29/5/14

Aquests dies al meu barri...

Sóc de Sants. M'estimo Sants. Per coses de la vida no hi visc, però família, amics i tot el que em mou és a Sants. Si parlés de Sants, m'agradaria parlar de la seva gent, de com convivim persones amb maneres ben diferents, que sortim i ens associem, que treballem per la pobresa que tenim al barri, perquè n'hi ha i molta, perquè reindiviquem els nostres espais, les nostres mancances i estimem tot allò que ens envolta.

I m'indigno amb la situació actual política, econòmica i social que vivim. I intento ser coherent i viure amb el màxim de compromís amb el que penso. Sovint no m'en surto, però ho intento.

Dilluns va decidir-se desallotjar Can Vies, i en això no entro, doncs mai he estat massa simpatitzant amb el seu moviment, però des del respecte, tothom pot conviure. I convivíem. 

Sabíem que passaria, però no d'aquesta manera. Completament inadequada i desmesurada.

Des de les tres del migdia el barri estava assetjat de BIRMO's, metro tancat i identificacions a qui vestia de determinada manera. I l'helicòpter, el ditjós helicòpter. Desmesurat i desproporcionat. Indignant. I més quan saps que hi ha una primera càrrega programada a les cinc. Tot progamat i calculat al mil·límetre, i tots els efectes més que pensats.

I violència sols genera violència. I ha passat. I s'ha anat de mida. A uns, i als altres. I els violents, s'han fet seu un barri que no crec ni que coneguin.

Sants no es mereix els brots de violència que hi va haver dilluns, dimarts i dimecres. Intolerable. La violència policial no la penso defensar, però respondre amb més violència, tampoc. 

Per sort, sembla que se n'han adonat. Ahir molts de Sants van sortir amb cassoles per fer fora la policia i pacificar. Sols necessitem això. Sols espero que tot es pacifiqui i s'arribi a bon port. Per Can Vies i per tots els que ens estimem el barri.

Personalment, aquests dies m'han remogut massa coses. Un primer suport, un refús ahir i necessitat de demanar que s'aturi la violència. I avui, agraeixo que Can Vies anunciï que demà donarà la cara, que dirà el que necessita i es farà entendre. Així si, no deixarem que els mossos i els polítics guanyin.

ps. El regidor.... mareta meva..... és el número dos del Trias, per això el defensa, però no. Ha desencallat temes que feia temps que no trobaven sortida, però no enten la complexitat d'un barri com Sants, i si no estàs amb ell, estàs contra ell.
Escoltar el Trias, fa que se'm remogui el sopar.... i un post que feia estona que penso, doncs ha quedat una mica estrany. Però és que vivim els dies que vivim. 

15 comentaris:

Sergi ha dit...

Ja que tu en parles, jo en parlaré també. De com ho veig des de fora, perquè no hi visc, però amb testimonis força propers. No és casual que es desallotgi Can Vies, pel qual feia un any que s'estava negociant, just el dia després de les eleccions. Abans hauria estat un suïcidi electoral, com altres coses. O t'imagines la sentència del Millet just abans de les eleccions? O la votació del BCN World? No, és clar, no és casual. I metre a Sants hi ha muntat un cristo, que continua a dia d'avui, estem ben distrets mentre ells fan i desfan. Lamento apuntar d'aquesta manera, però hi ha un partit que està barrejat en totes les trames: CiU. I em sap greu, francament. Manipulació ciutadana a l'estil dels millors artistes americans. ERC? No massa millors si ho permeten, i callant ho estan permetent. I sí, són els meus, i què? Quan fan les coses malament també els critico. Ja et contestaré el comentari tan assenyat que m'has deixat. I la CUP, pobrets, paguen la novatada fent-se els herois i defensors del poble, participant així de la gran cortina de fum. Quan se n'han adonat, el seu líder ha deixat de fer tuits on gairebé fomentava la violència. La seva acció, inicialment molt positiva i valenta, se li ha girat en contra perquè l'han enganyat tant com a nosaltres.

I continuo. Resulta que per protegir els catalans, que no se saben protegir sols, des d'Interior ja ens han enviat no sé quantes unitats mòbils de la policia nacional que estan estacionades a Calella. Fantàstic, meravellós. Aquestes ja no marxaran d'aquí, saps? Fins el 10 de novembre ja no marxaran, perquè els alderulls, l'enrenou, se seguirà fomentant perquè hagin d'estar presents. Però saps on estaran més presents, oi? El dia abans del 10 de novembre és el 9 de novembre. Moltes gràcies a tots els que s'han deixat enganyar i han propiciat això. Ens felicito fills.

