4/2/12

Dia 4, 4 anys


Si avui piques el timbre, trobaràs la porta oberta. A l’entrada, veuràs les plantes, potser una mica descuidades, possiblement una mica porugues de tant de fred. Ah, i no cal que diguis res, la màquina de cosir antiga que ha de fer de taula del balcó encara està allà al mig per muntar.

Rere la cortina verda entraràs per la cuina, doncs sempre acostumo a tenir els porticons del menjador tancats. Coses que passen en aquesta casa singular, que entusiasme als més moderns, estranya als més convencionals i ens fa passar fred als més porucs.

Deixaràs les coses a l’habitació del fons, damunt del llit i te’n riuràs de les fotografies emmarcades sense vidre que fan de capçal del llit. Una és patosa, què hi farem, i encara que vulguis fer algun acudit amb doble sentit, el cert és que se’m va trencar al muntar-lo.

Intentaré que passis de llarg de l’habitació dels malendreços, m’ha fet mandra planxar i em fa vergonya que recordis que he de comprar un llum perquè no es vegi la bombeta per poder llogar l’habitació i recollir els calerons que em falten. Això sí, si venen els petitons, aquí és on els deixarem dormir mentre fem gresca.

Soparem truita de patates, amanida, pa amb tomàquet, pernilet i formatge del bo. Beurem vinet (o cervesa, si prefereixes. Fins i tot aigua, si cal fer bondat) i ens regalarem uns riures. La taula serà més o menys gran, amb cadires plegables o no, segons els que siguem. Encara no sé qui picarà al timbre. Però això tan li fa, s’improvisa sense problema. Et tocarà cuinar una mica, segur, que sempre vaig amb presses i mai està res a punt.

El puck et vindrà a veure, t’olorarà i després et demanarà teca. Dissimuladament es posarà dempeus vora la cadira, a veure si el convides a pujar a la falda o si t’olora amistosament, saltarà damunt teu sense pietat. I si el deixes i li fas mimitos, es pot estar una eternitat, fins que digui prou i demani jugar, fins i tot mossegant-te. Això sí, no et preocupis, he passat bé l’aspirador i tinc els antiestamínics al bany per si de cas descobreixes que li tens al·lèrgia.

Riurem plegats, recordarem moments passats, xerrarem dels coneguts i els desconeguts i filosofarem pensant que podem canviar el món. Cantarem la música que surti de l’ordinador, o si vols pots posar algun CD de l’estudi per així, dissimuladament, com qui no vol la cosa, mirar els llibres i agafar-ne un. No recordo els que hi ha desperdigats a d’altres cases i en canvi també hi ha la pila dels que m’han deixat.

Segurament jugarem a jocs de taula, posarem la play per fer un sing-star encara que només funcioni un micro o improvisarem algun joc amb paperets, per en riure’ns els uns dels altres. I és clar, el gel i les ampolles faran que la taula continuï plena (però sense ratafia, que ja l’he aconseguit col·locar a algú a qui li agrada). O si no ens ve de gust, ja pensarem què podem fer.

I ens oblidarem de tot el que ens fa mal, de tot allò que ens neguiteja o no va com esperàvem o volíem. De tots els fracassos que inunden el passar dels dies. No hi haurà lloc per a ulls tristos, paraules que no surten, somriures amagats ni forçats. Encara que només sigui per un dia.

Perquè avui fa 4 anys que caminem plegats en aquest petit espai tan meu com teu. Què? picaràs? Recorda, és el vuit8ena. I encara que només sigui una finestra virtual, és tot de vida; ben real i compartida.



ps. El cert és que avui podíem sopar a casa amb els amics no virtuals i hagués estat xulo fer-ho coincidir, però no m'hi veig massa en cor, tot i que aquest post porta escrivint-se una setmana a estones.
Gràcies per venir, gràcies per ser-hi aquests anys. He mirat enrere, els posts de celebracions passades, i ja som uns quants els que fa temps que caminem plegats. D'altres heu anat arribant i alguns ens han deixat.
I també gràcies als no blogaires que de tant en tant passeu. Aquest lloc també és vostre.

24 comentaris:

Sergi ha dit...

Quatre anys pujant al Vuit8ena, ja en són una bona pila, i quin munt d'escales! Moltes felicitats, i a seguir amb les celebracions, que d'anys en queden molts. Per molts posts, i que més sovint oblidin aquestes cabòries.

fanal blau ha dit...

Jo vindré, no ho dubtis!
Porto el cava ni que sigui per fer un brindis! :)
Felicitats, rits! La teva casa és ben acollidora!
Una abraçada!

Yáiza ha dit...

Per molts anys, rits!! Jo pujo, i tant, si no et sap greu vaig directament a robar-te uns antihistamínics perquè tot i que m'encanten els gats em temo que en Puck em farà al·lèrgia. Puc jugar amb ell una estona? Bé, si cal dóno un cop de mà a la cuina o paro taula, el que tu manis! I sí, deixa'm fer un repàs a la prestatgeria... en puc agafar algun de prestat?
La casa ja es va omplint, procurarem no enredar massa... però fer una molt bona festa!

