7/1/12

Fred als peus


Sóc més aviat calurosa i estranyament tenia fred. Per això, i perquè resulta molt més melangiós, íntim, cassolà, m'agrada més l'hivern que l'estiu.

Però no suporto tenir fred a les mans i als peus. Em molesta i inquieta moltíssim. M'agrada dormir sense mitjons (i a qui li agrada dormir amb mitjons?), però de vegades, quan et fiques al llit amb els peus glaçats és impossible adormir-se.

Em dec de fer gran. Darrerament, gent propera es sorpren perquè masses cops dic que tinc fred. I això que aquest hivern no és gaire rigorós.

Decididament, em faig gran. Aquesta nit passada i tot el dia d'avui he passat molt de fred als peus. I és que divendres, vaig punxar.

El que no m'havia passat mai i estava tan orgullosa, el fet de no perdre mai el control, és ja un mite. Avui encara em passen factura els excessos amb un mal d'estòmac (i un mal a tot el cos) impressionant. La barreja dels antibiòtics pel queixal, un constipat mal curat, els menjars i beures de tots aquests dies, la fatiga dels maldecaps familiars, les festes i la inestabilitat emocional pròpia d'aquests dies, m'han passat factura. I de quina manera.

Per sort, ja s'ha acabat el Nadal. I ara, toca tornar a la normalitat, fer bondat i que tot es vagi posant al seu lloc. Fins i tot la panxa. Fins i tot l'ànima.


ps. la foto, un dels reptes d'aquest any: aprendre a fer mitja. I el que m'encantaria fer, uns guants d'aquests, per teclejar el portàtil més fàcilment!

Ps2. Com que ho heu demanat, doncs aquí va la minsa llista de llibres del 2011, que per cert me n'adono que no segueix lògica alguna. Molts autors joves catalans i novel·la fantàstica, amb tocs romanticons. Un altre repte d'aquest 2012, fer-la arribar als 20!

Canción de hielo y fuego: Choque de reyes, Georgre R.R. Martin (acabant-lo).

Canción de hielo y fuego: Juego de Tronos, Georgre R.R. Martin.

Cosas que los nietos deberían saber, Mark Oliver Everett.

El palau de la lluna, Paul Auster.

El Senyor dels anells: el retorn del Rei, J.R.R. Tolkien (relectura).

El Senyor dels anells: la comunitat de l'anell, J.R.R. Tolkien (relectura).

El Senyor dels anells: les dues torres, J.R.R. Tolkien (relectura).

Emma, Jane Austen.

Indigneu-vos! Sthepan Hessel.

Jesús t'estima, David Safier.

L'últim dia abans de demà, Eduard Màrquez.

La llista, Laia Fàbregas.

País íntim, Maria Barbal (començat el 2010).

Totes les coses que hauries de saber abans d'estimar-me, Gerard Guix.

Totes les coses que no ens vam dir, Marc Levy.

24 comentaris:

Yáiza ha dit...

rits!!! Com t'entenc! Jo passo MOLT de fred als peus, tant, que em penso que ha de ser patològic! I sí, costa dormir, si tens fred als peus. Les mans també se'm refreden, però són més fàcils d'escalfar. Els peus no se m'escalfen ni que m'hi posi mitjons calents. És horrible, m'hi he passat hores! Ains...!

Però tranquil·la, no crec que tingui res a veure amb l'edat, eh! A mi m'ha passat tota la vida! (però em passa més recentment... coi, però que sóc molt jove, jo! xD).

Jo també he volgut aprendre a fer mitja... però de moment ho he postposat. I els guants/escalfadors que ensenyes són molt xulos!! =)

Au, va! Ànims, que ja torna la normalitat... No et queixis tant! =P

I la llista de llibres està la mar de bé. Ja veuràs com tu i jo l'any que ve ens superem amb escreix! Llegirem més que en XeXu i l'Assumpta junts!! (hahahaha...)

Sergi ha dit...

Doncs a mi m'agrada dormir amb mitjons! Precisament per això, perquè és molt desagradable tenir fred als peus. Les mans també se'm congelen, sobretot la del mouse!

La llista de llibres no està gens malament, tenint en compte que has llegit els totxos del Senyor dels Anells, i aquests de Cançó de Gel i Foc. Coincidim en alguns, ja ho hem anat comentant al llarg de l'any. He llegit 6 dels 15, cosa que trobo que no és poc. I ja saps que els del R.R.Martin els acabaré llegint, dóna'm temps.