I n'hi ha més. Sants està en guerra. Cada nit apareixen manifestants de l'esquerra independentista, aquests que es creuen els salvadors de la pàtria, els hiperventilats, que creuen que han de defensar el món de la malvada policia. Ho fan cremant contenidors, rebentant sucursals bancàries i insultant a la BRIMO. No justifica això l'acció policial? Jo penso que sí. Per mi ja els poden tancar a tots, i pensa que tinc coneguts allà. Alerta, no confonguem, que algú ja em pot titllar del que no sóc. Condemno vigorosament l'abús de la força per part dels policies, la violència policial és execrable i s'ha de castigar molt més durament que l'altra, precisament perquè van armats i el seu deure és protegir els ciutadans i el mobiliari, no contribuir als aldarulls. Naturalment que no s'han fet bé les coses, i naturalment que alguns agents s'han passat. Doncs aquests, a la presó i llicència retirada de per vida. Però siguem sincers, el que està passant aquests dies ja no té absolutament res a veure amb Can Vies. Els responsables se n'han desmarcat, s'han desconvocat manifestacions, però els radicals continuen anant-hi i fent destrosses. Seguim culpant la policia? Bé, segur que també hi posa més pa que formatge, però bé, que els aldarulls podrien haver durat un dia i per causes que no arribo a entendre, que responen a algun interès que entenc encara menys, continuen i continuaran.

I tot això em dol perquè està donant molta mala imatge, i aquesta no és la que hem projectat durant tot aquest temps. No és el model de ciutat que vull, ni el model de país, i sé que no és el que tenim realment, però hi ha gent interessada i molt malintencionada que li va molt bé que les coses siguin així. Tot plegat, molt de fàstic.

I bé, si fa no fa, aquest seria el post que hauria fet, però em sembla que amb quatre paraules se m'entenia més o menys igual. Sento si algú se sent ofès pels meus comentaris, simpatitzants dels partits que esmento, però és que després d'una bona alegria a les eleccions ja m'han tirat la il·lusió per terra. I tinc altres coses més importants de les que preocupar-me, francament.

Anònim ha dit...

M'ha semblat estrany que en Xexu no opinés directament de Can Vives, per sort he acabat trobant on ha deixat el post.

PD: Ahhh! que Sants es més que una estació...? xD

PS ha dit...

Des de la distància, perquè m´ho miro de lluny encara que em dol de molt a prop, subscric el que diu en Xexu. Malauradament els interessos i les cortines de fum van per davant del sentit comú i la convivència, i a sobre, beneficia els que volen fer creure que aquest és el clima general del país i ens envien "reforços" enverinats.

sa lluna ha dit...

Em dol i em fa ràbia i és que és això la política d'avui, una gran cortina de fum que es va movent al seu capritx.

Aferradetes, nina.

Oliva ha dit...

SI ETS DE SANTSMSAP TAMBE COM JO,LO QUE ES CAN VIES, RES A VEURE AMB "LHARMONIA"MNI MOLT MEINYS,NI TAMPOC LA SEVA GENT SACCO I VENZETTI,...ALLO ES TIMBALS,ALCOGOL I MARIA BARATA., CREC QUE LO QUE ESTAR PASSANT ES QUE L'INDIGNACIO SOCIAL,PER ALYTRES CAUSES,S'HA CANALITZAT DEFENSAN LA MERDA DE "CAN VIES"

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Ostres…. Jo soc de Sants, fa uns dies vaig escriure sobre el tema. No hi visc, però si ho feia quant va ocupar CanVies, he vist néixer i créixer aquest centre i desprès ne tingut noticies de gent molt propera que hi anava ( sense ser okupes) i el comentari de l'oliva en sembla força desafortunat. Ho sento, però no m’ho podia callar.

Garbí24 ha dit...

Mala peça al teler, segur que totes les parts tenen el seu punt de raó, però en cap cas hauriem d'arribar a la violència.
Sembla que avui hi ha una aturada dels enderrocs.

Carme Rosanas ha dit...

En XeXu m'estalvia molta feina de comentar...

Bàsicament estic d'acord amb ell ... Si hi ha destrosses i violència, són responsables els que les fan, no només la policia. Estic absolutament en desacord en defensar les coses d'aquesta manera... Jo no sóc de Sants, però conec gent que sí i ja abans dels aldarulls se m'havien queixat de molts inconvenients que provocaven aquestes persones. No tots són iguals. A tot arreu hi ha gent de tot. Ja se sap.

Elfreelang ha dit...

rits sap molt de greu tot plegat aquí hi ha gent que ha actuat pensant amb els peus per no dir una altra part , en Xexu ha fet un llarg i encertat comentari que en línies generals també subscric ...de moment són a Calella en vindran més....Can vies els ha estat una excusa o ja estava previst?

Laura T. Marcel ha dit...

No cal ni dir que em sap molt greu tot el que ha passat a Can Vies i a partir de Can Vies. I estic completament d'acord amb en Xexu però el que més greu em sap és la manipulació, la premeditació i alevosia amb la que els polítics maneguen les coses, amb estratègies poc intel·ligents perquè a sobre la situació se'ls escapa de les mans. Que se'n vagin tots a la merda i ens deixin viure en pau!

