31/10/08

La castanyada, la tornada a l'escola

Aquest any la castanyada es presenta d’una manera ben curiosa. “Gràcies” a sant-facebook, s’ha organitzat un sopar de la classe de l’escola. Serem unes 40 persones (de 70 més o menys) i es veu que ens posaran en taules rodones de 8-10 persones, com si estiguéssim en un casament.

Al principi de tota aquesta moguda no tenia gens clar si hi volia anar, després em vaig anar animant, però ara em torna a fer una mica de mandra, la veritat. De tota la gent, el cert és que n’hi ha uns quants que si que fa gràcia tornar a veure, perquè a l’escola em portava bé amb tothom, però tampoc destacava per ser mis simpatia i popular. Alhora, hi ha gent que m’agradaria veure que no ve (coses que passen). I és que amb alguns d’ells em vaig passar 15 anys de la meva vida veient-los cada dia, i gairebé 15 anys després, no els he tornat a veure. Però alhora també hi ha molta gent que la veritat, no hi tinc res a veure i no em cal veure’ls, no em cal passar per els mil i un embarassos, naixements, vides professionals apassionants, o no, ....

Personalment, em fa pensar com era i com sóc. En algunes reconec que he canviat i fins i tot m’aventuraria a dir que he madurat. En d’altres, continuo sent la noieta tímida i poruga que era a l’escola. Portant-me bé amb tothom però amb un grup més aviat reduït d’amics. Amb moltes pors i inseguretats, treballant però tampoc esforçant-me massa i deixant-me portar. I tot això que encara no he deixat enrere, és el que em fa que no tingui gaire ganes d’anar-hi.

Per altra banda, demà celebrem la castanyada amb els nanos, marxem tot el cap de setmana. I en part, celebrem que tots aportem alguna cosa bona, que tots tenim que estar contents amb el que fem, sigui quina sigui la nostra situació, i adonar-nos de les actituds que ens fan recordar dels altres. I tot això m’interpel•la en relació amb el sopar d’avui.

Crec que és típic que anys després d’acabar l’escola tothom vulgui saber de les persones de la seva infància i adolescència. És com una necessitat perquè ja ho he vist a diferents persones i no necessàriament per ànim de crítica.

Tinc ganes ja que passi perquè portem 2 mesos parlant-ne amb les amigues del cole (si, si, perquè un grupet de les meves amigues continua sent les del cole...). El grupet que no ens hem deixat de seguir les passes, amb temporades que ens hem vist més o menys, però que sempre hi hem estat, que sabem el què hem rigut, hem plorat i hem canviat. Les amigues que hem crescut juntes (i que últimament estem una mica “alborotades”).

Pd. Fa dies volia parlar del facebook, però a molts blogs he vist que ja se’n parla, i és moooolt alliberador veure que hi ha gent que no li agrada. A mi no m’agrada, sobretot per les relacions falses que es creen a la meva feina. Sembla que si no tens facebook no ets ningú i alhora es passen tot el dia cotillejant dels compis. I fa ràbia perquè en molts casos no pots escollir si vols que sàpiguen o no de tu. Em vaig resistir, però per incoherències pròpies, l’he acabat fent per aquest sopar ditxós. Però no el segueixo massa, la veritat.

11 comentaris:

Unknown ha dit...

Ostres! A mi no sé si em faria gràcia un sopar d'aquests!
Això que diré potser sonarà malament, però de més de 40 persones només n'hi ha una amb la que crec que si fos ara ens faríem amigues. Potser algun altre noi se'n salvaria, però així em quedo amb 2 només. I curiosament, (o no) quan anava a escola érem amigues, però no íntimes per dir-ho així. Conservo una amistat d'aquell temps, però més per inèrcia que per interès real.

Anònim ha dit...

Nenaaaa!!!! Ni se t´acudeixi deixar-me sola en el sopar!! Tu ja saps quina serà la nostre taula de 8, així que no cladrà que fem gaires més relacions socials. Hem de fer un esforç, i potser al final no estarà tan malament... I a dormir d´hora pq demà totes dues tenim castanyada ! (jo vaig a fer panellets, aquest anys seràn subaquàtics...!).

rits ha dit...

Tirai, si, filla, si... a mi tampoc em fa especial gràcia. Resistiré.

