4/2/13

5



El temps passa molt ràpid, i sobretot, per a les coses que t’agraden. Qui ho hagués dit, però el cert és que aquesta finestra avui fa cinc anys. Cinc anys compartint l’aventura de la vida. Algunes vegdes poc aventurada i força poruga. D’altres, feixuga; qui va dir que seria fàcil? Però afortunadament, de vegades també amb riures i alegries per compartir.
Aquests darrers dies he mirat els escrits. Veig, em sento, que he canviat. Però també em reconec igual. Suposo que som com som, podem modificar-nos, reinventar-nos, però l’essència de es manté per moltes ferides, batalles o aventures que visquem. En cinc anys han passat moltes vivències (o no tantes) i el blog n’ha format part.
He conegut moltes persones, algunes ja no estan a la catosfera i n’han arribat d’altres. He establert lligams, iguals i diferents als que pots tocar amb la mà. Intensos i en alguns casos, desvirtualitzats i tot. I també, com en totes les relacions, també n’hi ha que canvien, s’estrenyen o distancien amb el temps.
En alguns moments he volgut desaparèixer d’aquesta finestra al món i en els darrers temps, un desassossec intern havia fet perdre el sentit inicial del blog, poder compartir tot allò que em mou des de les entranyes. Darrerament, tinc la intenció de recuperar-lo. Potser em reservo coses, potser n’hi ha que no calen, però el cert és que vull mantenir allò que em va portar aquí (perquè si no, no tindria sentit per a mi?).
Sempre he dit que em sorprèn la relació que s’estableix als blogs i també que em sorprèn que a algú li pugui interessar les neures que hi deixo anar. Però resulta que és així i, de moment, no tinc intenció de deixar-ho de fer. M’agradaria poder escriure coses diferents, petits somnis aconseguits, reptes i pors superades, propòsits acomplerts. M'agradaria poder anar deixant un rastre d'aquesta vida, petita, senzilla i insignificant, però la vida que vaig escollint i vivint. I si, hi ha entrebancs pel mig, doncs també poder trobar l’escalfor que sempre he trobat. 
I per tot això, només us puc donar les gràcies. Gràcies per cada paraula que hi heu deixat. Tot un plaer conviure amb vosaltres.
Però ei, prou de xerrameca i a celebrar-ho, no? Mmm, mirant les celebracions que alguns heu fet, doncs us  podria copiar i fer un concurs i posar-vos a remenar per contestar preguntetes, o bé podria fer una mica d'autobombo i declarar el millor post. O com fan als blogs de manualitats que darrerament tafanejo, podria fer un sorteig d'alguna cosa feta. O podria fer les tres coses. Així doncs per celebrar el cinquè aniversari us convido a participar d'un sorteig!!
Per participar, sols haureu de deixar un comentari dient quina de les participacions als Relats Conjunts us agrada més (perquè fer-vos triar entre els posts que m'agraden més, m'és difícil) i també és cert que participar als RC m'encanta! Us en poso cinc primer, les que més m'agraden i per no cansar-vos, però després també hi ha la resta, per si us ve de gust i en voleu votar una altra).



El termini per participar és fins dimecres de cendra, és a dir, el dia 13 de febrer. I el sorteig es farà davant els nens i nenes de Sants el dissabte 16 de febrer. Posaré els noms de tots els participants en una bosseta i una mà innocent agafarà un paperet.
Ah,... i ha d'haver-hi premi? És clar que sí! Un davantal perquè li poseu dolçor a la vida que tan esquerpa se'ns està fent!

ps. Cinc anys i tirar endavant. Per això també vull començar a canviar una mica el blog, rentar-li la cara. Aire fresc que entri per les finestres. Primer vull fer com en Garbí i posar aquests cinc anys en paper i quan ho tingui, canviar la fesonomia (aviam quan trigo!!). Per tant, si veieu coses estranyes, no us espanteu!
Per cert, el davantal,... no és com voldria, però espero que us agradi. pensar un regal que pugui anar bé tan per a nois com per a noies, no és pas fàcil! i pot ser que el tunegi una mica mes. A qui guanyi, doncs ja ens posarem d'acord en com fer-ho arribar. I el dibuix, és tret de la web, espero que ningú s'enfadi!

32 comentaris:

Assumpta ha dit...

PRIME!!!

Sergi ha dit...

És xulo el davantal, encara que coneixent-me, no el faria servir. A més, també sabria greu! Però és una bona idea. He mirat per sobre els RC que destaques, i he de dir que tot i haver-los llegit i comentat tots no em recordo de les històries! Massa posts llegits. Però em quedaré amb un que sí que recordo vagament i que em va fer gràcia, el de l'estació espacial i el merengue radical! Una bona pensada pel relat, i el puntet del final també estava bé.