Carme Rosanas ha dit...

Ei, noietes... us aviso que els guants de la foto no són de mitja, són de ganxet. Xulos, xulos, això sí!

Haureu d'aprendre les dues coses! Mitja i ganxet!

:) Bona nit, rits.

kweilan ha dit...

Una bona llista...Que el 2012 et porti un munt de lectures també!

El porquet ha dit...

Uiii, jo em passo tot l'hivern amb fred als peus i quan estic a la feina és insuportable! L'any passat vaig arribar a anar al super de davant de la feina a comprar uns mitjonots lletjos i barats per a posar-me'ls sobre els mitjons gruixuts que ja duia... ni així!

Bona llista de llibres. Alguns els he llegit aquest any i d'altres com la nissaga del senyor dels anells ja deu fer ben bé 10 anys!

Ànims i a recuperar-se!

Alba ha dit...

El fred i jo no som gens compatibles, i per ser que no fa gaire fred jo ja fa molts dies que tremolo. L'ànima.... sobretot per l'ànima.

Em va agradar el llibre de Jesús m'estima! vaig riure bastant... a veure si aquest any me'n llegeixo un altre del mateix autor, que deu ser per l'estil.

Salut i abraçada.

Garbí24 ha dit...

Jo no sóc gaire amic del fred i com que també em faig gran...suposo, tinc un saquet de llavors aromatiques que posat al microones abans d'anar al llit fa miracles.....i no només als peus. Si no els coneixes....al Natura els trobaràs...;)

Jesús M. Tibau ha dit...

tapa't, que quan el fred fa massa temps que és al teu costat i comença a agafar confiances... malament!

Audrey ha dit...

Ostres!, doncs jo sóc de les fredoliques i dormo amb mitjons!, que el fred als peus no em deixa aclucar l'ull.
I pel que fa a la llista de llibres, està molt bé!. Volia llegir-me Totes les coses que hauries de saber abans d'estimar-me, et va agradar?.

Abraçada,

Ariadna ha dit...

Cada cop estic més convençuda que el nostre cos és molt savi, i que quan cal ens atura (sigui amb mal de panxa, amb un refredat o com sigui) abans que no sigui massa tard.
Com tu ben dius, ara és temps de recuperar la normalitat i ja veuràs com tot torna al seu lloc.

Ps. m'esteu fent agafar ganes entre tots plegat de repassar els llibres que vaig llegir l'any passat. Algún de la teva llista també l'he llegit.

Ptns.

lisebe ha dit...

Doncs curiosament jo també soc molt calurosa i m'agrada mes l'hivern, la tardor, que l'estiu Rits, jo si que en tinc d'aquest guants de ganxet precisament des de fa temps perque com saps la meva feina es escriure davant l'ordinador, i van molt bé.

Dels llibres hi han que hi llegit i m'agradat molt i d'altres que hauré de mirar, el que sí que en crida l'atenció es el de Gerard Guix "Totes las coses que hauroies de saber abans d'estimar-me".

Petones i bon caps de setmana guapa

Susanna ha dit...

A veure:

1) No entenc la gent que li agrada més l'hivern que l'estiu! Jo no puc amb el fred!! Brrr!!

2) Dormo amb mitjons però després m'acaben agobiant i me'ls haig de treure.

3) Tinc una bufanda començada del 2 miiiil... Ai, ni ho recordo! Espero que tinguis més paciència que jo amb aquestes coses.

I, sobretot 4) Cuida't. Però si el teu cos ha dit prou és perquè està fent un reset. Ja veuràs com anirà tot (TOT) millor! ;-)

Elfreelang ha dit...

Ara riuràs però jo si dormo amb mitjons i dels gruixuts! i no puc dir que m'he fet gran perquè jo ho sóc..:-)cuida't! trobo que està prou bé la teva llista de llibres llegits...mai podem llegir tot el que voldríem i has fet una bona selecció...endavant! mel i llimona!

Anònim ha dit...

dormir amb mitjons?! i no t'han fet fora de llit?

Galionar ha dit...

Potser t'has aprimat darrerament? Seria una causa per tenir més fred que abans. Però és molt agradable, fer-se una bola com un gat a dins del llit amb capes i capes de roba, i en tot cas anar-se-la traient quan comenci a sobrar. El millor de tot és que, uf, finalment s'han acabat les festes i festetes i podrem retornar a una certa normalitat. Una abraçada i que et milloris de tot plegat!

