1/11/09

El que resulta interessant

Ahir vam celebrar la castanyada a casa. Quan una amiga va arribar, salta i diu “nena, he pujat amb un veí teu,... molt interessant, eh. Si que ho tenies amagat”. Després de desxifrar de quin veí es tracta, no vaig poder deixar de sorprendre'm de les seves paraules (doncs pensava que coneixia els seus gustos masculins) i la veritat, després d'un parell d'ascensors i reunions de veïns, aquest noiet no el consideraria gens interessant, però esclar, ella sols es referia als bíceps que lluïa.

A taula, un amic recent i solter que cap de les solteres trobem interessant, per més que les emparallades ens maleeixin dient que és un molt bon noi i que ens ho hauriem de fer mirar, ens explica mil i una aventuretes de la feina, interessants i de debat alhora interessant, però gens emotiu per la seva part.

Aquests dies recordo que s'ha retirat del futbol el Henrik Larsson, jugador mític del Barça de fa pocs anys i molt recordat, un paio molt interessant (alhora que terriblement sexy).

Aquests dies, arrel d'una conversa, li he estat donant voltes a això de ser o no ser interessant, o més aviat què és el que fa interesant o no interessant una persona. El que està clar i és una sort per a la humanitat és que a no tots ens resulta interessant el mateix. Sinó malament aniriem.
Però què fa que una persona resulti interessant o no? Perquè una persona ens resulta interessant o no, sigui home o dona, i sense buscar un raonament necessàriament emocional o sentimental? No sé trobar-ne la resposta. O més aviat no hi ha una única resposta, és un misteri que cadascú ha d'anar desengranant.

Per mi, una persona interessant és aquella que té màgia i que es desprén en diferents sentits. Algú que sense voler-ho ni buscar-ho t'atrapa en una conversa, et fa que el vulguis escoltar tota la tarda parlis del què parlis. Qui amb els seus actes coherents, desprén passió per tot allò que fa, que t'escolta i sap valorar les teves paraules. Que té ànsia per viure.

Per mi, una persona interessant és aquella que amb els seus actes puc admirar, em desprén admiració fins i tot en les coses més quotidianes o petites, i em descobreix coses que no coneixia o ni sabia que existíen.

Per mi, una persona interessant és aquella que tot i tingui por, s'arrisca. Que fa present les seves mancances o defectes però lluiti cada dia per superar-les i quan no pot, és conscient i no es rendeix, sols es dóna una pausa. I és aquella que m'ajuda a arriscar-me quan no em vull llençar al precipici, o accepta allò que puc o no puc fer.

Per mi, una persona interessant desprén amor amb cadauna de les seves paraules o dels seus actes. Potser no mesura prou, potser no és políticament correcte, no cal tenir un gran do de la paraula o discursos plens d'adjectius i frases boniques, però tot ho diu o ho fa des del cor.

Per mi, una persona interessant, amb un sol gest, un somriure o un silenci, desprén tanta tendresa que fa que vulguis passar-hi tota l'estona.

Altra cosa és el que fa que un home (perquè a mi m'agraden els homes) em resulti interessant, m'atrapi i m'agradi. I aquí, potser s'hi ha d'afegir l'atracció i el desig, que anirien del braçet, o hi ha d'haver un component físic però on tots els altres components hi han de ser necessàriament, però a més ha de ser pacient i respectar la llibertat, en aquest cas la meva. Hi ha homes que atrauen de forma sexual però que saps que amb ells no vas enlloc i per tant, malgrat et facin perdre els papers en alguna ocasió, saps perfectament que no són interessants.

Llavors, quan escric tot això, venen al cap les paraules que de vegades et diuen “és que ets molt exigent”. I jo em pregunto, si de debó és així. Potser si que sóc exigent, però no crec pas que busqui un adonis perfecte. A més, estar amb algú simplement per estar-hi i que no et resulti interessant no és encara més trist que no pas saber el que vols?

ps. I com acopanyant, un tastet del Larsson, un dels molts vídeos que aquests dies s'han penjat d'aquest homenet suec ni ros i ni amb ulls blaus que ens va deixar anar més d'un suspir, pel seu encant, la seva manera de ser i el seu esforç (i per ser tan sexy).