Moltes felicitats pels 5 anys, que són un bon munt. I felicitats també per les ganes que tens de continuar, que no està gens malament després de tant temps. A seguir endavant i molts ànims!

Assumpta ha dit...

MOLTÍSSIMES FELICITATS!!!! :-)))

CINC ANYS!! És un número tan "rodó"... un número "important"... Algú que està fent quelcom durant cinc anys és que això li agrada, que li dóna un valor :-))

M'encanta la idea que has tingut per a celebrar-ho! :-))
He de dir que -i sempre ho he dit- que a mi m'agrada molt com escrius, així que potser em serà difícil això d'escollir un relat... però la idea la trobo boníssima!!

Ara me'ls aniré llegint (no tots seguits, clar, que no els podria valorar bé) i tornaré per votar!!

PER MOLTS ANYS!!! :-))

Garbí24 ha dit...

Jo em quedo amb: El petó.......més que tot perquè és el que et faria ara per celebrar els CINC anys de blog.
Moltes felicitats i llarga vida a les lletres.

Assumpta ha dit...

Per cert... hehehe a mi també em faria llàstima, com diu en XeXu, que el davantal se m'embrutés... i això que jo sóc la primera que, quan regala un drap de cuina o uns agafadors brodats o el que sigui, s'enfada si no ho fan servir!! :-DDD

fanal blau ha dit...

De moment, et felicito pels cinc anys, i et felicito per la teva transparència.
Sempre m'agrada llegir-te.
Tornaré a llegir les teves participacions als RC i procuraré tornar!
rits...un xin xin per a tu!
I una abrçada, bonica!

Assumpta ha dit...

Ufffff... costarà, costarà...

He començat per sota, n'he llegit cinc, i ja tinc dos pre-seleccionats:

- El cafè de nit
- Bratislava Christmas market.

Continuarà :-P

Alba ha dit...

Moltes felicitats per l'aniversari!!! 5 anys són moooolts! Jo no porto tant per aquí la catosfera, però t'he de dir que casa teva és un espai on m'hi trobo d'allò més bé... i què dius? què expliques neures? hehehe! Doncs ja està bé! "Mejor fuera que dentro!" :DD

M'encanten els sortejos i concursos!!! Mai em toca res, però jo sempre hi participo... així que ja saps!! a apuntar el meu nom ben gros per si ajuda... heheheh!

Vejam... dels teus preseleccionats em quedo amb el de Forgotten Sunglasses. De la resta escullo el de Composition X perquè el recordo i em va agradar veure les dues persones ballant.... els altres prometo llegir-los en breu!! ;-)

Ptoneeeets!!

Elfreelang ha dit...

ENHORABONA rits! cinc anys! una maneta! et prometo tornar per votar els teus relats !!!!!! moltes moltes felicitats rits! ens portem un any i un dia!

Assumpta ha dit...

Per cert... això de canviar la fesomia del blog m'ha fet venir ganes de canviar també la del meu... i ja ho he fet hehe (una mica)

sa lluna ha dit...

MOLTES FELICITATS per aquests 5 anys!! Just haver fet el primer em sembla que tinc molta feina a fer. :)

Aniré llegint els relats i tornaré!

Aferradetes ben fortes!!

Rafel ha dit...

Felicitats per fer els cinc.

Dels textos que recordo, i que ara he repssat, em quedo amb Temps moderns, ja és ben difícil reparar les peces del "cor"

Carme Rosanas ha dit...

Moltíssimes felicitats pels 5!!!!

I que en sigui molts més!

Jo ja he seleccionat, voto per:

Forgotten sunglasses

maria ha dit...

Felicitats pels teus 5 i que en facis molts més. Una bona iniciativa, però ja no els recordo massa. Tinc memòria de peix. Me'ls remiro i participo. Fins ara.

Gemma Sara ha dit...

Ei, guapa, moltes felicitats!!!!! Tenir un blog és tenir un tresor, com diu l'Elfree, i 5 anys és un bon tros de vida, compartida d'aquesta manera especial que tenim els que correm per aquí... Els teus bocins ja formen part de l'imaginari catosfèric, per cert.
Tornaré a votar, a veure si aquest davantal tan xulo m'incita a cuinar!!

Sílvia ha dit...

Per molts anys!!! És molt de temps i molts bocins ;)

M'he mirat els cinc primers relats i estic entre "Forgotten sunglasses" i "El petó". Tots dos els trobo excel·lents.

Petonets

El porquet ha dit...

Ep ep ep! Això s'ha de celebrar. Jo porto els triangles de Nocilla... seeeeempre monocolor! ;p

Per molts anys i per molts pots. No cal que et repeteixi el que ja t'he dit altres vegades. Senzillament m'agrada passar per aquí.

