20/2/10

Shutter island



Fa uns anys, després de passar-ho francament malament, vaig decidir no anar a veure més pel·lícules de terror. No obstant, les de misteris si que m'agraden i les continuo disfrutant. Per això, quan ma germana em va enviar un sms dijous dient d'anar a la preestrena de la darrera pel·lícula d'Scorsese i del DiCaprio no m'ho vaig pensar ni dues vegades. Això si, ja durant les dues hores llargues de peli si que em vaig malaïr més d'una vegada haver-hi anat. Quin fart de passar por, d'espantar-me i sentir inquietud.

No obstant, tot i que pugui semblar contradictori, la pel·lícula és fantàstica i la recomano. Un ambient engoixant dels anys cinquanta americans perfectament aconseguit, molts tocs de les pel·lícules del Hitchcok, una música que et gela només començar la pel·lícula i que acompanya cada moment espectacular de la trama, per no parlar del toc extremadament violent de les pelis d'Scorsese. Un efectes sublims i delirants i uns personatges acurats i molt ben aconseguits.

La pel·lícula gira entorn els esdeveniments d'un hospital psiquiàtric i a aquest gran desconegut nostre: la ment humana. Com ens fa pensar, ens fa treure el millor de nosaltres però com també se'ns pot girar en contra, com ens ho pot fer perdre tot. Com ens pot fer esclaus de nosaltres mateixos. I com cada un dels nostres actes ens porta a ser com som.

15 comentaris:

Sergi ha dit...

M'apunto la pel·lícula... per no veure-la. Tot i que em resulta molt interessant tot el que respecta a la ment humana, si és angoixant i fa por, millor me l'expliques, perquè no la veuré.

Carme Rosanas ha dit...

Sembla interessant, encara que a mi tampoc m'agraden les pel·lícules de por i angoixants... si es tracta de la ment humana podria fer una excepció.

Garbí24 ha dit...

Crec que es millor mirar qualsevol cosa que ens animi una mica que ja prou malament està tot. Potser es que el terror i l'angoixa no m'ha fet mai el pes.

JJMiracle ha dit...

Me l'apuntaré. Abans de llegir el teu post ja la volia veure, però ara encara més.

Assumpta ha dit...

Filla meva, en aquests moments el llibre que estic llegint és Frankenstein de Mary W. Shelley... em sembla que amb això ja en tinc prou :-)

Si el llegeixo per la tarda, doncs res... però per la nit no m'atreveixo jajaja.

Així doncs, faig com en XeXu, l'apunto... per no anar-hi :-) (Cosa que, d'altre banda, tampoc em costarà massa ja que jo no sóc gens d'anar al cinema i com, a més, imagino que no deu ser doblada al català, doncs ja tinc totes les excuses jeje)

Ferran Porta ha dit...

Veig que som majoria -de moment- els qui no ens apuntem pas a pel·lis de por. Em donen un mal rollo bestial (bé, me'l donaven, perquè ni recordo els anys que fa des que vaig veure l'última).

El tema em sembla interessantíssim, i... suposo que la pel·li no és tan de "por" com d'"angoixa", però tot i així...

Bon diumenge, Rits.

kika ha dit...

gràcies per la recomanació. no la veuré. el poc temps que passo al cine vull que sigui agradable, que em faci estar bé, no necessàriament rient, de fet plorant no em desagrada :-), però no patint! :-)

kweilan ha dit...

A mi em passa com a tu. Vaig passar molta por i vaig estar a punt de marxar. Afortunadament em vaig quedar i la recomano a tothom. Està molt i molt bé.

rhanya2 ha dit...

Tinc tantes ganes d'anar a veure una peli bona... Tinc una llarga llista i poc temps.
:(

òscar ha dit...

La meva dona m'ha fet recuperar (a còpa de insistència) aquest gènere que, definitivament, havia decidit no seguir explorant.

Li comentaré amb la seguretat del seu sí :)

sànset i utnoa ha dit...

Fa molt bona pinta. Ens haurem d'animar a anar a veure-la...

*Sànset*

rits ha dit...

I jo que em pensava que era una mica bitxo “raro” perquè no m'agraden les pelis de por, i veig que en sóm uns quants! Tot i així, la peli, contradictòriament, em va agradar!

XeXu, és que ja per si sol, la ment humana és un tema una mica angoixant. Bé,com compendràs, per respecte a tots els que si que la volen veure, no te l'explicaré.

CARME, és un tema apassionant i molt desconegut. Espero que si fas l'excepció, no te'n penedeixis.

GARBI24, uneix-te al club, en sóm una bona colla a qui no agraden les pel·lis de por. Fer riure també és tot un art.

P-CFACSBC2V, ja m'explicaràs si t'ha agradat. L'estètica és brutalment bonica.

ASSUMPTA, doncs per no agradar-te les de por, trobo que el llibre ho és i força. Encara que tb m'han dit que és una bonica història d'amor que el cinema mai ha sabut plasmar. Algun dia aconseguiré arrossegar-te al cine, i llavors, et quedaràs tan meravellada que voldràs tornar-hi deseguida. Això si, ha de ser una pel·lícula sublim.

FERRAN, es despren moltíssimes coses de la pel·lícula i em moro de ganes d'explicar-ne, però és tan nova que molta gent la vol veure i em sabria greu explicar res que pogués xafar la peli. Jo tb vaig decidir un dia no anar a veure més pelis de por, almenys conscientment; en aquest cas diria que el subconscient em va traïr.

KIKA, t'entenc, però tb pot ser una peli de tarda quan estigui en video.

KWEILAN, jo tb vaig pensar en marxar en algun moment! I crec que mai m'ho havia plantejat. Però alhora, malgrat la mala estona, et queda una sensació de una peli. És curiós, oi? Me n'alegro molt de trobar algú qui s'ha sentit igual.

VIOLETTE, a veure si trobes un forat per anar-la a veure. Molt millor aquesta que Avatar, esclar que per una altra peli angoixant (tot i que tampoc és de por) és La cinta blanca. Tb te la recomano. I tb hi vaig anar inconscientment, sinó crec que no hagués anat. I no vegis com me n'alegro de haver-la vist.

ÒSCAR I SÀNSET, a veure si us agrada!

Un petó per a tots!

Jordicine ha dit...

La vaig veure dissabte i em va semblar sensacional. Jo no he fet el post perquè crec que quan menys coses se sàpiguen de la pel·lícula més es gaudeix. Em va agradar molt i Di Caprio fa un paperàs. També em va encantar la Patricia Clarkson, que és una de les meves actrius de capçalera. Bona, bona.

Et recomano 'An education'. Crec que t'agradarà molt. És una peli de 'tall clàssic', molt ben interpretada. Un petó.

LilVia ha dit...

A la Sílvia també li va agradar molt. Normalment quan anem al cine coincidim però aquesta vegada no. Sento discrepar amb tots vosaltres però crec que no fa por, no actuen bé i és massa previsible.
Tot i així us diré que és previsible per culpa del tràiler i del que la gent comenta sobre el film. Per tant més val no dir res sobre l'argument.
Rits!!! ho sento, tornem a estar en desacord... jejeje En fi, una abraçada enorme i felicitats per totes les entrades, m'ho passo molt bé llegint el teu bloc.

rits ha dit...

JORDICINE, la Patrícia Clarckson és la fugada, oi? si, a mi tb m'agrada molt, des de la seva actuació a Match Point és una actriu a tenir en compte!
An education ja està a la llista!!!! a més, surt Paris!!!!

LILVIA, algun dia coicidirem!!!! em sap greu que no t'hagi agradat.

un petó!!!!