3/6/12

La planxa


Temps enrere, ja fa molt de temps, quan sortíem a sopar cada dos per tres, quan tot anava bé i no ens miràvem tant les despeses doncs arribàvem a tot, un vespre al Carmelitas va entrar una drag-queen a repartir flyers d'alguna discoteca. Servidora tenia la bossa penjada a la cadira, bé de fet no la tenia penjada perquè se m'havia caigut i la drag va venir cap a nosaltres i me la va recollir. De cop, exagerada com son les drag-queens, agafa i crida “niña, que llevas en el bolso? La plancha?”. I tots vinga a riure. I jo, morta de vergonya.

Des de llavors, cada vegada que algú m'agafa la bossa i exclama que pesa molt, algú o altre (jo també) exclama “la planxa!”.

I la veritat, no entenc perquè.


M'agraden les bosses grans, i sempre hi porto coses. Tinc una bossa estàndard i després puc combinar alguna altra, però no acostumo a tenir-ne moltes. Dijous vaig fer el canvi de la bossa d'hivern a la bossa d'estiu (que per cert, em va regalar ma germana per a l'aniversari, oi que és maca?) i el resultat és que hi duia:
- Una jaqueta i un mocador. Ara, ja inevitables per a l'estiu amb aire condicionat, i el mocador sempre el porto penjant de la nansa.
- Paraigua, encara que tampoc sorprendria que me'l deixi el dia de pluja.
- Mocadors de paper, que sempre es rebreguen i la tapeta de plàstic s'embruta de valent.
- L'ampolla d'aigua, inevitable ara amb la calor, això si, gairebé sempre mig buida.
- El necesseret amb quatre intimitats vitals que no cal explicar.
- Estoig amb bolis que mai faig servir.
- Les ulleres de sol, que de fet gairebé sempre van al cap com si fossin una diadema.
- Paperets i paperets. Trobo que dijous encara hi duia pocs: les quatre notes de la darrera reunió, el resguard d'unes anàlisis o les etiquetes de cervesa per al concert del Sònar (que encara perdré si no les guardo bé).
- El llibre!
- Dos llapis de memòria i una tarja (que la veritat, no tinc ni idea què hi ha!).
- La bossa per compres inesperades (i que vaig fer jo mateixa, un altre post pendent).
- L'agenda i la llibreteta, amb menys notes de les que m'agradaria tenir.
- La tarja del bus, indispensable si no es vol pagar els 2euros dels bitllets senzills.
- La funda de la càmera, doncs la càmera fa la foto, i que fa poc que torna a estar dins la bossa.
- L'ipod i el mòbil. Dec ser la única persona a la terra que encara no porta smartphone, però crec que no em cal, prou connectada al món estic ja (tot i que sé que hi acabaré caient quan s'espatlli aquest).
- Monedetes que sempre queden al cul de la bossa, amagades perquè no les trobis quan justament et falten cinc cèntims.
- Xiclets, sobretot per quan es dina fora.
- Unes peces per una polsera que no sé si algun dia arribaré a fer.
- El moneder i porta-monedes, una dualitat que més d'una amiga em diu que no entén però que em va molt bé per a l'hora de l'esmorzar.
- Les claus de casa, de casa els pares i de sanme. Aquestes darreres he aprés a deixar-les i només agafar-les els dijous, doncs abans les portava gairebé sempre i això si que feia pesar. Ah, i també hi hauria les de l'aparcament, però aquestes gairebé no les agafo mai.
- I la darrera adquisició. Un xiulet. Perquè una sap com i on comença el dia, però mai on es pot acabar.

I posat així en llista, sí que sembla moltes coses, però de ben segur que en podrien ser més i que altra gent en porta moltes més. Què hi porteu a la bossa?