Mireia ha dit...

Ufff, quantes coses amb un sol post!
1. passar fred és horrible! Jo sóc d'estiu i el fred a mans i psus no el suporto. Els mijons per dormir, si cal... cal.

2. cuida't i a veure si amb la rutina ja et trobes millor

3. La llista està més que bé. aquest any no em coincidit amb cap , però n'hi ha alguns que havia llegit fa temps

Bon any, bones lectures i gens de fred

ahhh, els guants serien genials... sinó sempre pots comprar unes mitines( jo en tinc unes per poder fer fotos a l'hivern)

Anna Griera ha dit...

Jo també só cmolt fredolica de peus. Sempre els tinc freds i també és una cosa que m'empipa. Però també crec que no té res a veure amb l'edat. jo sempre he pensat que és per mala circulació. però tampoc n'estic segura.
això de la mitja és una bona idea, ara s'ha posat molt de moda. A mi és una cosa que m'agradaria fer, però no és un propòsit del 2012. Potser més endavant, quan em jubili o així...
i pel que fa a la llista de llibres, molt completa i llarga! deunidor el que llegiu a la catosfera! jo crec que no publico la meva, perquè és molt breu... xD
i cuida't molt i recupera't!

Assumpta ha dit...

Ui, tota la vida m'ha passat això que se'm quedin els peus glaçats!! És molt empipador, tens tota la raó! El fret és "dins" i no hi ha forma de poder agafar el son...
Jo, de joveneta, m'havia arribat a fer uns "mitjons de dormir", que eren de llana gruixuda i ben alts... i m'anaven molt bé!! ;-)))
Ara ric, perquè me'ls has fet recordar... els feia amb restes de llana d'altres coses i tenien tot de trossos diferents... però eren calentons! ;-))

Però Rits!! Si la teva llista de llibres està MOLT bé!! Tens llibres moooolt gruixuts!! Jo en tenia molts de primets, de veritat ;-)

Mira, aquest any, que em fa tanta il·lusió seguir llegint a Dickens, ja he vist que alguns són gruixudissims, però m'és igual, si en llegeixo menys, doncs menys... El més important és gaudir-ne :-))

A cuidar-te!!! :-))

Clidice ha dit...

Tens raó, amb fred als peus no es pot dormir. I les mitenes aquestes són ben fàcils de fer, o sigui que ja ho saps, a posar-s'hi! :)

rits ha dit...

Potser el que m’ha sorprès més dels vostres comentaris és la quantitat de persones que feu servir mitjons per dormir!! I jo que pensava que era una cosa ben estranya!!!! Moltes gràcies per les vostres preocupacions i ànims. La panxa va millorant. Una que ja no té edat per a excessos!
Un petó per a tots!!

YÁIZA, jopelines, que no em queixo tant!!!!! Hehehe, ja sé que rondino, xò la ratxa bé s’ho mereix.
Mira, una mica de sort tinc. Posant-me mitjons se’m passa el fred. Més avall diuen de posar-se mitjons ben gruixudets, de llana, tipus peucs.
L’edat passa factura en diversos aspectes. En el fred no sé, abans no tenia. En el fet de no aguantar segons quins excessos, i tant!
El propòsit, hi és, ja veurem, xq vull fer tantes coses, que al final acabo no fent res!! I bé, arribar a la vintena de llibres seria un gran èxit, xò d’algun lloc he de treure les hores,.... i amb tantes propostes i propòsits.... ais....

XEXU, i jo que pensava que a ningú li agradava! Per les mans , busca uns guants d’aquestos! Segur que et fan servei.
No diré res al respecte, ja que ara ja sé que si t’animo, encara faràs menys per llegir-los!!! Algun dia caurà també per a mi el Nom del vent!

CARME, oído cocina!!! No recordava si era mitja o ganxet,... i com que la mitja sembla que abrigui més.....
Bon dia!

KWEILAN, a veure quines lectures en porta. Espero que forces i molt agradables!

PORQUET, a la feina, el dia difícil és avui, el dilluns, quan porta uns quants dies tancat. Avui cal abrigar-se més. La resta, és suportable. I quan fa fred, a fer una passejada a veure els companys.

ALBA, haurem de buscar infusions que escalfin les ànimes. Segur que en trobem alguna!
Ais, a mi no em va agradar gaire. No em va fer tanta gràcia com pensava. Diuen que Maleït Karma està molt bé.