Amb més o menys empentes anem tirant endavant els blogs. Celebro que tornis a tenir bona activitat doncs em dones motius per a bones lectures. Jo, per la meva part, ara pateixo una mica de desassossec amb el blog... em costa posar-m´hi i pensar en nous posts. Si miro l'inici del blog veig també com ha anat canviant l'encarament d'aquest, de forma totalment inconscient. Abans potser parlava més de coses del dia a dia i mica en mica m'he anat decantant cap a coses potser més reflexives o de tant en tant alguna bestiesa... jo que sé! Que hi aboco el què em passa pel cap!

Res, que com t'he dit, per molts anys i per molts posts!

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Per molts anys!!!
Un txin-txin amb suc de pinya des de ca l'Otis, que d'alcohol no ens en deixen prendre :)

Assumpta ha dit...

MMmmm... un altre seleccionat "Bocca della verità" i em costa molt... estic deixant sense citar relats preciosos...

En fi...

Tornaré :-P

Anònim ha dit...

No paro de repetir-ho, a principis d'any sembla que tots els blocs que segueixo fan anys, ja sigui 5 anys o 7. Moltes felicitats!

Jo voto per "Estació espacial internacional (ISS)" però no em comptis pel sorteig del premi, qualsevol dels teus lectors més àntics i fidels se'l mereix abans que jo.

Gemma Sara ha dit...

Jo voto per Temps Moderns, m'encanta la idea d'un mecànic del cor i m'encanta com està escrit. I també voto per Las tres velas, em sembla un relat-poema preciós sobre l'amistat i el pas del temps. I també m'ha fet gràcia Composition X, m'agrada ballar! :)
Fas uns relats molt macos, no sé si t'ho havia dit... petons.

maria ha dit...

Voto per la Bocca della Verita.^-^

pati di fusa ha dit...

Uf, jo fa molt poquet que et visito, i em sembla que m'he perdut gairebé tots els RC, així que em tocarà posar una mica les piles si vull concursar pel davantal! A veure si arribo a temps de participar...

I moltes felicitats, rits! 5 anys és tota una carrerassa. Si em permets, jo també em felicito, d'haver topat amb aquest blog tan autèntic i tan ben parit. :)

Ferran Porta ha dit...

Despenjadot com estic de la catosfera, arribo tard a la teva festa d'aniversari... però he arribat, en qualsevol cas. Per molts anys, rits; content d'haver fet/estar fent part del recorregut amb tu.

Yáiza ha dit...

Ostres... faig molt tard! Bé, almenys no faig tard del tot, del tot... hehehe. Abans de res: PER MOLTS ANYS!! Cinc anys de blog són molts anys, oi? Déu ni do...!
Pel que fa els RC, no els vaig llegir tots, però fent un cop d'ull als teus cinc predilectes (no et portaré la contrària en això), he recordat que el de Chop Suey em va agradar molt! Així que jo voto aquest.
I per cert, el davantal és fantàstic, m'agrada el disseny, el gat, la frase que has escollit (la cançó d'on surt la frase, també), i t'asseguro que jo sí que l'utilitzaria! =P (no sé si això pot influir discretament en la mà innocent... hohoho!)

Au, doncs, una abraçada, i felicitats de nou!

rits ha dit...

Moltíssimes gràcies pels vostres comentaris, felicitacions i per la paciència de rellegir-vos els RC!!!

Estar en aquesta catosfera és un regal.

De moment, el rànquing de RC va així:

Forgotten glasses, 3 vots
Estació espacial, El petó i temps moderns, 2 vots.
Las tres velas, Composition X, La bocca della veritá i Chop Suey, 1 vot.

Si voleu participar del sorteig, encara podeu votar!!!!

Un petó grandiós a tots!!!

Elfreelang ha dit...

jo voto per esmorzar a l'herba!

Assumpta ha dit...

Per si s'ha de posar aquí: Jo voto CHOP SUEY :-))

McAbeu ha dit...

No sé el perquè però em va passar completament per alt aquest post. Arribo doncs molt i molt tard però no vull deixar de felicitar-te pels cinc anys de blog. És tota una gran fita haver arribat fins aquí. L'enhorabona!! :-)

En el sorteig prefereixo no participar, es mereix guanyar algú que hagi estat més al cas. ;-P

Jordicine ha dit...

Porto setmanes una mica desaparegut dels blocs. Em sap greu arribar tard per felicitar-te. Però ho faig. Un petó.

Gemma Sara ha dit...

Em sembla que deu faltar poc per saber qui és el guanyador/a, noooo????

Assumpta ha dit...

Avui, GEMMA SARA, avui era :-)))