Carme Rosanas ha dit...

Moltes felicitats, rits, encantada de compartir el Vuit8ena amb tu!

Un brindis... prou que el farem, oi?

mar ha dit...

Quin goig de casa!
Jo ja cuino que m'encanta!
Què s'ha de fer?

Un petó bonica!
L'any que ve ho celebrem juntes!

Ferran Porta ha dit...

Jo porto un Apfelstrudel!! (no el faré jo, no, que sóc un zero a l'esquerra, a la cuina). Serà un Apfelstrudel de llepar-se els dits, com no podia ser d'altra manera, considerant l'efemèride.

Encantat de portar temps visitant-te en aquest vuit8na que ja és, també, una micooona nostre (amb la vènia :)

Un petó, rits!

Alba ha dit...

Ostres, per molts i molts anys rits!! Ha estat un plaer aquesta invitació, jo pico!! segur!! ;) Segurament sóc de les últimes persones en arribar, però m'agrada el Vuit8ena, i hi estic molt agust! Una abraçada gegant!

maria ha dit...

Moltes felicitats!Quantes emocions llegint els teus posts; ara a per més!

S.N. ha dit...

Que xuli!

Assumpta ha dit...

Holaaa! He portat pastís de formatge... Què puc passar? :-))

Mmmm què bona t'ha quedat la truita de patates... deliciosa amb el pa amb tomàquet!! :-)

Barbollaire ha dit...

uix! acabo de tornar del teatre..
però voleu fer una mica de resopó?
si voleu us preparo una fideuà boníssima...

moltes felicitats!!!
:¬)*

kweilan ha dit...

Moltes felicitats! És un plaer llegir-te sempre!

Deric ha dit...

Quina descripció tan bella del teu pis, és com si hi fóssim allà.
Felicitats pels 4 anys!

Garbí24 ha dit...

felicitats grans per una ja gran de la catosfera......ara a per quatre més

Elfreelang ha dit...

ostres rits quin post tan tant maco per celebrar els quatre anys! allò de casa meva és casa vostra oh benvinguts passeu passeu de les tristor en farem fum....m'has recordat a Sisa ....moltes felicitats! i una gran abraçada! ( m'he n'he adonat que febrer és un mes de bones collites perquè és curiós hi ha un munt de blocs que van començar un mes de febrer)

El porquet ha dit...

Ieeeeep! Faig tard però suposo que heu deixat una mica de vinet i alguna cosa per picar, oi?

Rits, has fet un post meravellós, de veritat. L'he llegit atentament i calmosa de cap a peus i l'he trobat genial, sensible, a flor de pell... bé, de fet, com ens tens acostumats.

Doncs res, que passo a fer una mica de gresca! Ah, però porta els antiestamínics que jo sí que pateixo d'al·lèrgia! (pobre Puk!)

lisebe ha dit...

Moltes felicitats !!! 4 anys ja!! bé desitjo que siguin moltissims mes, encara que solsament siguin virtuals som una gran familia d'amics que hem passat molt bones estonetas amb tu.

Gracies per la invitació a tú i al Puk. Jo no necessito antiestamínics , ja tinc les mevas gatetas i no soc al.lèrgica.

Petonets estimada Rits que siguin 400 mes de tot cor.

Clidice ha dit...

Uf, sort que tots els sants tenen vuitada, i espero que els aniversaris també! :) Per molts anys! :)

niepis ha dit...

4 anys ja i jo he descobert ara el teu refugi! Em passaré per la vuit8ena de tant en tant Rits, segur que hi sortiré plena d'emocions! Felicitats per la teva llar

Lulamy ha dit...

Moltes felicitats pel cumple-blog! I ja saps que a mi com a visitant ocasional, em serveix persentir-te mes propera, ara que personalment no ens veiem tant.
La peque ja te ganes de visitar l'habitacio... A veure quan ho podem fer!!
Molt xules les fotos!

MBosch ha dit...

Moltíssimes felicitats! M'agrada molt com has enfocat aquest post (i m'ha servit per entendre el nom del blog)

Doncs res, jo si no et sap greu vaig atacant la truita eh... (que ja està un pèl freda perquè la vas fer el dia 4 però segueix igual de bona)

La sopa de l'altre dia sí que ni te la comento, que per culpa seva em costa una barbaritat veure 'The Big Bang Theory', 'Person Of Interest' i 'Breaking Bad'.

rits ha dit...

Moltíssimes gràcies per haver vingut, haver passat i haver celebrat amb mi aquest aniversari. Espero que aquesta casa sigui tan vostra com meva durant força temps. No sé quant, suposo mentre tingui coses per explicar. A dies més, a dies menys.

Ah, i recordeu que hi haurà un plat a casa sempre, que alguna cosa es pot improvisar per brindar plegats.

Un petó ben gran per a tots i totes!!!

DooMMasteR ha dit...

Per molts anys i per moltes entrades, Rits!
Queda alguna cosa? :-P

Petons!

Audrey ha dit...

Sols volia felicitar-te, quatre anys :-) , per molts anys més i més posts!!. Sempre sincers i propers...

Abraçada,