27/12/11

Fent el turista a casa


Feia temps que ho tenia pendent. Tant, com temps fa que visc en aquest barri. Un barri canviant, de contrastos però on que també manté l'escència de barri. De vegades me n'oblido que estic a la ciutat.

Barri obrer, barri que li deien el Manchester català. Carregat de fàbriques, graffitis i stencils. Que canvia vertiginósament, per fer-ne un de nou. I alhora manté la seva escència.


Per la xarxa hi ha milions de racons fotografiats, i molts que ja no es poden veure. Molts que quan els vaig descobrir pensava, carai per què ja no porto la càmera al damunt? però fa temps que no m'acompanya. I molts ja no es poden trobar, com un follet amb una escombra que hi havia a la porta d'una casa okupa enderrocada i que em tenia el cor robat.


Avui era el dia, però s'ha llevat ennuvolat. O potser qui s'ha llevat ennuvolada he estat jo. Per sort, a migdia a sortit el sol i he decidit no deixar-ho més. Una primera excursió pel barri.

Hi ha la casa encantada, que ja no ho és tant i a pocs metre. Edificis fashions. Contrastos.

Quan mires amunt, sembla que no s'acabin mai.

Com ho devien dibuixar? sempre m'ho pregunto. I la lona, com la devien penjar?


Més contrastos; grafits, runes i lofts fashions.


I la platja, el que més m'agrada de viure aquí.


Poble de pescadors i amb una plaça preciosa.


I amb la rambla central, que porta posades les llums de Nadal des de la festa major al setembre. Peculiar i estimada, on hi veus tothom passar. On sigui l'hora que sigui sempre hi ha vida.





ps. Hi ha moltes més fotos, i moltes més que en faré. M'he quedat amb ganes de més. I de millorar-les, doncs miro les de la xarxa i son molt millors. A més feia un fred que pelava i un vent que al meu constipat no és que li hagi anat gaire bé. Serà qüestió d'agafar més sovint la càmera.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

jo treballo al costat del edifici del TIC! diuen que es la hòstia i que ha guanyat no se quants premis per ser super ecològic.

Assumpta ha dit...

Aquest post l'he trobat tan maco, que no puc fer altre cosa que... renyar-te!! :-DDD

Sí, sí, renyar-te!! Per què no poses les fotos més grans?? T'han quedat xulíssimes! És un reportatge molt maco! Amb l'amplada que tens al cos principal del blog, com a mínim calculo jo que les podries posar a una amplada de 600px :-))

És molt maco això de fer el turista pel propi barri, m'ha agradat molt!! :-))

zel ha dit...

Saps què? llegint el títol, m'he imaginat que era físicament dins casa, que és el que faig jo, és a dir, res, de moment!

Bona passejada, bones diades i petons!

Garbí24 ha dit...

ben fet i segur que així no et perden les maletes....

Yáiza ha dit...

Molt bé, això de sortir a fer safaris fotogràfics!! De les fotos que ensenyes, algunes em resulten familiars. Tot sovint anava a estudiar a la biblioteca de la UPF de Glòries, així que alguns llocs em sonen!! La zona més propera al mar, la Rambla del Poblenou i tot això, ho conec més aviat poc.

Em fa molta gràcia el comentari de l'Assumpta! A mi un cop em va dir una cosa semblant, i veient les fotos que has posat, he pensat que t'ho diria! Hehehe!!

Doncs au, aviam si és veritat i hi tornes!

Sergi ha dit...

Aquesta zona me la conec i la Rambla m'agrada molt. Els seus voltants són estranys, els contrastos suposo que li donen encant, però la combinació el converteix en un barri que barreja la més alta tecnologia amb edificis deixats de la mà de déu. Res no acaba de quadrar allà. Bon reportatge, està molt bé sortir a fer barri.

Assumpta ha dit...

Hahahaha YÁIZA!! :-DDD

Núr ha dit...

Jo desconeixia el barri fins que hi van traslladar l'oficina a mitjan 2011. Ara bé, només conec la zona més propera a Glòries, la dels edificis més moderns. Tot i que algun dia que he deixat la Diagonal i m'he endinsat pels carrerons, he al·lucinat amb aquests contrastos de què parles! Increïble!

Unes fotos fantàstiques (com diu l'Assumpta, ja les podries haver posades més grans!!) ;)

rits ha dit...

PONS007, això diuen, mai hi he entrat, però tothom explica meravelles!

ASSUMPTA, no t'endfadis, dona! no sé xq les vaig posar més mitjanes, sols esperava que no pesséssin gaire. però si cliques damunt d'una d'elles, es fa més gran i les pots veure totes seguides. queda molt xulo.
Ja tinc pensat quin serà el segon recorregut.

ZEL, és que molt més tampoc puc fer, així que passejo pel què tinc més a prop! i que desconnec molt.

GARBI24, no les maletes, ben desades a l'armari, a l'espera de temps millors!

