30/3/13

RC. Grafit


- L'excavadora és apunt, sr. regidor. Quan doni l'ordre, comencem la demolició d'aquesta darrera paret.

El senyor regidor mira fixament la paret. La darrera paret d'aquell conjunt de fàbriques, carrerons estrets i misèria. La darrera paret, amb el grafit dibuixat, símbol de tot el barri. Carrer. El senyor regidor, de cop, recorda la seva infància. Aquells carrerons, com havia corregut perquè la policia no l'enganxés dibuixant les parets o pispant una poma del colmado de darrera de casa l'àvia. La darrera paret d'aquella fàbrica abandonada on tots els joves passaven les hores, on s'emborratxaven o fumaven creient-se adults. Al senyor regidor li arriba l'alè del primer petó fet just recolzat en aquesta paret. De cop, una llàgrima li recorre tot el rostre impassible. Es va dir que canviaria el barri, que el faria millor, més digne i més segur, doncs, d'una ganivetada per robar la bossa, van matar la seva mare. Però el cert és que no ha pensat en el barri, només en ell. Desmantella tot allò que li fa mal als ulls per maquillar uns llocs amb luxe i així oblidar tot allò. El senyor regidor se n'adona que no sap que se n'ha fet dels botiguers, ni de tots els joves perduts ni dels treballadors de les fàbriques. Però aquest, aquest no és el seu problema, pensa el senyor regidor.

- Endavant, ja tinc ganes de banyar-me en l'spa que s'ha de construir aquí.

ps. Una nova aportació als Relats conjunts. Espero que us agradi.

14 comentaris:

Sergi ha dit...

Caram tu, força punyent això. Com canvien les coses, i les persones. Hi ha qui renega força del seu passat, i que encara que no ho sembli, perd la compassió. Molt ben trobat, i molt ben escrit!

Elfreelang ha dit...

glups! m'han agafat ganes de donar un bon mastegot al regidor.....qui per els orígens.....
un bon relat, colpidor!

El porquet ha dit...

La conclusió que me n'has fet treure, de llegir el teu relat, és que tot el què fem, tot, està banyat dels nostres records i experiències. Malgrat s'intenti vestir d'una professionalitat i rectitud, sempre hi haurà una esquerda per on se'ns escolaran les nostres vivències passades i influenciaran els nostres actes.

Un altre tema ja seria en com utilitzem aquestes influències. Si per un profit personal o per un bé comú.

Carme Rosanas ha dit...

Tots tenim motius ocults, a vegades els sabem i a vegades no... aquest regidor sembla que sí, que els sabia.

Un molt bon relat, rits, m'ha agradat molt!

Assumpta ha dit...

Homeeeeeeeee si li van matar la mare per atracar-la, que voleu que us digui, pobre senyor regidor...

Sí, ja sé, sembla que sempre vulgui portar la contrària, però no és veritat :-)

Enlloc diu que tot el que està fent sigui dolent, o que ho faci amb influències o la corrupció a la que estem tan acostumats... jo no li veig res dolent al pobre senyor regidor :-)

A la meva mare la van atracar pel carrer i no la van apunyalar, gràcies a Déu, però la van tirar a terra... desmantello els graffitis que calgui a canvi que no li passi el mateix a cap senyora gran (ni a ningú) :-))

montse ha dit...

M'agrada, un relat sense ficció, on malauradament es retrata la crua realitat de ciutadans que viuen en barris abandonats.

Garbí24 ha dit...

el poder corromp fins i tot els propis sentiments.

El que em passa pel cap ha dit...

Bon relat!
Segur que més de quatre regidors es podrien veure reflectits en ell.

rits ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris i interpretacions.

Volia reflectir com pot passar que davant d'un sentiment inicial, al final perdis de vista d'altres necessitats. El senyor regidor per tal de entejar el barri, el desmunta i no pensa gaire en les persones que h viuen. Una llàstima.

Un petonet per a tots!!!

salva ha dit...

Caram amb el regidor.
M'ha agradat
Salva.

Gemma Sara ha dit...

Bon relat, de vegades és més fàcil desmuntar que reformar, a veure quins nous records li depara l'spa al senyor regidor....

Relatus ha dit...

Potser en comptes d'un spa podia construir-hi un centre cívic, o una escola d'adults... de totes maneres, tal com estan les coses, no crec que pugui fer ni una cosa ni l'altra, per tant millor que no enderroqui la paret. En el fons, és un sentimental aquest regidor.

Alba ha dit...

Hi ha vegades que les ferides les tapem amb l'egoïsme... i és molt trist!!!
A mi el tema de l'Spa no em desagradaria, ara, posats a fer, que sigui municipal i gratissss!!! hehehe!

Rafel ha dit...

Com és que no ha pensat el senyor regidor en conservar la paret i integrar-la a l'spa? Li queda poca sensibilitat.