The Lovecats by The Cure on Grooveshark

ps. post dedicat a la Mireia, fa moltíssim temps va fer un post similar i li vaig dir que el faria, però el temps ha anat passant i passant.....
Per cert, el què hagués donat perquè la promo cervesera enlloc de ser per al Sònar fos per al Primavera Sound! Com m'hagués agradat anar-hi!!! però carai, tot i subvencionat per tots nosaltres, els preus son abusius!
Ps2. Després d'una sequerea bastant pronunciada, sense saber què dir i repetint-me més que la ceba, em venen al cap molts posts! Ja era hora!!! Prepareu-vos!!! I amb el poc temps que disposo,.... ais.... El proper, sobre The Cure, porto tot el dia d'avui escoltant-los, i qui va anar al concert diu que va ser moooolt gran!!! ais...


ps3. Post editat el 4 de juny, a petició dels comentaris... A la llista no apareix la bossa que, efectivament, és la verda de l'extrem superior dret. I sí, hi cap tot, potser perquè estava aixefada, quedava petita. És més petita que la d'hivern, xò déu n'hi do el que cap! Us deixo la foto que vaig fer ahir al vespre. No hi havia l'ampolla d'aigua, la jaqueteta i les claus del campanar, però hagués pogut cabre.



.

25 comentaris:

El porquet ha dit...

Nenaaaaa, però això no és una bossa! Això és com un sac de patates! Marededéusinyor! Però si sembla una botiga de xinesos ;P

Perdona, eh?, però és que estic "flipant" amb aquest inventari....

Per a fer el proper canvi de bossa potser hauràs de contractar una empresa de mudances!

Potxonet, Rits!

Carme Rosanas ha dit...

he, he, he...

Realment només et falta la planxa! :)

El meu bolso que també pesa molt... és per culpa de l'agenda grossa i gruixuda sempre amb papers i mil coses entre els fulls, però no porto ni la meitat de coses que tu! I això que el comentari de la planxa també me l'han dit algun cop! :)

Yáiza ha dit...

Una cosa, una cosa. Jo tinc un dubte existencial. "La bossa" no és pas això verd que hi ha a la cantonada superior esquerra de la foto i que no has anomenat enlloc, oi? Perquè en aquesta "bosseta" és iiiiiiimpossible que hi càpiga tot això! Ensenya la bossa de debò, au!!

Uf, jo també seria de portar la casa a sobre, la veritat, però es veu que sóc una figa-flor i les espatlles de seguida em protesten a la mínima que la bossa em pesa una mica. Si un dia he d'anar carregada, passo directament a la motxilla. I si porto bossa, redueixo als minims: cartera (que pesa una tonelada), claus, mòbil, targeta de transport, llibre i mocadors (i una bosseta per les compres, quasi sempre la porto!). I si cal paraigües, a la mà. I tot plegat ja pessa massa... Segons on vagi encara redueixo més a mòbil-cartera-claus. Ni pensar en moleskines, ulleres de sol i altres.

Aclareix-me coses: el farcell de claus enorme, és el que només agafes els dijous?? Digue'm que sí!

I per a què carai vols el xiulet? No he entès si és per si acabes en una manifestació contra les retallades (ara veig la xapa i suposo que sí) o per si et segresten...

Al meu parer, si mai l'esquena et coemnça a fer mal, o la bossa diu que no hi caben tantes coses, n'hi ha que es poden reduir quantitativament: és a dir, no portis un estoig, porta només un llapis i un boli (dels de 4 colors, si vols). I les intimitats, doncs portes alguna cosa d'urgència i l'estoig ja l'agafaràs quan calgui. I què tal trobar una agenda-llibreta? Si realment no les utilitzes tant, potser amb una sola cosa passaries. Em penso que d'això n'hem parlat a ca l'Assumpta, i que ella se n'ha fet una casolana combinada! I el paraigües deixa'l a casa. Total, saps que si plou no el tindràs o estarà trencat, no val la pena carregar-lo! ;) I per la resta... va, res més a dir.

Apa, que m'ha fet molta gràcia aquest post. Jo hauria de revisar la meva bossa-que-pesa-massa, perquè em penso que la meitat del pes és en papers i històries per llançar a la paperera. Un dia d'aquests ho faré.

Yáiza ha dit...

Per cert, l'anècdota de la drag queen m'ha encantat, tot i que he de confessar que al veure "Carmelitas" i la frase en cursiva, he pensat que havies anat a la teva antiga escola (a Rubí hi ha Carmelites) i que t'ho havia dit una monja!!! Hehehehe! Res més allunyat de la realitat, eh...

Sergi ha dit...