GARBI24, no sabia aquest truquet. Em miraré els saquets al Natura!!

JESÚS M. TIBAU, doncs si, el fred el tinc massa acostumat a tenir-lo a prop.

rits ha dit...

AUDREY, sou molta majoria, tu tranquil•la. Uns bons mitjons i a fer nones.
Ni fred ni calor. M’esperava més i em va avorrir una miqueta. La manera d’escriure se’m va fer pesada tot i que la història està bé.
Ja em diràs què tal si te’l llegeixes.

ARIADNA, si, tens tota la raó. El cos m’ha dit prou.
El que ja no sé què és normal i què no. Perquè darrerament no paro.
Va, anima’t a repassar-los, fa gràcia.

LISEBE, son molt xulos i útils. No entenc xq encara que no es tingui fred, s’agafa fred a les mans quan s’està a l’ordinador.
Ja diràs quèe t sembla el llibre de Gerard Guix. A mi no em va acabar d’agradar.

SUSANNA, l’estiu per quan s’està de vacances està bé, xò la calor quan tens que anar a treballar, no pots dormir, s’enganxa,.... buf,... res, millor el fred. Et tapes i et tapes, i et tapes,.... xò amb la calor arriba un moment que no et pots treure res més ni estar més arrugat que una pansa a l’aigua.
Això tb em passa, quan em poso mitjons, després me’ls trec. Sobretot xq no m’agrada la sensació de peus inflats al matí.
No sé si tindré paciència. Espero posar-m’hi aviadet i comprovar-ho.
El reset no sé si ha arribat. El necessito i força. A veure....
Gràcies!

ELFREELANG, no me’n ric pas, en sou una colla, els que preferiu dormir amb mitjons. A mi no m’agrada, xò quan tinc fred, me’n poso.

PONS007,.... al meu llitet no em poden fer pas fora... i a més, sols en dies extrems!!

GALIONAR, podria ser. Però em vaig aprimar i recentment he recuperat pes.
Si que és xulo fer capes i capes, i no llevar-se al matí, quedar-se dins del nòrdic, ben a gustet.
Si, necessito tornar a la normalitat, tot i que aquestes festes han estat ben anormals.

MIREIA, d’acord amb els mitjons, però només si cal, eh! Hehehe.
A veure si l’any vinent coincidim novament!
Mitines, no coneixia aquest nom. És ben maco!!

ANNA GRIERA, una altra bona raó per lo del fred. No hi havia caigut en lo de la mala circulació. A molts de per aquí els passa, deu ser molt freqüent.
És cert que s’ha posat de moda. Recuperar les coses que feien les nostres àvies, i no és bonic? Encara que sigui una moda, m’agrada. No sé si ho faré aquest any, és el propòsit, xò vull fer tantes coses!!
Dona, si l’he publicat jo, doncs i tant que ho pots fer!

ASSUMPTA, el que importa no és com fossin, sinó que escalfessin!!! És veritat que la mitja la domines!!! Ja no me’n recordava!
La veritat és que no miro si els llibres son gruixuts o no. Xò llegeixo menys que el que voldria. Això segur!

CLÍDICE, a veure si m’hi poso. Ara ja sé que son de ganxet. Ben aviat, espero!!

_MeiA_ ha dit...

Carai! No coincidim amb cap!!! Què tal el de: Jesús t'estima??? És que Maleït Karma em va agradar molt! Un fart de riure.

Yáiza ha dit...

Després he pensat que mon pare té la teoria que dormir amb mitjons és pitjor, perquè el peu sua, i després la suor es refreda... i com que tens el peu aïllat dins del mitjó, allà es queda passant fred i glaçat.

Jo si puc dormo sense mitjons. Si fa fred, amb mitjons. Però si tinc els peus molt i molt freds, m'acabo treient els mitjons per poder-me escalfar els peus tocant-me'ls amb les mans o amb les cames (sí, fent contorsions...). Què dur!

rits ha dit...

MEIA, a mi no em va agradar gaire. No he llegit Malït karma, no te'l puc comparar, xò aquest em costava trobar-li la gràcia.

YÁIZA, aquesta teoria del teu pare és bona. a mi em passa amb les sabates. Em suen els peus. Quan arribo a casa me les trec i llavors em queden els peus suats i molls. Total, que quan arribo, em trec els mitjons tb i em poso uns gruixudets, d'estar per casa.
Carai, i si et poses dos mitjons? o una manteta extra per als peus, a vegades tb ho faig....