1/5/12

1 de maig. Sortim i diem prou!


“No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen.
Baixa al carrer i participa.
No podran res davant d'un poble unit, alegre i combatiu.”
Vicent Andrés Estellés

Doncs això.
Sortim al carrer, a les autopistes, on sigui. Però sortim i demostrem que ja no podem més.
Per nosaltres, els nostres pares i els nostres fills, pels treballadors, pels aturats, pels que porten empresonats més d'un mes sense judici,... per la nostra dignitat, tant nacional com humana.
Perquè molt em temo que no hem tocat pas fons i sols enfortint-nos entre nosaltres tindrem una oportunitat.
Perquè no pot ser que la luxúria dels mercats, del capitalisme i de la riquesa d'uns quants ens enfonsi en la misèria a tota la resta. I qui hauria de vetllar per nosaltres, no ho està fent pas.
Doncs això, avui, demà, aquest maig revolucionat i cada dia que faci falta, sortim al carrer, sense por i orgullosos de ser qui som.

ps. Només he anat un any a la mani de l'1 de maig. Entre que està organitzada pels sindicats i que la sentia emmanillada en una concepció antiga de la classe obrera, no m'hi sentia a gust. Però avui no ens podem callar. Entre la reforma laboral, l'atur i que els governs només es dediquen a retallar perquè una senyora els culla enlloc de crear treball i economia, avui toca tornar a sortir al carrer.
I avui també s'uneix amb la desobediència civil encadenada del No vull pagar. Endavant amb les atxes, un primer símbol valent que la gent comença a estar cansada de l'ofec i abús que se'ns està fent als catalans.

5 comentaris:

Elfreelang ha dit...

Molt encoratjador rits...jo abans no em perdia mai la mani d'avui...potser és que estic una mica cansada... ...segueixo creient important el manifestar-se però també continuar amb petites però grans accions dia a dia...en el lloc on treballo estem tractant de fer coses per manifestar el nostre descontent...i no és fàcil posar d'acord una seixantena de persones...però ho intentem i seguirem ...BON DIA! i que la desobediència civil creixi com l'escuma!!!! endavant!

Gemma Sara ha dit...

Avui he fallat, rits... però no baixo la guàrdia, em sembla que encara queda molt per endavant!

montse ha dit...

Salut i endavant!!!

El porquet ha dit...

Tant de bo, tant de bo... aquest primer pas de desobediència de pagament als peatges sigui això precisament, el primer pas que ens ha de dur a la desobediència absoluta i total cap a les cadenes que ens emmanillen.

rits ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris. Un 1 de maig un tan estrany. Però que ha d'anar endavant! I si més no, aquest mes que serà ben mogudet! vaga estudiants, 15M el 12M,....

ELFREELANG, és clar que s'ha de fer cada dia, poc a poc i dins de l'àmbit. Ahir jo em vaig equivocar, vaig anar a la mani del matí i hauria d'haver anat a la de la tarda. Em sap molt de greu haver desconfiat que aniria bé.

GEMMA SARA, no passa res, segur que tenies bon motiu!

MONTSE, i tant que endavant!!

PORQUET, i tant!