Relatus ha dit...

Aviat sentirem ministres espanyols afirmant que els catalans són uns violents, que ens han de tenir a ratlla per defensar la població de nosaltres mateixos. Molt penós, tot plegat

Rafel ha dit...

A Sants s'han trencat més coses que no les físiques.
Ara caldrà paciència i assumir responsabilitats els que consideraven que enlloc de parlar calia donar pas a la violència.
Els que no estimen Sants ni el país tal vegada se n'alegraven, però s'hauria de fer més cas d'iniciatives com les del Centre Social.

rits ha dit...

Els dies incerts continuen i sembla que ara, ja, dividint el barri. Una llàstima. Però el cert és que és un tema complicat. Can Vies era un tema complicat a nivell de barri i s'ha fet gran, quan no calia. Quan el que calia era trobar una solució també a nivell de barri.
Aquests dies he pogut comprovar, parlant amb la gent, que som molts els que tenim sentiments completament contradictoris i que ens sentim estranys. Això, vulguis o no, alleuja.
Moltes gràcies pels vostres comentaris!

XEXU, moltes gràcies pel teu comentari. Vas posar llum en un moment en el que em sentia molt emboirada i puc estar molt d'acord en moltes de les coses que dius, el que passa és que quan ho vius tan de prop, tot raonament s'emboira. Jo, això de la teoria conspiratòria.... no m'ho acabo de creure massa. Xò avui, just avui et confesso que he anat a Girona per un tema de feina, i la tornada l'he fet en un TGV que venia de Paris. Just a Girona han pujat tres policias nacionales... armats i passejant-se per tot el tren. Si més, no,.... no ho havia vist mai. Casualitats? no sé. Ens venen temps difícils i hem d'estar, sobretot, units, en les diferències però respectant-nos i fent pinya.

PONS007, Can Vives és la millor pastisseria del barri! veus com és més que una estació.... et recomano els seus crussants de xocolata, dels millors de la ciutat (bé, jo no en prenc d'altres...)

PAIS SECRET, no sé si cortina de fum o gestió molt mal planificada. Tenim un regidor que fa pena, i s'ha lluït. Tot i estar més o menys d'acord amb el que ha passat, el cert és que la gestió ha estat fatal.

rits ha dit...

SA LLUNA, la política d'avui en dia intenta moure molts fils, per sort la ciutadania anem reaccionant. Poc a poc. Ara, toca rebutjar la violència i contruir noves maneres de fer-nos escoltar.

OLIVA, entenc el teu comentari. L'he sentit a molta gent. I com a tots, el que els dic és que és veritat, que hi ha part de tot això que no ens agrada xò que també es feien bones coses i que tots hem de poder tenir els nostres espais. Potser no és la nostra manera de viure la vida, però qui som nosaltres per jutjar-la? A altres països, tenen els seus espais. Jo no els defenso i després dels aldarulls, els vaig condemnar, però tampoc sóc qui per jutjar el seu estil de vida.
Si vols que critiqui alguna cosa és justament la violència. I si, Can Vies era un conflicte menor del barri. La magnificiència que ha agafat és xq no s'ha sabut resoldre des del barri.

BRUIXETA, buscaré el teu comentari. Jo tampoc ja no hi visc xò hi he crescut. I m'ho estimo. Mai he sigut pro-okupa ni he anat ni a Can Vies ni a l'Hamsa en el seu moment, xò si a d'altres tipus de gent els fa sentir comunitat i arribar a fer accions per als altres, qui sóc jo per condemnar les seves maneres ?

Molt mala peça al teler, JOAN GASULL, un tema molt complexe que no s'ha sabut gestionar.

Si, CARME, el seu comentari va ser molt encertat i el comparteixo, llevat, del tema de la conspiració. No ho acabo de veure gaire clar.

ELFREELANG, no sé, jo això de la conspiració no ho veig massa clar. Sobretot després de parlar amb gent propera i que t'explica com es va gestionar tot. No m'ho crec, la veritat.

rits ha dit...

LAURA T.MARCEL, moltes gràcies pel teu comentari i benvinguda. Completament d'acord. La politització ha estat patética i els ha petat a les mans. Ho han gestionat molt malament. El regidor hauria de dimitir, per dignitat.

LORETO GIRALT TURON, molt patètic i espero que no sigui així i la calma torni tot al seu lloc. No ens convé gens.

M'ha agradat molt el teu comentari, RAFEL, certament a Sants s'han trencat moltes coses molt més greus que els vidres o contenidors. I avui s'ha vist ben reflectit. A saber si el que es pretenia era just això. El Centre Social tampoc ha estat massa encertat en aquest affaire. Primer el comunicat, després fent d'intermediari i desdint-se, i entenc perfectament la seva darrera decisió però era d'esperar que la gent de Can Vies passaria d'ells.

Un petó per a tots i totes!!!