19/5/11

Indigna't




Indigna’t, rebel·la’t, aixeca’t i crida.
Fa massa temps que tot es podreix i tots semblàvem adormits.
Haurà arribat l’hora?
Jo encara dubto, no sé si servirà de res, és el meu gran temor. Però de moment, està clar: Indigna’t i surt de casa. Firma o digues la teva, fes sonar la cassola. Però que ens sentin, que estem cansats de polítics de pa sucat amb oli.


A l'espera de saber ben bé els reclams, l'únic que puc dir és que com a mínim s'ha despertat.


Perquè tant que m’he queixat de la societat adormida, aburgesada que no movem ni un dit. Ara és el moment de demostrar que no és pas veritat. Que encara queda sang a les venes.

Pels joves i els adults a l’atur. Pels jubilats que van patir fam i que ara en tornen a patir amb pensions irrisòries i no gaires ajuts, mentre d’altres s’afarten gràcies a aprofitar-se dels més dèbils. Pels que ens costa arribar a final de mes, pels qui volen formar una família. Pels qui patim a la feina, pels qui malviuen i busquen un futur millor estrellant-se cada dia.
I és cosa de tots. Dels joves que son els que tenen força i somnis, però també de tots els qui cada dia intentem viure.
Cal fer sonar les cassoles.



ps. Aquest vespre parlava amb uns companys de canvi de model de societat. Si és viable o no. Alemnys tornem a plantejar-nos coses. I mentre tant, la Junta electoral.... facin el què facin això ja no es pot aturar. no pot passar com el juliol i la manifestació sobre la dignitat catalana, que ha quedat en un no res.

11 comentaris:

Elfreelang ha dit...

M'han vingut esperances....almenys això comença a bellugar-se....

Garbí24 ha dit...

tots al carrer.......a protestar fins que ens facin cas, que vegin que no ens enganyen i que s'hi juguen la cadira.

Assumpta ha dit...

Doncs jo, em sap greu dir-ho, i no voldria altre cosa que equivocar-me, sóc molt escèptica amb tot això...

Trobo raríssim que, amb tant de temps que les coses van malament, ara això, de cop i volta, la setmana abans de les eleccions...

En fi, tant de bo serveixi per alguna cosa...

lisebe ha dit...

Dobcs es impresionant que sigui secundat per altres paisos entre ells el Regne Unit, Portugal, Buenos Aires, ialgun més que no recordo ara mateix.. sembla ser que el mon fobernamental está de'n peus i s'han de mirar molt bé les seves mans plenes de errors en aquest casos sempre dic el mateix rits: "El poder corromp, el poder absolut corromp absolutament" (Lord Acton)

I si no es fa cas al poble d'una manera s'haurá de fer d'un altre oi?

I això que ja no em refereixo al "tal monetari internacional" amb el seu intent de vioalacó que també..
El mon está donant la volta totalment...

Petonets preciosa i bon cap de setmana eleccions i tot.

JJMiracle ha dit...

Està bé que el món intenti moure's. Tant de bo que serveixi per a alguna cosa.

montse ha dit...

Sortim al carrer que corri la veu dels indignats i no quedi en un no-res.

El món de les ones ha dit...

Penso com l'Assumpta, està bé protestar, però nois, fa molts anys que la cosa s'arrossega.... just abans d'eleccions???? crec que també podem fer altres coses per protestar, no només acampar-nos.... no comprar tot el que diuen que necessitem si no ho necessitem, no demanar prèstecs per anar de vacances, viure en pisos més petits, protestar directament per les coses que no ens agraden a la nostra ciutat als polítics de proximitat (repetidament com una gota malaia), pensar més, no veure tanta tele, jo que sé... Tanmateix, crec que el mal intrisec a la política no és tan fàcil de solucionar... perquè sigui qui sigui quan té poder o cert poder.... les idees inicials evolucionen cap a vessants que els altres considerarem oposades perquè ells no.... molts interessos, molts duros.....

rits ha dit...

Hola,
moltes gràcies per els comentaris. els vull contestar personalment, però ara mateix no disposo de temps. Però tenia també moltes ganes de penjar el post que acabo de penjar.
Us contestaré en breu.
Una abraçada a tots i totes!

Audrey ha dit...

Ha estat emocionant!!, sembla que la societat desperta, que desitja un canvi amb majúscules. Tinc esperances que aquest crit dongui el seu fruït...

Abraçada!

DooMMasteR ha dit...

Que no decaigui! I sobretot després d'aquestes terribles eleccions!

rits ha dit...

Hola! Com vaig dir, us vull comentar un a un, doncs dieu moltes coses. Des de la setmana passada han anat canviant vàries coses, però continuo pensant igual.

ELFREELANG, a mi tb. I que no decaiguin. És feina i no és un moment i ja està. Si es vol un canvi, cal organitzar-se bé. Ja era hora.

GARBI24, les eleccions ens han fet una mala passada, però això no ens pot aturar. El canvi ha de ser més gran.

ASSUMPTA, jo tb era una mica ascèptica al principi. Però et convido a anar-hi. Veure qui i què hi ha. Com es mou i que és seriós. No és cosa de quatre hippies o antisistema. Hi ha professors universitaris, advocats, hi ha moltes famílies implicades. És molt i molt gran. Gent que fa temps que veu que cal un canvi però que no veia com. Ara és un bon moment.
Potser les eleccions van precipitar. Però la cosa està molt malament. Hi ha molta gent al límit, entre ells molts joves sense feina. I calen canvis.
Les eleccions? Doncs bé, no sé si ha tingut a veure, però està clar que la dreta pujava i que l'esquerra que tenim no pot continuar així.

LISEBE, si, el poder corromp, per això ara cal un canvi. Un sociòleg té un llibre on explica que el capitalisme encara no està prou podrit com per alimentar un canvi revolucionari, que sempre hi hagut (roma, edat medieval, revolució francesa, revolució industrial, russa, IIGM,...) però es comença a gestar. No es pot continuar així, hi ha molta gent al límit.
El tal internacional no deixa de ser un exemple del què està podrit i mana.
Espero que hagis tingut un bon cap de setmana.

P-CFACSBC2V, així ho espero. Si més no, està removent coses de molta gent.

MONTSE, que no decaigui!!

EL MÓN DE LES ONES, potser si que era un moment. Però és que la cosa ja no s'aguanta per enlloc. Bé, espero que hagis pogut anar a comprovar que no només es tracta d'acampar. Es fa molta feina, feina de conscienciació i de tenir un discurs. Això necessita temps.
I si, tens raó que la gent vol massa, que la societat vol moltes coses de les que es poden prescindir. Però hi ha molta, molta gent que ho està passant malament. Famílies sense feina i desnonades (d'acord que potser tenien pisos desorbitats, però això no vol dir que s'hagi de permetre)
El mal intrinsec de la política és cert que no és fàcil de solucionar, llavors hem de passar de tot? Així, segur que no solucionarem res.
I si, molts interessos, per això cal veure que és possible un canvi si poc a poc anem veient que un món diferent és possible.

AUDREY, no sé si donarà molts fruits. Només és l'inici i per poc fruit que sigui és una petita llavor d'un canvi.

DOOMMASTER, i tant!!! les eleccions han demostrat que les urnes no solucionen res. I mira que jo sóc una aferrada defensora del vot, però estava clar que la dreta pujaria, encara em sorpren que la gent estigui tan sorpresa.

Un petó a tots i totes i moltes gràcies per comentar.