23 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Tens raó, rits, sort que a cadascú ens interessen coses diferents! A vegades hi ha un sol aspecte que ens interessa tant que podem oblidar tots els altres. Sempre són coses difícils de definir i per més que ho intentem segur que oblidem alguna cosa essencial.

Assumpta ha dit...

Ai Rits, em sembla que Blogger torna a fer el tonto perquè no veig cap vídeo aquí al teu blog. Ni aquest de Larsson, ni el d'Asterix ni cap més...

En tot cas és un post molt, molt interessant. Com tu dius "El que està clar i és una sort per a la humanitat és que a no tots ens resulta interessant el mateix. Sinó malament aniriem."... Imagina que a tots els agradessin rosses d'ulls blaus i amb tipus de model, pobre de mí, no hagués tingut res a dir jejeje

No sé si ets massa exigent. El que sí tinc claríssim, però molt, molt clar és que, agafant la teva frase: estar amb algú simplement per estar-hi i que no et resulti interessant és encara més trist que no saber el que vols.

Petons!!

(Ara provaré d'entrar amb Chrome, a veure si apareixen els vídeos!) :-)

Assumpta ha dit...

Holaaaa!!

Torno a ser jo des de Chrome jeje aquí sí que veig els vídeos. Vaig a mirar el de Larsson ;-)

Assumpta ha dit...

Doncs no... però es veu que l'error és de YouTube i no de Blogger, perquè al clicar al vídeo perquè comenci, surt dins el propi vídeo aquest missatge: "An error occurred, please try again later"

rits ha dit...

no sé què ha passat amb el vídeo, Assumpta. El vaig veure abans d'ahir i aquesta tarda quan l'he penjat si que anava. Però pots veure'n molts altres vídeos del Larsson, n'hi ha molts al youtube.

Per cert, acabo de veure i recordar que abans d'anar rapat anava amb rastes rosses! xò estava igual de sexy!!!

JJMiracle ha dit...

Moltes vegades cal anar més enllà d'una primera impressió per trobar un punt d'interessant a persones que pensaríem que no ho són. I altres vegades no hi ha res a fer :-)

kika ha dit...

ris, jo no crec que siguis massa exigent. estic d'acord amb tot el que dius per a descriure a una persona interessant. ho has descrit molt bé. estic segura que hi han moltes persones així i espero que tu en trobis moltes ... així en tindràs per triar!

Striper ha dit...

Que una persona et resulti interesant es el "Angel" que despren ho millor que tu reps i si es recip`roc ja .. No se definirte lo del angel es capta no es veu.

Unknown ha dit...

Volia comentar aquest post, però no me'n surto gaire, per no dir gens. Per mi, una persona interessant és simplement una persona amb la que em sento prou a gust.
Fonamental, oi? Però, sovint, costa trobar gent amb la que em senti tan a gust.
De vegades, ens hem de donar una oportunitat a nosaltres mateixos perquè "ens agradi" una persona. De vegades, no val la pena perdre-hi ni cinc segons...
A mi m'interessen gent molt diferents, alguns que sé que si es coneguessin no es caurien bé. Cadascú s'ho sap o com amb un mínim ho sent de la seva manera...

Clidice ha dit...

m'agrada la teva descripció, la podria fer meva i tot, algú interessant, a qui pugui admirar ... a vegades, amb una mirada i un somrís ... ufff! n'hi ha ben bé prou :)

Sergi ha dit...

Un post molt interessant, com el seu propi nom indica. Ser exigent o no ser-ho és depèn de com es miri. Sembla que demanis moltes coses per considerar algú interessant, però moltes de les característiques que dius són molt compatibles i es poden trobar en una mateixa persona. Està bé que tinguis clar les coses que t'agraden, i a l'hora de tenir relacions personals, per què t'has de conformar amb menys? Les persones que no tinguin aquestes coses o en tinguin de dolentes que no t'agraden, mai podran estar properes a tu. La gent que voldràs al teu costat, inconscientment, serà d'aquesta mena.

