgia i sempre puguem tenir aquell nen que un dia vam ser.

Assumpta ha dit...

Ostres, a mi m'encanten tots els llibres i les pel·lícules de Harry Potter i sóc moooooooolt més gran que tu!! :-)))

Així doncs, si t'agraden, a gaudir-ne!!! ;-))

Recordo que la meva germana tenia uns cromos de la Guerra de les Galàxies i que jo em coneixia els personatges a través dels seus cromos perquè... ehem... ho reconec... No he vist cap pel·li de la sèrie... cap :-)

Alba ha dit...

Què és la immaduresa?? A veure si ara no podrem gaudir com a nens petits sense ser tatxats d'immadurs!
Hombre ya!!"

Jo no sóc gaire de cinema, per no dir gens.... però sóc una gran fan de Bola de Drac! :P

Sergi ha dit...

Ideal aquest post pel dia que se celebrava, encara que ja s'ha acabat. 25 de maig, dia de l'orgull friki, i ja veig que no et quedes curta! Jo Star Wars no, però ja m'estic llegint el segon llibre. A poc a poc, amb tota la calma del món perquè en llegeixo d'altres, però sí, sí, winter is coming.

MBosch ha dit...

Jo a Star Wars no hi he entrat mai. Mira que he tingut oportunitats de veure les pelis però, res, no les he vist mai. Ara, als qui els agrada, els agrada moltíssim.

On coincidim és en Tolkien i en Winter is coming. Ara, no me'ls comparis perquè m'enfado. És com comparar el Barça amb el Barça B.

Elfreelang ha dit...

preciosa evocació rits.......jo em considero una mica freaky o sigui que no pateixis per res...ens marca un llibre, un instant, una mirada una pel·licula...
per cert han rebatejat "la caixa" amb el nom de MORDOR

Garbí24 ha dit...

jo vaig gaudir molt de star wars....i quan encara en passen alguna per tv m'hi quedo bocabadat.

Gemma Sara ha dit...

Que mono el Ioda-Pujol. Star Wars té unes escenes fantàstiques, com la que dius del final del Imperio contraataca (fa pocs any la representaven el Joan i la Sara). És veritat que les més noves no estan a l'alçada, crec (i a mi també m'agrada l'Ewan McGregor...). Res d'immaduresa, capacitat de gaudir de les bones coses de la vida!

Jordi Dorca ha dit...

I jo encara no l'he vista, ai las! El "friki" dec ser jo. Oi?

S.N. ha dit...

Seh!! Ser friki és una forma de vida. Les incomptables vegades que he vist "los goonies" no són de déu...jajaja.
Jo estava enamorada del luke skywalker...però d'aquesta no vaig ser tan friki. Ara, t'haig de dir que les tres "precuelas" no les he arribat a entendre mai...

Audrey ha dit...

Immadur?, friki?, ostres...tant és el que pensin!, benvingudes aquestes dèries plenes de màgia i que fan tanta il.lusió!.
A mi també em va agradar molt, sobretot la primera i sobretot El Senyor dels Anells i la Princesa Prometida.

Abraçada!

rits ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris i disculpes per haver trigat tant en respondre. Ha estat una setmana atapeïda de coses. Un petó per a tots!

DERIC, gràcies! Que no mori mai, de fet la força sempre estarà entre nosaltres! Mantenir el nen dins nostre, això si que és cosa nostra.

ASSUMPTA, hi havia cromos? Ostres, devia de ser massa petita pels cromos!!! Quina llàstima.
Harry Potter mai m’ha dit res. He vist les pel•lis, xò mai n’he estat fan, xò certament hi ha molt adepte.

ALBA, per mi no ho és d’immaduresa. Suposo que em va sortir així perquè una companya de feina m’ho va qüestionar. En tot cas, ella s’ho perd.
Bola de drac! Vaig tenir temporades de tot, em va cansar quan sortia el Boo, xò em vaig tornar a enganxar més tard, quan era Bola de Drac GT i feia de cangur d’un nen.

XEXU, ja veig que, com sempre, m’atraparàs i avançaràs!!! Ja he començat el tercer, no ho volia fer fins vacances d’estiu xò entre el frikisme que portem a la feina i els amics, me n’han vingut mooooltes ganes.

MBOSCH, quan parles de comparar, entenc que dius que no compari Tolkien amb Martin, oi? Son diferents, no comparables. No sé si Barça i barça B, xò bé, entenc el que dius.

ELFREELANG, em fa molta gràcia lo de Mordor, hi vaig pujar els primers dies, el 15M i un altre dia, xò en veure que no és una acció encaminada a cap tema en concret m’he desentès. Fa molta gràcia i els cartells que es fan amb l’ull de Sauron, Frodo,.... fan molta gràcia. Fa poc em van explicar que hi ha qui ja fa molt temps que li diu a Maria Cristina mordor.

JOAN GASULL, té alguna cosa fascinant. No sé què és xò enganxa.

GEMMA SARA, crec que va ser un error fer-les. No calia, fent les del mig de la saga tenien el seu encant. I quan es juga és fantàstic. Tinc uns amics que féien lluites amb cartrons a mig de les reunions. Reiem moltíssim, ai quins temps m’has fet recordar!! Grava’ls algun dia, segur que d’aquí uns anys riureu molt.

JORDI DORCA, doncs mira, si, una altre “espècie” friki!!

SN,.... ooooh, els Goonies!!!! A mi tb m’encantava. Fa poc la van fer al cinema Urgell en això que fan de revival de pelis dels anys 80’ però no vaig assabentar-me a temps!
I si, t’ho confesso, de petita tb estava enamorada del Luke!! Després, ja de gran vaig descobrir el Han Solo i em vaig preguntar com podia haver estat tan cega! Hehehehe!

AUDREY, no sé xq hi ha qui vol fer sentir malament x tenir una mica esperit infantil dins. Ells s’ho perden.
El senyor dels anells, brutal!

El porquet ha dit...

Nooooo, tu també, filla meva? Tu també vas caure a les poderoses urpes de la Guerra de les Galàxies?

Mira que en sou una bona rècula.

A mi m'agraden les pel·lícules però mai m'han arribat a enganxar tant com per a declarar-me'n un friki absolut.

Aaaah, no he començat encara la segona temporada de Game of Thrones (per cert, saps on es pot veure?), però amb la primera part en vaig tenir prou per a quedar-me'n totalment atrapat!

De moment, els llibres no tinc previst llegir-los (massa llista de pendents), però no ho descarto en un futur proper!