YÁIZA, la PF tb la vaig fotografiar, xò no les podia posar totes. Si algun dia hi tornes i estàs emboirada de tants colzes, no dubtis a agafar rambla avall i anar fins la platja, segur que et dóna molta energia per continuar estudiant.

XEXU, res no quadra, certament. Xò potser aquest és el seu encant.

NÚR, el canvi és espectacular, i sols son un parell d'illes de gratacels i després les antigues fàbriques.
La propera vegada, les faré més grans!

Un petó per a tots!!

Elfreelang ha dit...

Un recorregut fotogràfic que m'ha agradat molt rits...em recorda a mi mateixa una mica quan fa anys sortia carregada amb la càmera ( de les d'abans ni tan sol era reflex i encar menys digital) i començava a passejar per Barcelona fent fotos d'allò que veia i per on passava...per si no tornes pel bloc abans del 31 et dic ja que et desitjo una gran felicitat per l'any 2012!

Clidice ha dit...

Fer el turista a casa és una bona font de sorpreses. Tinc pendent una passejada grafitera pel teu "poble" :) Que tinguis un bon 2012! :)

òscar ha dit...

El Poble Nou ofereix alguns passatges amagats (molts d’entrada només pels veïns) que són una delícia que sembla aixecada en color sèpia.

I el mar, el mar tan a tocar hi fa molt.

Rafel ha dit...

Ser turista a la propia casa, una assignatura que no s'ha de deixar pendent.

El porquet ha dit...

M'encanta la de la placeta, realment sembla que sigui la de qualsevol poble de costa...

Resistència rural davant l'imparable gegant de la ciutat!

Ja veus, de totes les fotos de ciutat em quedo amb la que fa més olor de poble... serà que hauré de marxar d'aquí!

Assumpta ha dit...

Hahaha no m'enfado!! :-)) I sí, ja vaig clicar algunes de les fotos per fer-les més grans... només és que vaig pensar que tot el post resultaria espectacular amb les fotos gairebé de marge a marge, però allò de "renyar-te" era en broma, tu has de fer els posts com t'agradi a tu :-))

Audrey ha dit...

Què xulo descobrir nous llocs a la pròpia ciutat!, reconec que aquest barri no el conec gaire, m'has fet venir ganes de fer el voltet.

Bona nit!

Jordicine ha dit...

M'agrada el que veig. Ets una gran fotògrafa. El barri on vivim, maco, lleig, petit, gran, és el nostre i l'estimem com propi. Un petó i feliç 2012, RITS.

Deric ha dit...

Si tornés a viure a Barcelona, seria un dels barris on m'agradaria anar-hi. L'altre és Sant Andreu (on tinc les arrels familiars).
M'encanten les fotos!!

Carmen ha dit...

¿Què hi tinc jo a veure, digueu-me homes,
amb les espases i les batalles?
L'única estrella que prenc per guia
és la del gaudi i de la música.
Feliç any 2012!!

rits ha dit...

ELFREELANG, torno al blog abans, torno. Doncs perquè no escaneges les fotos i ensfas un post? Segur que son xulíssimes!

CLIDICE, anima't a venir al barri, és preciós!!! moltíssimes sorpreses. Espero tornar-ho a fer.

ÒSCAR, sembla que s'aturi el rellotge. Té molt d'encant. Barri amb història.
I si, el mar és increïble, baixar l'altre em va carregar moltes piles.

RAFEL, era pendent de feia molt de temps. Ara tinc que tornar-hi, tinc molts racons per descobrir.

PORQUET, a mi tb m'agrada molt aquest racó. El vaig descobrir just ahir. I primer em va decèbre una mica. N'havia sentit parlar tant de la Pl. Dels Pescadors, i era de ciment.... com totes les de la ciutat. Però al cap de cinc minuts desprenia tot aquesta resistència rural.
No cal marxar, hi ha racons que et reconcilien amb ella!!

ASSUMPTA, ja ho sé que no t'enfades. Les vaig posar més petites per por que pesséssin massa.

AUDREY, quan vulguis, és un barri obert a tothom!!

JORDICINE, apa, no en sé gens ni mica de fer fotografies! Faig el que puc. Saps, m'ha costat una mica fer-me a aquest barri. Si, ja sé que és molt barri, xò tb és molt fred, i sóc d'un barri amb molt de caliu i m'ha costat trobar-m'hi a gust del tot. Però ara ja m'agrada moltíssim.
Feliç 2012 tb per a tu!

DERIC, doncs St. Andreu tb era desconegut per mi, però ara hi sóc molt sovint, és on tinc l'associació on estic compromesa. I m'encanta. Té molta personalitat.

CARMEN, quines paraules tan belles!! les agafo i les tindré molt presents. Feliç 2012 tb per a tu!

Un petó per a tots!!!!!!!!!!!!!!!

bajoqueta ha dit...

És el barri que m'acollia molts findes durant uns quants anys i li tinc molt bon record... m'has fet emocionar!


365 contes
Terra de llibres