7/12/09

Malecifi trencat

Tantes vegades provant-ho, alguna havia de quedar bé. I més, amb una recepta com cal. El fet, és que ja puc dir que he vençut la por a fer dolços!
Les famoses rosquilles ja estan fetes i encara que he patit algun que altre ensurt, sembla que fan bona oloreta i tot. Algú s'anima a tastar-les?

Primer, després d'un cap de setmana una mica accidentat a la cuina, només podia posar dos ous enlloc dels quatre, així que vaig decidir dividir tots els ingredients a la meitat. Però esclar, no tot era tan fàcil, amb les mesures poc professionals de mesures de closca d'ou de la iaia, tot pot variar en segons.

Així doncs agafo 2 dels 4ous, separo rovells i clares, i als rovells els afegeixo 6 de les 12 cullerades de sucre, 2 de les 4 mitges closques d'ou d'anís, 2 de les 4 mitges closques d'ou d'oli d'oliva i remenar.


Després, el més pesat, fer la clara apunt de neu (i com m'agradava de petita fer-la. Quan sentia la mare que es posava a fer-la per als calamars a la romana, deseguida hi anava), per afegir-la a la barreja juntament amb el suc de mitja llimona (havia de ser una sencera i em sembla que m'hagués anat bé posar-la sencera).
I a continuació deixar-me portar per la intuició per posar farina fins aconseguir una massa compacta. Com si això fos tan fàcil! que la meva iaia no recorda que tinc la intuició femenina una mica atrofiada!


I quan tot està lligat, doncs treballar-la amb molt d'amor (dixit per la iaia!) sense deixar-te el bicarbonat. Deixar-la reposar mínim mitja hora sota un drap de cuina de cotó (bé, la veritat és que no sé si els draps de cuina de l'ikea són de cotó,...pensaré que si....)

Fer les formes i fregir-les en foc semi-lent (es pot saber què és això de semi lent?) posant-li peles de llimona a l'oli perquè aquest no es cremi.
I sobretot, creuar els dits, perquè estranyament mentre les donava forma s'encongíen estranyament.
I heus ací el resultat. Segurament n'hi hauran de millors, però sembla que tenen gustet i tot!! Sou tots convidats!






ps. Post de cuina estil Assumpta. Quan he començat, m'he enrecordat i no m'he pogut resistir a anar fent fotos.

26 comentaris:

JJMiracle ha dit...

Bona pinta en tenen! I segur que el gust no decep.

Garbí24 ha dit...

Tenen bona pinta si.....però jo estic llepant la pantalla i no trobo el gust, aniré a comprar-ne i pensaré que son les teves....salut!!!!

McAbeu ha dit...

Estem tots d'acord en que la pinta és immillorable. I jo crec que el gust també ho ha de ser, com diu la meva mare, si no hi has posat cap cosa dolenta no pot ser que surtin dolentes no?

Cris (V/N) ha dit...

nyam nyam.... gràcies, apunto la recepta, tenen una pinta fantàstica!!!!!! petons!!!!!

Assumpta ha dit...

Jajajaja post genial!! I la música que has triat és molt adequada :-))

Ostres!! Estan boníssims!! ;-))

Però no saps com he rigut llegint els teus comentaris "en off" (la dels draps d'Ikea és massa!!... tu no pateixis que segur que són de cotó!! i la del foc "semi-lent"... noia, estic igual que tu!! jejeje)

Oi que és divertit anar fent les fotos? :-DD

Matrícula d'honor!! :-))

N'agafo un altre! jejeje

Unknown ha dit...

Segur que estan molt bons!
Això de muntar les clares si que pot arribar a ser pesat!

Unknown ha dit...

Aix... m'he deixat de dir que no vulguis saber què m¡ha recordat la primera foto... ejem

Mireia ha dit...

estem tots bojos amb les fotos. amés de cuinar fem fotos. Jo avui nomes he fotografiat el resultat de les madelenes i lesc cockies, però a costumo a fer com tu.

Fan bona cara , no? I apa que no deus haver rigut, jo molt llegint-te ;))

Sergi ha dit...

Amb la gana que tinc jo a aquestes hores de la tarda... la veritat és que tenen una pinta excel·lent, la teva iaia segur que estarà molt orgullosa de tu si n'hi portes. Però espera, a veure si et començarà a criticar com a les tietes. No serà més indulgent amb tu per ser hereva de la recepta?

Ferran Porta ha dit...

A veure quan inventen un blog que sigui capaç de portar olors més enllà de la pantalla; amb una foto no en tinc prou!! :-)

kweilan ha dit...

Noia, quina pinta!

Striper ha dit...

Nena jo en vull.

òscar ha dit...

Per la foto estan de "rexupet".

Laia ha dit...

Ideals! I segur que bonissimes, des d'aquí se'n sent la flaire!

lamagistradixit ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Elfreelang ha dit...

Fan venir realment gana i això que no és el meu plat preferit però noia quina feinada! jo en tinc prou amb saber fer truita de patates( no em tira gaire la cuina ho confesso) Estil Assumpta molt bé les fotos no desmereixen pas i la música molt adient per anar batent els ous...:-)

kissumenja ha dit...

Segur que estan ben bons! Jo no entro massa a la cuina, però quan ho faig al final m'ho passo bé i tot!

Els teus estan boníssims! Nyam, nyam! Vols tastar els meus???
http://olletadeverdures.wordpress.com/2008/05/14/rosquillos/

Carme Rosanas ha dit...

M'encanten! Te n'agafo unes quantes! I provaré de fer-les, segur!

bajoqueta ha dit...

Jooo no poder menjar el que surt a la pantalla... jajaja

Les Coses són com Som ha dit...

Oh!!! Estic convidada? fan molt bona pinta!! Ho provaré de fer-les, gràcies per la recepta!!

kika ha dit...

fer tot això i les fotos entremig és una molt bona feina! :-)

DooMMasteR ha dit...

Doncs a mi m'has fet venir gana, o sigui que sí, tenen molt bona pinta :-)

Núr ha dit...

Mira-les! oooooh! Fan molt bona pinta, Rits! Me n'agafo un parell i m'apuntaré la recepta! Jo aquest cap de setmana en penjaré dues que tinc pendents de penjar! Són dolços, també, i t'animo que els provis de fer perquè, u, són boníssims i, dos, són extremament fàcils de fer!!!!

rits ha dit...

moltíssimes gràcies pels vostres comentaris! segur que d'aquí no massa temps s'inventen alguna coseta per poder trasnmètre olors.

Les rosquilles van passar l'examen amb moooolt bona nota, tanta que la iaia Ester es va fer un fart de menjar rosquilles, cada vegada que ens despistàvem, ja n'havia pispat una altra. Va estar molt contenta i això em va fer molt feliç.

Malauradament, s'han acabat. Us prometo tornar-ne a fer!

rits ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Uo però quina pinta eh! jeje i la cançó és uau! quins records a nit de festa :)