23/10/13

Anar al cine


Dos tuits llegits amb una setmana de diferència:

RT: Em resulta incomprensible que Gravity no ompli les sales dels cinemes.

RT: Cues de gairebé una hora per entrar al cinema!

Aquests dos tuits els hauria de llegir algú important. Algú del Govern, per suposat, però també algú de les distribuidores, algú de les empreses de cinemes. I s'haurien d'adonar.

Tenim ganes de cinema. 

La necessitat de sentir-te que algú més t'enten, la màgia de la pantalla gran, la bellesa dels espais, dels paisatges, ... Les ganes d'embolcallar-se en les històries, en espantar-se pel so dolby no sé què que et resona per darrera, els moviments perquè no t'atrapi el mostre 3D, fins i tot les crispetes saltant de les emocions.

Riure i que algú a l'altra banda de la sala també rigui amb l'acudit que ningú més ha entès com tu, que la desconeguda del costat et doni un mocador de paper de les llàgrimes que no pots contenir. Xiuxiuejar els arguments amb l'amic. Fer manetes. Petons robats.

Contagiar-te del riure de la Julia, flipar-te amb les mirades del George. Trobar l'home més sexy del món: l'Ewan, per suposat amb permís d'en Brad. Voler copiar els vestits de la Jennifer tot i que saps que mai te'ls podries posar......

A molts ens agrada el cinema. Molts no podem anar al cinema tant com voldriem.

Si no s'abaixa el preu de la cultura, aquí no hi anirà ni l'apuntador. 

I no crec que sigui només un tema d'IVA. És clar que, com tot, sembla que ni es vulgui que la gent tingui cultura ni sembla que es vulgui mantenir cap tipus d'indústria. I sense indústria no hi ha capacitat de generar treball i sense treball, no tenim res.

ps. Els tuits no eren exactament així, però la idea era aquesta. Per això no poso la font.
Per qui encara no ho sàpiga des de dilluns a avui es celebra la festa del cinema. Pelis a 2,90€ la sessió, prèvia acreditació via web. Dimarts, El País publicava que dilluns més de 350.000 persones havien anat al cinema. Bestial. Ahir feia goig tornar a fer cua per entrar al cinema i veure una sala plena, veure la peli des del lateral.

11 comentaris:

Garbí24 ha dit...

de fet és el que tu dius...ja ens agrada el cinema, però el que no ens agrada és el preu. No pot ser que una família de quatre persones hagi de deixar quasi quaranta euros per veure una peli, si això és el que val un reproductor de dvd. Crispetes ni mirar-les.

Ariadna ha dit...

Just vaig fer el mateix tipus de comentari. Per omplir els cinemes només cal posar preus raonables.
Jo, i com jo molta més gent, no em puc permetre pagar 8 € per 90 minuts de pel·lícula (amb sort 100 o 110 min).
Però a 2.90 sí que hi puc anar! El preu és decisiu.

Notes:
1) m'encanten els curt de Pixar
2) no m'ha robat petons al cinema (veus! si el preu fos un altre hi aniria més sovint, i qui sap...)
3) #moltfan de la Júlia, el George i de l'Ewan (ai, si)
4) què et va semblar Gravity?
5) i 'Una qüestió de temps'?

Relatus ha dit...

Sí, també volen culpabilitzar-nos d'això i fer-nos creure que no tenim interès per la cultura.

maria ha dit...

Iniciatives com aquesta les haurien de fer més sovint. A veure si se n'adonen que tot es basa en baixar preus.

Sergi ha dit...

He vist sortir aquest post just abans de marxar de casa. La idea era anar al cinema precisament, i per això he preferit deixar-lo estar fins que tornés. Doncs torno dient que al cinema hi havia tal cua gràcies a la festa aquesta que s'han muntat, que finalment hem desistit d'entrar, ni de conya arribàvem a la sessió que volíem. Fa temps que no vaig regularment al cinema, però com diu l'Ariadna, el preu és decisiu. Si sempre em costés tres euros, crec que hi aniria sovint, és una bona activitat per fer, cultural i distreta. A l'època universitària hi anava molt, i això que no tenia massa diners.

Així que ja veus, tota la raó amb aquest post. I per suposat que l'Ewan és l'home més sexy del món!

Anònim ha dit...

He aprofitat l'iniciativa dos cops. He pensat que 3 cops ja seria abusar, a part que cap altre pel·lícula de la cartellera em cridava...

MaryMoon ha dit...



Ahir vam anar al cine per primera vegada des que va néixer el nen. Volíem aprofitar el dia del cinema, però els horaris en general no ens anaven bé i vam anar a una sala no adherida. Érem 8 persones a la sala. I l'entrada ens va costar 7€ a cada un. Un petit luxe!
Però si hagués estat cap de setmana, les entrades haurien costat 10€. És un luxe que no crec que ens puguem permetre, la veritat.

L'Ewan, oh yeah!

La peli que vam veure, El último concierto. Fantàstica!

Judit ha dit...

Quanta raó... Anar al cinema s'ha convertit en un luxe. Nosaltres, a casa només hi anem per aquelles pelis, que necessitem veure en format gran, que en pantalla petita perden (Ja sé que totes són més xules en format XL, però n'hi ha algunes que...)

I això suposo que és un peix que es mossega la cua. Quan menys gens hi vagi més car serà, i quan més car, doncs menys hi podrem anar...

Carme Rosanas ha dit...

A veure si em decideixo a anar a veure Gravity. També vaig poc al cinema.

Jo no he aprofitat aquesta festa del cinema... sóc un cas.

Elfreelang ha dit...

estan matant la cultura igual que la sanitat, la protecció social, l'educació ......tinc poc temps per anar al cine i ara els preus estan pels núvols ....és indignant! ens volen obedients, passiu i incultes! no els deixarem fer!

rits ha dit...

JOAN GASULL, caram, certament més de quaranta euros en una sessió familiar!!! no hi havia caigut, és moltíssim!!!


ARIADNA, i perquè no ens fan cas? Les respostes a les teves notes:

1) què guai! n'hi ha de preciosos!

2) saps.....??... a mi tampoc... xò no quedava bé? qui sap si en un futur....

3) #moltfan!!!

4) Molt angoixant. La sensació de patir em va arribar molt endins. La Bullock no em va agradar, i que no es faci ni un blau... va home, va... em va semblar molt poc creïble. Però et transmet emoció.

5) Bé. Em va agradar, l'estil british m'agrada. Però massa llarga i massa moralina, no trobes?


LORETO GIRALT TURÓN, però els que queden malament, acaben sent ells. Si les llistes dels més incults sortim, la responsabilitat hauria de ser seva.


MARIA, aviam si se n'adonene!!


XEXU, llàstima que no ho poguéssiu aprofitar!


PONS007, ja s'ho han fet coincidir bé, amb poca cartellera que valgués la pena, ja.


MARYMOON, quina llàstima!! entenc el que dius, amb en Llorenç ara és difícil, però ja podreu tornar.

M'apunto això de El último concierto.


JUDIT, si, jo tb trio molt bé la que vaig a veure al cinema. Ara ho penso i havia arribat a veure'n cada una,... xò totes, vistes al cinema tenen un puntet plus.

Completament d'acord, aquest peix s'acabarà fent mal.


CARME, si hi vas, ja diràs què et sembla. Bé, va com va. Jo volia anar-hi cada dia i al final, només en vaig poder veure una.


ELFREELANG, doncs si, els pobres cada cop més pobres i amb menys accés a res. Però no els deixarem, i tant que no!!


Un petó per a tots i totes!!!!