Si jo ara he de dir coses que em resulten interessants de la gent cauré en els tòpics de sempre, que tinguin bona conversa, que siguin enginyosos, que no se'ls pugui conèixer del tot en quatre dies, ja saps. Si ens fiquem ja en què ens interessa a nivell sentimental (per cert, a mi m'agraden les dones, ho dic perquè com que tu ho puntualitzes, hehehe), encara és més complicat, i tot i que hi ha uns quants detallets que adoro, crec que més valdria no pensar-ho, perquè al final sovint sempre ens acabem enamorant de qui no ens pensaríem mai. I no seria normal que ens enamoréssim d'algú que no ens resulta interessant. O sí? Ara no ho sé, l'amor té cops amagats, i de vegades ens fa fer bogeries.

Henrik Larsson a mi també em semblava un home molt interessant. Però com a davanter centre, eh!!

Garbí24 ha dit...

No pots fer un checklist de les característiques que busques en un home, perquè un di t'enamoraràs d'un que no te cap de les qualitats que ara per ara exigeixes. Alló es amor i no sabem perquè ens atrau i no podem deixar-ho, de vegades sabent que no es el que ens convé.
No cal buscar-ho, surt sol, però es recomenable estar oberta a possibilitats.

kweilan ha dit...

Jo trobo interessant aquella persona que parla i m'interessa el que diu, que no m'avorreix i que no sé abans de què parli el que dirà. Sembla poca cosa però no ho és. Molt bon apunt i no penso que siguis exigent sinò que hem d'estar amb les persones que ens agraden i afortunadament a tothom no ens agrada el mateix. Com va la recuperació? Una abraçada!!!

estrip ha dit...

Hi ha persones que veuen això en altres persones i altres no els hi veuen....
O sigui, que deus tenir raó.
I un o una blocaire interessant com ha de ser?

Anònim ha dit...

Rits, en Larsson gaire bé m'enamora a mi! imaginat! si em sent la meva parella em mata! jeje... però és veritat hi ha persones que et poden cridar l'atenció per com són, per com es comporten, per algun gest, i endavant, un dia i un altre a trobar coses interessants, és interessant!

Xitus ha dit...

Woow un post preciós...
Per mi una noia interessant és aquella que desprèn màgia (ho has dit molt bé), que és calmada, amb interessos culturals, autònoma (en el sentit que no depèn d'altres persones), més aviat petita d'estatura, de personalitat i complexió senzilles, humil, amb una mirada penetrant (si els ulls són clars ja em maten), que sigui capaç d'asseure's a parlar...Que tingui bona escolta...Però tot això se'n pot anar en orris si "embogim" per algú...
A mi també em diuen que sóc molt exigent. Serà tot fruit de l'experiència...

Núr ha dit...

Això de trobar o no «interessant» crec que vol dir milers de coses diferents, segons la persona que ho expressi. I quan es tracta de persones «que són interessants» o «que interessen», llavors hi pot haver bons embolics, perquè no saps mai ben bé per a quina finalitat és interessant...

No crec que siguis exigent. Només que tens molt clar què vols i ja està. :)

lulamy ha dit...

Per a mi el que fa que t'interessi o no algú és la química!! I per aixó sempre has d'estar atenta a quina reacció desperta en tu aquella persona...
Respecte al nostre amic solter, en vista de la vostra falta d'interés, ja li faré propaganda en altres cercles...jaja! ës una pena pq fins i tot és bon cuiner-bomber!! juas!
PD Jo sóc més de l' Henry...Extrafutbolísticament parlant, és clar!

Les Coses són com Som ha dit...

Coincideixo amb tu amb lo de la persona interessant. Resumint podríem dir que és algú que et captiva, sobretot per la seva manera de parlar i de fer les coses.
Abans sempre em deien que les persones que parlen poc són interessants, però no sempre (pq hi ha de tot), tot i que generalment potser més que les que parlen massa no? jeje.