Lulamy, tranki, ja et vaig dir que hi aniria!!! saps quina cançó anava a penjar? la de I'm too sexy!!! te'n recordes del kareoke amb els danesos??? je, je, je... crec que son dels bons moments que recordo, les primeres festes... però no m'he atrevit a penjar-lo, per por que no s'entengués!! je, je, je
Fins al vespre!!!!
Per cert, panellets subaquàtics??? ais...quina por que feu!!! je, je, je...

Striper ha dit...

Jo sincerament tinc facebook, pero em foto un lios..Bona castanyada.

Xitus ha dit...

Sembla que el facebook està ajuntant a totes les escoles del món jejeje.

Nosaltres vam fer el sopar el dissabte passat. La veritat és que vaig passar per les mateixes fases que descrius, però al final el resultat és satisfactori.

He retrobat amistats que no hauria hagut de deixar mai, i ahir mateix ja vam quedar altre cop.

Per cert, jo el facebook tb el mínim. Sí que dóna peu a relacions "falses" però a part d'això és una eina de control als meus ulls... Porto predicant-ho des de fa temps!

Salut rits,

xitus.

Anònim ha dit...

Quin cap de setmana més eixerit que veig que tens a la vista eh...
Ja ens explicaràs com ha anat tot... això del sopar de classe sona bé... A mi el facebook no m'agrada gens tampoc!

Finestreta ha dit...

OStres sembla que m'hagies tret les paraules de la boca!!! Jo ticn el sopar de l'escola la setmana que ve, i amb les amigues (perquè jo també les consevro) del cole fa dies que anem parlant de què passarà... jajajajaja què tal va anar doncs?

rits ha dit...

je, je, je... em fa gràcia que molts també estigueu passant pel mateix!! et sents més acompanyada!

així doncs haurem de donar les gràcies al facebook per contribuir a millorar la situció de crisi,, docns amb tants soparas multitudinaris, els restaurants estaran a tope!!!

el sopar va anar bé. Tampoc crec que passi a veure més gent que no veia (més de la que ja s'ha tornat a incloure a les nostres vides i que ja us he parlat), xò va fer gràcia. Jo em vaig retirar d'hora, després del sopar, a les 2.30, xò molts anaven a fer una copa...

el més graciós de tot és que estem tots igual. Es van repetir els rosl de l'escola, i la gent encara que hagi canviat és la mateixa. Semblava que fos ahir ens veiem cada dia. Això si, les noies ens mantenim molt millor que els nois!! je, je, je...

Striper, jo tampoc m'aclaro!

Xitus, me n'alegro que hagis retorbat aquests amics. I el facebook vist així,... per lo de les relacions falses volia dir pels cotilleos que fan a la feina,... però no crec que m'hi passi massa sovint....

Cesc, si finde, esgotador, però bé. Lo dicho, és molt alliberador veure que no sóc la única que no m'agrada, em sentia una mica bitxo raro, la veritat.

Finestreta, espero que us vagi molt bé!!! segur que sí!!

Anònim ha dit...

Ritaaa!!! Prova superada!!! Ens mereixem un excel.lent en relacions socials-soparsde Facebook-quantdetempssenseveuret!!! El que està clar, és que seguim veient a la gent que ens interessa de veritat...

Anònim ha dit...

Avui xerrava amb l'Eva del facebook i els fantasmes del passat i m'ha dit "llegueix la Rits"... i ara entenc pq... tu i jo hem dit el mateix noieta.
A mi m'està bé el retrobament (almenys la majoria) xò em fot molta mandre q em segueixin tractant com si ncara stiguessim a EGB; han passat més de 10 anys... ja no som col·leguilles i jo he canviat... no val venir després d'uns 13 anys amb el rotllo de la Cristineta... em nego.
x cert: sí he rebut mail... t'escric amb calma

rits ha dit...

Lulamy, i tant!! prova superda!!! i ara, passar pàgina

Frikah, je, je, je... m'ha fet gràcia que coincidim. Saps, una part de mi m'hagués agradat que haguéssin pogut veur que he canviat, xò mira... ja està. Realment sé que continuo tenint contacte amb la gent que val la pena!!!
Un petó, i espero el teu mail!!!