Les dones esteu fatal, la veritat. Algunes coses és útil tenir-les, però ja sabeu que la majoria no, però les seguiu portant igual. Justifica que un sol dia de la vostra dil·latada vida una cosa sigui útil a algú? Bé, no sé. Em sorprèn força perquè per la majoria de coses les dones sou terriblement pràctiques i lògiques, però per això de les bosses de mà... millor deixem-ho.

Jo de vegades porto una bosseta penjada també. La que porto a la feina té alguna cosa més, però la que puc agafar per anar pel món inclou només la cartera, mocadors de paper, les claus del cotxe i esporàdicament la càmera de fotos. Mòbil i claus de casa a la butxaca, i amb això tinc tot el necessari per sobreviure.

Sergi ha dit...

Perdó, vinc a fer una rectificació! Com se m'ha pogut passar... sempre porto el llibre a sobre també, és clar! Però de vegades el llibre és massa gran per la bosseta i tot i l'he de portar a les mans. Això sí, no surto de casa sense ell.

Martí ha dit...

A veure si també hauré de fer amb tu el mateix que li faig a la Mireia, posar un límit a la mida del bolso per evitar que tingui mal d'esquena; es inevitable, com més gran es el bolso, més coses s'hi posa. Si la bossa es mes petita, potser t'estalvies algum que altre mal d'esquena

Garbí24 ha dit...

potser pesaria menys la planxa.....que tot el que hi portes....
Bona setmana i bona bossa

Assumpta ha dit...

Mare mevaaaa!!! Mira que jo hi porto coses!! i que pesa un munt... però crec que la teva és la més "complerta" que he vist mai!! :-DD

Jo també pregunto, com la YÁIZA, on és la bossa que t'ha regalat la teva germana? perquè jo no veig res a la foto on hi pugui cabre TOT AIXÒ que ens has mostrat!!!!

Vaig a veure si trobo la meva, que una vegada em vaig unir a un post d'aquests... hehehe quin riure ara!

(Hi ha un local de nit que es diu "Carmelitas"??)

Assumpta ha dit...

N'he trobat una... però creia que en tenia una altre... potser estava confosa, no sé :-))

Elfreelang ha dit...

El carmelitas el conec!!! ostres la planxa m'ha fet gràcia...ja m'imagino que a tu en el moment no gaire..doncs nena jo porto de tot, paraigües plegable, mocadors de paper, medicaments homeopàtics, bolis, llibretes, crema de cacau pels llavis, un desodorant, i no segueixo... és clar que en lloc de bolso porto una motxilla quan treballo i encara és pitjor porto no una planxa, una carretada de planxes!

lolita lagarto ha dit...

ostres Rits.. quina passada de bossa, hores d'ara hi ha més calers invertits en la teva bossa que a la borsa je je..

jo porto un bolso molt petit i mai m'hi cap tot el que hi posaria perquè m'hi poso un jersei petit a dins o un mocador de coll i es clar ja no cap gairebé res més, les claus, carnets, targeta , diners i mocadors, si vull dur ulleres de sol, no puc portar el gersei i si vull dur llibre no puc portar ni ulleres ni gersei ni mocador.. i vaig canviant depèn del dia..
un post molt diver!

Gemma Sara ha dit...

Caram, impressing! Jo vaig acumulant coses (sobretot papers que em puc arribar a mirar o no) i al cap d'un temps, quan la cosa s'acosta perllosament al pes-planxa faig una buidada i tornar a començar. M'ha fet gràcia això de les monedes al fons del bolso. Jo en deixo caure unes quantes més o menys a l'atzar i quan em quedo sense pasta, "miraculosament" em salven aquestes monedes (si n'arribem de fer, de coses absurdes!). Bona nit, rits!

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Ui, mira que en fa de temps que no sopo al Carmelitas!! Crec que l'últim cop sèiem al costat de les finestres i el cambrer es va asseure una estona a xerrar amb nosaltres i tot...