Bon post i molt interessant!! Petonets!!

rits ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris. Podria semblar un post una mica superficial, però crec que no ho és. Que tots sabem que hi ha coses que ens atrauen i coses que no ens atrauen de les persones que ens envolten, i més quan es tracte de relacions més sentimentals. Potser si que hi ha diferents maneres de veure el que ens és interessant i perquè no.

Carme, segur que me n'he deixat un munt de coses essencials. I si, de vegades només cal un sol aspecte.

Assumpta, ja s'ha arreclat el vídeo. Espero que l'hagis pogut veure. Si que és important aquesta frase, però perquè hi ha tantes parelles que simplement estan per estar?

P-CFACSBC2V, per tant sempre cal donar més d'una oportunitat, oi? ho tindré en compte.

Merci, kika, però costen de trobar.

Striper, t'entenc amb lo de l'àngel, jo ho anomeno màgia.

Tirai, no et pensis que em va costar molt d'escriure i crec que hi ha algun paràgraf que no s'acaba d'entendre. I si, no sempre és fàcil trobar-se a gust amb algú. Donar-nos una oportunitat a nosaltres mateixos, no ho havia pensat.

Clidice, gràcies. Doncs si, amb una sola mirada en pot haver-hi prou.

XeXu, suposo que tens raó, que en el fons, encara que no ho veiem a simple vista, les persones que ens envolten ja compleixen aquestes característiques, però sovint triguem en donar-nos compte. Potser et semblen tòpics xò són diferents per a cada persona. I si, de vegades ens acabem enamorant de qui no ho diries pas i se't trenquen tots els esquemes.

garbi24, no volia ser una checklist de requisits a complir. Seria molt trist, però si que si penses el que m'agrada en algú, surten aquestes. I segur que l'amor sorgeix on menys t'ho esperes. Això si, vols dir que surt sol? Potser la clau és estar oberta a possibilitats.

kweilan, que et sorprengui amb els seus arguments i reflexions. La recuperació va, lenta, però va. Fins el 19 de novembre no torno a anar al metge i si tot va bé, llavors em treuran el guix. Gràcies per l'interès.

estrip, un o una blocaire interessant també compleix aquestes característiques, aplicades a l'altre cantó de la pantalla, i en sou un bon grapat els qui les teniu i em teniu atrapada.

Cesc, doncs et mantindré el secret! i si, un simple gest pot ser màgic.

Xitus, veig que també ho tens clar. A veur si tindrà alguna cosa a veure amb aquesta curiositat teva!!!

Núr, la gràcia és que per a cadascú és un terme diferent, i el que em sembla interessant en algú a mi potser a tu no t'ho sembla, i al revés.

lulamy, per això sóc un desastre, recorda que sóc de lletres i la química mai se'm va donar bé! a quins cercles el vols presentar??? ah, i recorda que l'Henry te'l vaig presentar jo!!!!je, je, je

instints, si, la clau està en el que et captiva. Jo parlo més aviat poc, i no sé pas si es compleix aquesta teoria. Però les que xerren massa segur que no són interessants.

Xitus ha dit...

En tot cas estariem parlant de curiositats molt incipients si fos el cas. Però a la fi, curiositats. Deixem-ho així.

Jordicine ha dit...

Dues coses. M'encanta la teva visió de persona interessant. La comperteixo al cent per cent. Exigent? No. Realista. I sí, Larsson és tot un crack, al Barça un suplent de luxe. Si a més el trobaves atractiu, perfecta. Un petó, RITS. Ja estàs bé del tot?

Assumpta ha dit...

Ara he vist el vídeo!! :-)

I no tinc ni idea de perquè hi ha tantes parelles que estan per estar, però no ho entenc. Estar amb una persona que no estimes només per poder dir que "tens parella" ho trobo molt, molt absurd.
Una altre cosa és que ho intentis amb tota la bona fe i t'equivoquis de persona... però acceptar el primer que et diu alguna cosa només "per estar"... segur que al final això farà mal...