19/12/10

Ciutat fashion


Si vas al Born, ja saps què passa. Enlloc de paradetes de roba o complements, et trobes una expo-mercat de dissenyadors, això si, tot ben alternatiu. Amb música tècno i dj i no pas la músiqueta atrotinada de nadales; amb tallers alternatius de reciclatge de robes o sabates o fins i tot oferint massatges (però no ho hem trobat). Els artesans són dissenyadors i hi ha outlets i no pas restes de sèrie més barates. Per canviar una peça de roba si no va bé, enlloc d'una botiga o taller, has d'anar a un showroom i les peçes més mones no estan inspirades en peçes antigues, sinó que són vintage.

Tot ben fashion i guai.

I és que aquesta part de la ciutat que tant m'agrada, em desagrada cada cop més quan més fashion i superficial i menys autèntica és. I no deixa de ser un contrasentit intern ja que en aquest barri hi ha botiguetes i restaurants preciosos, ja que m'agrada pintar robes, fer coses manuals... però tot està pintat de certa superficialitat i modernitat hipiji amb la que no m'hi sento gens còmoda però hi convisc sovint.

De fet, tota la ciutat respira aquest ser alternatiu que està de moda, que ja no és alternativa de res. Caldria veure'ns a tots a casa, fent les mateixes coses que tots, oblidant-se de reciclar perquè hi ha massa brossa, obrint la calefacció, mirant programes cutres per riure una estona i no pas llegint Auster cada vespre, o comprant el sabó d'oferta i no pas la pedra ecològica que val un ronyó de la cara,....



15 comentaris:

Elfreelang ha dit...

Barcelona és un conglomerat de moltes altres Barcelones possibles i impossibles....i el que dius del Born és també un reflex d'això de les petites i grans incoherències de la ciutat i dels seus habitants ( d'alguns eh? no de tots)

Sergi ha dit...

El Born està de moda, què hi vols fer. És un barri amb molt d'encant, i ara té l'atractiu afegit de ser un lloc amb molt ambient, i diversitat. No és un dels meus llocs preferits, però penso que el lloc ha millorat. Però depèn de com t'ho miris, és clar, suposo que a tu no t'agrada que hagi canviat d'aquesta manera.

Ei, la cançó és magnífica, m'encanta.

Carme Rosanas ha dit...

Les coses van canviant, els baris i les ciutats també. A mi sempre em fan recança alguns canvis. M'agraden les coses autèntiques i no pas les uniformades, però també s'ha de reconèixer que en algunes coses els barris també millores. sempre es poden mirar les coses pels dos cantons...

Bona nit, guapa!

Ariadna ha dit...

Fa tant que no trepitjo el Born que podria dir que ni recordo el camí.
I què no canvia, digues? Canvien les ciutats, canvien les seves gents, canviem les persones... tot plegat.

Nanit i ptns.

Ari

JJMiracle ha dit...

M'ha fet gràcia el terme "hipiji"… però és com ha anat evolucionant la moda… A més, al "turistam" segur que li agrada com és el Born ara, i el turista sembla que mana…

Clidice ha dit...

M'agradava, i encara m'agrada, passejar-me pel Born. Encara que penso una mica com tu. Fet i fet Barcelona ja ha passat a la categoria de ciutats-parc-temàtic, ja no ens pertany, ara només viu la seva pròpia cursa folla cap a la despersonalització.

S.N. ha dit...

Estic d'acord en això de que en el fons ningú és tan alternatiu com sembla...i sobretot no ho és la gent que ho vol semblar tant!
Visca la naturalitat!

El porquet ha dit...

M'has tret les paraules del teclat. El Born encara és un barri amb molt d'encant i de misteri i, sobretot, a vessar d'història per tots els seus racons i detalls.

Veritat és que aquesta història cada cop està quedant més arraconada davant aquest neohippisme progressista d'ulleres de pasta i artistes de fireta que falsegen els seus comerços, l'atmosfera i la vida d'aquest barri tan genuïnament barceloní.

caterina ha dit...

M'apunt tot el que dius en aquest post per a properes visites a Barcelona. Sempre és bo conèixer racons així que si no ho saps, passen bastant desapercebuts, sobretot en el meu cas... :)

lulamy ha dit...

Vas veure els "bolsos" fets amb dos vinils, o les agulles amb cremalleres…!! Molt fashion tot! Molt bo... aixó del showroom… Peró va estar bé xafardejar-hi una estoneta!

Assumpta ha dit...

Uissss no conec res de res de tot això... crec que gairebé ni sóc barcelonina... uff :-(

Bé, clar que sé on és el Born... vull dir tot això que dieu que hi ha ara... Estic parada...

wanderlust ha dit...

No hi ha mal que cent anys duri, tot està en constant transformació; a mi no em desagrada veure-ho així, abans estava tot tan deixadot que ara fa gràcia veura "vidilla"; però això que dic....canviarà... i esperem que a millor!

rits ha dit...

No sé si em vaig explicar gaire bé. És un barri que m'agrada moltíssim, però hi ha parts que son tan “guais” que no m'agraden gens.

ELFREELANG, m'agrada moltíssim això del conglomerat. No hi havia pensat pas que de fet, el Born també és un reflex de tota la ciutat. I si, és una ciutat ben incoherent.

XeXu, hi ha alguna cançó dels Amics que no t'agradi? Jejejeje, sóc dolenta. La veritat és que defineix a la perfecció aquesta gent que em costa tant i tant. I el pitjor és que algunes coses me les podria aplicar a mi mateixa, però espero no ser així de superficial. Per això m'agrada molt aquell barri, però tb el trobo cada cop menys autèntic.

CARME, a mi tampoc m'agraden els uniformes. Cap ni un, i aquesta ciutat tan post-moderna ha perdut part del seu encant.

ARIADNA, canvi constant. És cert. Potser d'aquí uns anys queda en l'oblid.

P-CFACSBC2V, i a mi el terme “tuistam”!!! i si, segur que els agrada molt.

CLÍDICE, aquesta categoria de ciutat-parc-temàtic ens fa perdre molt i molt!

SN, doncs si, la gent que ho vol semblar tant és que amaga molt!!

PORQUET, el mateix li passaa a Gràcia, encara que a ells fa molt i molt de temps que els passa. Artistes de fireta. M'agrada. Qualsevol es diu artista i hi ha cada cosa....

CATERINA, el Born és indispensable: Santa Maria del Mar, el Museu Picasso, dinar al tèxtil, fer una copa al Frannia, veure la flama del Fossar, perdre's pels carrerons,.... hi ha molts detalls d'aquest barri!!

LULAMY, les agulles amb cremallera? No les vaig veure pas, però hi havia cada cosa que tant tu com jo les sabem fer ben bé! Si que va estar bé. A mi m'agrada moltíssim el barri ja saps que sempre hi aniria, però això tan fashion, em porta contradiccions.

ASSUMPTA, apali!!!doncs el proper dia, ja saps on fer una passejada!

Un petó per a tots i totes!!

rits ha dit...

WANDERLUST, doncs si, abans feia penilla. Potser li calia una rentada de cara!

kweilan ha dit...

Ja saps que només vinc a barcelona de visita i m'agrada passejar pel Born.