7/11/11

Llamp de llamp!

Quan me'n vaig assabentar no ho vaig veure massa clar. De veritat? En pel·lícula? Però si ja han fet els dibuixos. No tenen idees. No em feia el pes.

Després vaig llegir una entrevista. Resulta que els directors i productors son l'Spilberg i en Jackson, dues bèsties del cinema, que sempre ens fan gaudir de la butaca i emocionar-nos com nens. Però no. De veritat, un còmic al cinema? I aquesta barreja dibuix-carn i ossos? Una mica cutre, no?

Finalment i per acabar-ho d'adobar, resulta que els Dupont i Dupont son Hernández i Fernández!!!!!!! Llamps de llamps, això és imperdonable!!!!!!!!!! com serien els insults d'en Haddock? I les trastades d'en Milú? Què estrany tot plegat.

El misteri estava servit. De veritat El secret de l'Unicorn s'ho valdria? Mmmm, no em convencia gens ni mica.

Però poc a poc, el cuquet es va arrelant, i sense saber com arriba el dia de l'estrena i tens unes ganes immenses de veure aquesta pel·lícula. En català, tal i com has llegit els llibres, al cinema, en gran, a emocionar-se i deixar-se emportar per la fantasia del tot és possible dels còmics.

I que consti que no sóc pas com ara en diuen Tintinóloga. Sols he tingut un parell de còmics a casa, però recordo haver-los llegit tots a l'escola i anys més tard als vespres quan feia de cangur. Això si, el lavabo de casa és presidit per la portada del Lotus blau, que em va portar ma germana de Brusel·les.

I gaudeixes com feia temps que no gaudia al cinema, amb un nen al costat que semblava envadalit a la pantalla, mentre ric amb en Milú, em fascina com d'aconseguit està el Capità i fins i tot em commociona la fisonomia del Tintín. Reconec petites coses d'altres llibres i em deixo endur des del primer instant, des del primer fotograma de la capçelera, de la música i de les imatges.

Això és cinema. D'entreteniment, però CINEMA. Passin i vegin, que tots els maldecaps s'esfumaran.


ps. I per cert, com m'agrada el cinema en català! de debó, no creuaré la ciutat en una militància aferrada a veure pel·lícules en català, però tan de bó, n'aprenguin després de veure la sala d'ahir plena. I entenguin que si doblen més cinema en català, més gent l'anirà a veure. Que no s'hi val pel·lícules de poca tirada o en sales apartades.

La foto, que li vaig dir al Porquet que la posaria, i és clar, no podia no posar-la. Però com m'ha costat fer una foto al pòster que es veiés que era el lavabo i quedés una mica decent. A, i que xulo és el Picnik!, com ajuda que les fotos semblin més maques.

11 comentaris:

Sergi ha dit...

Com que els últims anys no vaig al cinema ni que m'ho recomani el metge, i a sobre Tintin es va quedar a l'època de l'escola i no ha anat més enllà, em sembla que faré com tu amb el llibre de Murakami, i no m'atreviré a dir que la veuré, perquè no crec que sigui veritat...

Assumpta ha dit...

Aquesta segur que li agradaria molt a en Josep Lluís... i a mi! :-)

Garbí24 ha dit...

Jo també en vaig sortir molt content del cinema....em va agradar molt...a mi i als altres cinc que m'acompanyaven.

El porquet ha dit...

Molt bé Rits! Hehe, així que finalment et vas desmelenar i cap al cinema (en català!).

Bona eh? És trepidant, amb ritme, divertida, una pel·lícula d'aventures en majúscules! Jo la vaig gaudir moltíssim. No em faria res tornar-la a veure... i per suposat, ja estic esperant la segona.

Ooooh! Què bonic el lavabo amb la foto del Lotus Blau! Ja l'estava esperant de feia dies! No m'acabava d'imaginar el Tintín tot penjat d'un lavabo, però veig que queda genial! Ara hauré de penjar la meva del menjador amb l'Estel misteriós!

Per cert, fa poquet que m'he endinsat en el món Picnik i tens tota la raó! És una joia, permet retocar molt i fàcilment (tot i que jo sempre he estat un amant de no retocar massa les fotos, només aquelles que no han acabat de quedar bé però tenen potencial per a quedar millor!).

Visca Tintín!

montse ha dit...

M'has fet venir ganes de veure-la.

Joan ha dit...

Llamp de rellamp i centelles desfermades! No he passat pel cinema (encara) i cada cop em feu més salivera.

Ferran Porta ha dit...

La veuré, la veuré, Rits! Jo sí sóc Tintinòleg o com es digui (i Asterixòleg; sóc de tots dos, jo, boja, perdudament enamorat!).

La veuré, i la veuré en català, quan baixi a Barcelona. Per Tintín i per donar suport a la nostra llengua. I per no escoltar cap cosa del tipus "lo veis? tanto pedir cine en catalán y no va nadie"!

MBosch ha dit...

Conicidim!! La peli és espectacular. Es fa curta i et deixa amb moltes ganes de veure la propera entrega (segur que hi ha propera entrega).

Quina sort veure-la en català. Jo encara em moro de ràbia quan penso en l'Hernández i el Fernández.

I molt xulo aquest Lotus Blau al lavabo!

Martulina Divina ha dit...

Tothom la recomana moooolt. Jo espero anar-hi ben aviadet!!

rits ha dit...

XEXU, ja, suposo que no fas cas al metge gaire sovint.
No cal que diguis que l’aniràs a veure si no et ve de gust. Només faltaria. Però qui sap si algun dia aconsegueixo llegir l’u-qu-vuitanta-quatre.

ASSUMPTA, va, animeu-vos. És una despesa elevada, que al ser 3D és més car, xò s’ho val!

GARBI24, surt com recomfortat d’haver passat una bona estona. I això és el que compta!

PORQUET, no era un problema de no desmelenar-me, era de coordinació amb ma germana que va allargar l’espera.
Si, jo tb espero la segona.
Era conscient que tenia que posar la foto, va a veure quan poses la teva!!
És divertit jugar amb el picnik, encara que segons quin ordinador miro la foto, m’ha quedat massa vermella. M’han dit que encara m’agradarà més l’instangram. A veure si el descarrego per l’itunes.

MONTSE, espero que t’animis a anar-la a veure. Una bona opció.

JOAN, a veure si t’hi pots escapar aviat. Segur que t’agradarà!

FERRAN, a veure si baixes aviat!!! Jo. No només és per fer terra i país, és xq és com els he llegit i se’m feia molt feixuc anar-la a veure en castellà.
I si, tb és cert que està bé que vegin que la gent tb hi va. Que sols és acostar el català a les sales.

MBOSCH, recordo la teva crónica. Gran molt gran.
Mira, ja tens una excusa per tornar-la a veure, retrobar-te amb en Dupont i Dupont.
El Lotus blau al lavabo va ser una excentricitat que em va agafar.

MARTULINA, a veure si ens expliques que t’ha agradat molt.

Un petó per a tots i totes!

Elfreelang ha dit...

ui se m'havia passat per alt el teu post...rits celebro que t'hagi agradat la peli , jo és que m'he llegit tots els Tintin i no ho sé..a més el Secret de l'unicorn me'l sé quasi de memòria i pel que sé a la peli barregen elements i no és fidel al llibre...o sia que el més segur és que no la vegi, encara que pugui ser un bon cine