No està malament, aquesta bossa! Pleneta, eh? A la meva bossa no hi falten mai:

- Mocadors de paper i necesser d'emergència. Mini-kit de costura inclòs, després d'haver tingut algun "imprevist" indiscret algun cop.
- Un o dos bolis.
- Les ulleres de sol, i l'ampolleta petita de crema solar factor protecció 50 per les taques de sol que m'estan sortint a la cara :(
- La bossa per compres inesperades, publicitat d'una cadena de supermercats.
- La tarja del bus en la seva funda de cuir feta per una servidora en un taller d'un centre cívic.
- El mòbil.
- Segons el trajecte, l'ipod.
- Xiclets i pintallavis de cacau. Algun caramel ocasional.
- El moneder. El d'ara és una mica massa gran, el proper serà més petitó.
- Les claus de casa i les de casa els pares, malgrat que els pares siguin a 150 km de distància. Seria capaç de deixar-me-les just el cap de setmana que hi anem.
- El mocador de coll, el jersei i el paraigua entren i surten en funció del dia i del recorregut a fer...

Clidice ha dit...

Així endreçadet queda la mar de bé :) Ni goso mirar la meva! glups!

Audrey ha dit...

Qui anava a dir que en aquesta bossa tan cuca hi capiguen tantes coses, em guanyes!.

Just like heaven, com m'agrada!.

Jordi Dorca ha dit...

Buf, quin arsenal! Però el que més m'ha intrigat és el xiulet. No deu pas ser una reminiscència monàrquica?

MBosch ha dit...

La puta! Va en sèrio? Si jo porto el mòbil, la cartera i les claus a les butxaques i ja em sembla que pesen massa.

Assumpta ha dit...

Ostres, doncs sí que dóna de si la bossa!! :-))
I és xulíssima, eh? A la primera foto semblava IMPOSSIBLE que pogués ser el lloc on cabés tot això!!

DooMMasteR ha dit...

Caram caram... Això sembla la butxaca màgica del Doraemon! ;-)

rits ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris. Volia fer un post simpàtic i aquesta era la intenció. I si, pesa molt però per més que intento buidar-la, no hi ha manera!!
Un petó per a tots!!!!!

PORQUET, de debò? Tampoc pensava que fos per tant. Pregunta-li a la Porqueta, segur que porta moltes de les coses que dic! Simplement, potser és més organitzada!
Potser si contracto l’empresa de mudances em serveix per no perdre res. Entre canvi i canvi alguna cosa desapareix!

CARME, hehehe, així doncs la planxa és una cosa instaurada! Crec que en som força dones les que sempre anem ben plenes.
L’agenda gran la vaig provar una vegada, però em molestava molt. La moleskine petita em va perfecte. A més, a setmana vista i una plana per anar-hi apuntant.

YÁIZA, doncs ja has pogut comprovar que sí, és la bossa que deia.
L’esquena ara ja no em fa mal, la piscina fa molt. I si me’n feia era per temes tensionals més que no pas per la bossa. M’hi he acostumat força.
El que em passa és que passo gairebé tot el dia anant amunt i avall i per això necessito portar moltes coses i la motxilla, ja no em fa gaire pes.
Paraïgues a la mà? Segur que el perdo deseguida. No m’és vàlid.
Bolis desperdigats pel bolso? Segur que en taco de tinta la bossa, ja m’ha passat. Per tant, tampoc m’és vàlid.
El necesser, t’asseguro que hi ha les intimitats d’urgència.
I la diferència de les dues moleskine, doncs és que és per a finalitats diferents. Una per anar apuntant les reunions i temes concrets i l’altre per apuntar mil i una coses que em passen pel cap, llocs,..... no puc ajuntar, tampoc em val.
I tema xiulet, doncs mira, per mi ara és important. La cosa està molt fotuda.
Ah, si, les claus del farcell son les del dijous, encara que avui tb les porto! Son del campanar. N’hauria de buidar perquè hi ha que ja no serveixen, xò mai hi penso.
El Carmelitas és un antic convent de monges carmelitas. Ara hi ha un restaurant i alguna cosa més.

XEXU, doncs, si, xq no reconèixe-ho? Fatal, fatal.... alguna contradicció havíem de tenir, no?
Veus, a mi em sorprén molt això de portar coses a les butxaques, no entenc com aneu còmodes, tindria por que se’m caiguéssin.
Tampoc és que parli de moltes més coses, si t’hi fixes, eh. Apart del necesser (que tb us va bé quan voleu un ibu enmig d’un restaurant, no ho negaràs, oi?)
Portar el llibre a les mans és algo que em molesta força. Tinc por de deixar-me’l en algun lloc! (algun me n’he deixat) xò si porto una bossa petita (que també les tinc) doncs ho he de fer.
 
