8/11/09

El perfum de cadascú



D'aquí ben poquet començaran els anuncis de colònies per al Nadal, que ens transporten a dones i homes de somnis, d'aquells que no veiem en el nostre dia a dia, amb històries fantàstiques plenes de glamour i sensualitat. Com si el fet de portar una colònia fes més irresistible.

Però malgrat no m'agradi, és cert i l'olor que es desprén és ben important. Hi ha persones que passen pel teu costat i les voldries sempre allà. O persones que s'acosten i desperten una tendresa i sensualitat que no haguéssis dit mai que podien tenir. En canvi, hi ha persones que deixen anar tal olor a perfum que genera un mal de cap com si haguéssis passat la pitjor tarda i malson. Homes i dones que es pensen que per portar un gran perfum o en tones descomunals seran més atractius, oblidant que l'actractiu rau dins de cadascú.
Per altra banda, també igual d'important és l'olor corporal, la que es desprén, vulguis o no. Que va relacionada amb l'higiene corporal, cert, però també que sovint no es pot controlar. I que en aquest cas, quan es desprén no és un bon senyal.

Sempre he estat una mica tiquismiquis amb les colònies. Fa uns anys, per casualitats de la vida a casa van descobrir un perfum que ens conqueriria a totes les dones de casa. Vaig estar anys portant-la, però la van deixar de fer. Mai més he tornat a trobar una colònia que m'agradés tan com aquella. Pel dia a dia en porto una d'aquestes fresques d'infants, però m'ha costat molt, moltíssim trobar-ne una que m'agradés, que fos part de mi. Semblava que l'havia trobat, i en canvi al Marroc vaig descobrir aquella fragància que un munt de gent porta i que sempre m'havia resistit: el musk. De vegades, en el més senzill es troba l'escència de tot plegat.

ps. El vídeo, el nou anunci de Chanel 5. Malauradament -o sortosament?-, mai m'agradarà la seva olor.

10 comentaris:

Clidice ha dit...

Jo tampoc suporto la Chanel 5, què hi farem! no serem mai glamouroses :P i a més tinc una tendència a enamorar-me de colònies que es comercialitzen malament i acabo perdent-les de vista :(

últimament, però, la meva colònia la tria la meva parella i la seva la trio jo :) així tenim una certa "garantia" ^^

Garbí24 ha dit...

L'anunci està molt bé, el perfum no ho sé, però crec que cap dels dos protagonistes del anunci els hi cal un perfum per trobar parella. Com sempre.
No podrien fer els anuncis amb gent normal....

Sergi ha dit...

Jo tinc poquíssim sentit de l'olfacte, i el poc que tinc està molt poc entrenat. Em costa recordar olors, reconèixer-los. Sé que em perdo moltes coses, però mira, almenys sé reconèixer quan una olor m'agrada o no. No en reconec cap de perfum, però a jutjar pel vídeo de la senyoreta Amélie (perquè és ella no, Audrey Tautou, molt guapa), el Chanel nº5 deu ser l'hòstia.

Xitus ha dit...

Ais...Però què tindrà la senyoreta Tautou, que ho torna tot tan...Em fa parar boig, m'agrada molt, l'anunci a més té aquesta lluminositat d'Amélie i "Largo domingo de noviazgo"...Buuuuf. Jo fa un temps que uso una mateixa colònia, i això que era de no usar-ne mai, però ves per on...;)

Assumpta ha dit...

Doncs jo normalment no faig servir cap colònia ni cap perfum. La qüestió és que no me'n recordo de posar-me'n jeje

De més joveneta a vegades me'n comprava o me'n regalaven... m'ho posava una setmana i ja no hi pensava més.

Com tampoc he fet servir mai cap mena de desodorant, perquè tinc una sort molt, molt gran en aquest aspecte (em podria posar la mateixa brusa, samarreta o jersei durant una setmana i no faria cap mena d'olor) doncs la meva olor deu ser la del gel, el xampú o el suavitzant de la roba jajajaja

El xampú és perquè tinc la mania de rentar-me el cap cada dia. M'agrada dur el cabell sempre súper-netissim i al dutxar-me, doncs li faig una passadeta cada dia i ja està :-)

Així que massa glamourosa no sóc :-))

Anònim ha dit...

Jo en tinc 2; la del Gaultier, i una del Bulgari; igual fa 5 anys que les tinc... Ara ja no me'n regalen vista l'èxit!!!
Les colònies molt fortes em fan alergia; sóc més de xampú, desolorant i suavitzant...

Striper ha dit...

Jo crec que forma part de la nostra personalitat, i que malgrat fer servir una durant molt temps també estas be canviar.

rits ha dit...

Clídice, però la gràcia d'enamorar-se d'una colònia és la seva olor!!! tan s'hi val, si és bona, segur que resisteix (la que a mi m'agrada continua fent-se a Itàlia, però aquí no va tenir èxit). I tant que sóm glamuroses, tenim bon criteri!!!

garbi24, segur que no els hi cal, però el perfum no necessàriament és per buscar parella!!! tb per un mateix!

XeXu, és molt car i molt fort!!! segur que l'oloraries amb el teu poc olfacte. S'olora d'una hora lluny!!!! i si que és la senyoreta Amélie!!!!

Xitus, un altre fan de la Tutou, ja veig, ja. I si que et recorda les pelis perquè està fet pel mateix director, Jean Pierre Jeunet (o algo així).

Assumpta, que afortunada que ets que no et cal desodorant ni res!!!!! i si que és veritat que hi ha sabons i cremetes ben especials. Jo sóc el contrari, necessito un bon desodorant, i és un pal!!!! Buf, ja m'agradaria a mi poder-me rentar el cabell cada dia, però en tinc mooolt i em costa molt d'assecar, i amb la meva tendència a constipar..... intento no abusar-ne, xò a l'estiu, tb cada dia.

Ramon, alèrgia a les colònies fortes, doncs no passa res. Continua amb els sabonets que tb n'hi ha de molt bons!!!

Striper, suposo xq tb anem canviant, oi?

bajoqueta ha dit...

A mi no m'agrada este perfum tampoc.

Jo crec que cadascú tenim un olor que ens senta bé, i mai dues persones els queda igual una mateixa fragància. Hi ha una marca de noi, que de vegades sento i que m'encanta i mai he sabut quina marca és.

Xitus ha dit...

Aaaah ja deia jo!! Sí, ho has escrit bé. Té un estil molt particular, aquest Jeunet!Deliciós...