MARTÍ, vaaaaaaale, és cert. I vaig veure unes bosses gegants moníssimes!!! Xò si, si la bossa és petita, hi caben poques coses. Xò llavors sempre trobo a faltar el que no he pogut posar!
Per cert, moltes gràcies per la visita.

JOAN GASULL, qui sap! Tampoc ho provaré! Bona setmana per a tu també!

ASSUMPTA, complerta? Segur que falta el que necessito..hehehe
Doncs ja has pogut comrpovar que hi cap de tot i més, semblava més petita que el que és.
El local és un restaurant al carrer del Carme, i és l'antic convent, que de fet tb dóna nom al carrer. És un lloc força maco, tampoc matava massa, no el recordo especialment com un dels meus restaurants preferits (de quan sortia a sopar).
M'ha fet gràcia recordar el teu post, i tb veure-hi allà un comentari meu!

ELFREELANG, gràcies que algú m'entén!!! també déu n'hi dó de lo ben servida que portes la teva motxilla. Però sembla que si un no va carregada, no és del tot, tot. El desodorant tb és vital, ara no en porto però m'has recordat que me n'he de comprar un, que ja arriba la calor!!!

rits ha dit...

LOLITA LAGARTO, vols dir? Tot plegat té molt poc valor... és clar que la borsa ara mateix tampoc en té massa!
Dona, un jersei en una bossa petita.... i si el lligues a la nansa? Això ho faig quan porto bossa petita per sortir de nit.
Gràcies, era just la intenció, fer passar una bona estona.

GEMMA SARA, no sé si absurdes xò avui m'hagués encantat tenir 30 cèntims al fons que no hi hagut manera de trobar-los!
També em passa molt sovint això d'anar acumulant papers i papers. Ais....

CA L'OTIS, jo només hi he anat una vegada, fa tant de temps.....
La teva bossa tampoc té gens de desperdici!!! a més em recordes això de la costura. Ja no ho porto. I si, ara, aviat hi hauré d'afegir la crema (xò només per si porto faldilla i se'm veu la cicatriu del peu).
També em sona això de les claus. Els meus no son tan lluny, xò si, sempre les porto per si de cas.

CLÍDICE, ais, endreçat estava per a les fotos, …. ara ja res de res!!!

AUDREY, és molt xula! Ma germana té molt bon gust amb bosses, ja mai me'n compraré una sense ella.
És la millor cançó, se'ns dubte!! xò no la vaig posar per no repetir-me, crec que ja l'havia posat altres vegades.

JORDI DORCA, reminiscència monàrquica? M'agafes fora de joc i em neguiteja! No. La veritat és que el vaig comprar xq després de pujar dos dies a Maria Cristina sense soroll, alguna cosa havia de portar, i com que crec que tenim mooooolt a queixar-nos i que venen temps difícils, vaig pensar que l'amortitzaria.

MBOSCH, mmmm, …. doncs si.... què hi farem.
Això de portar les coses a les butxaques és algo que no acabo d'entendre. A mi em dóna molta sensació d'inseguretat, que se'm caiguéssin les coses...

DOOMMASTER, quasi, quasi, xò encara no hi he trobat el casquet volador!

Un petó per a tots i totes!

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Afegeixo, bàsic i essencial quan arriba l'estiu: el bano!!!

bajoqueta ha dit...

Fa unes setmanes que des de que marxo amb el netbook a escriure por ahi que pesa una mica més...

És una malaltia això i no té cura. Ja ho feia de petita lo de portar a sobre mil coses a sobre i ho he continuat fent. Ja assumeixo que la meva vida serà així jajaja.

Jo la veig petita, crec que t'has de comprar una de més gran (així et cabrien més coses jajajaja).


365 contes
Terra de llibres

Sílvia ha dit...

Hola, és la meva primera visita i confesso que ha sigut per xafarderia. Venia a veure què hi duies a la bossa, on és la planxa? Jo normalment porto una ronyonera, petita, per anar més lleugera. Quan duc la bossa també acumulo molts estris. Salut!