21/11/11

La planta dels diners

No sé era el dia més indicat, avui és un dia de cares llargues, de qüestionaments i de desconsol (per molt que ja ho sabíem). Però potser sí; cal tenir esperança i la mare ja té aquestes coses i el seu balcó i les plantes no s'aturen ni que estigui encara convalescent. De la terra en neix vida, de les cendres en pot néixer vida. I és que l'economia domèstica, apunt de ser rescatada per l'economia mundial i la particular, està tan moixa com la planta dels diners que tinc a casa. Quan l'Elfreelang va parlar de la planta al seu blog com a solució de la crisi, semblava que la meva remuntava. Però va ser una falsa alarma.

La mare, un pou de saviesa, poc a poc em va anar cultivant una de nova. Dels darrers esqueixos de la iaia Esther, amb terra del iaio portada del Penedès. I avui, fos com fos -i això que fa temps que no ve per casa i no sap com està el meu balcó-, amb pluja inclosa, era el dia que me l'havia d'endur a casa. Perquè mai s'ha de perdre l'esperança i s'ha de treballar, amb esforç i sense rendir-se, i l'esperança sempre està tenyida de verd.

Oi que és preciosa? Si està florida i tot! No sé si portarà bonança econòmica, un dia ben gris i plujós que ens diu que venen temps foscos, i ni el verd pot fer-hi gaire. Però intentaré tenir cura, mesurar bé les inversions de bons, els regs i el lloc on posar-la. Confiar i esperar que no segueixi el mateix camí que l'anterior.


ps. la mare diu que la planta dels diners no es pot comprar. Que te l'han de regalar (com totes les coses que porten sort i aquestes coses). Algú en vol un esqueix?

Buscant, buscant el post de l'Elfreelang, el que m'ha fet més gràcia és que va fer el post el dia de l'aniversari de la mare.

20 comentaris:

fanal blau ha dit...

La meva, tot i tenir-la a la intempèrie, encara fa prou goig! Vull dir, la planta.
La bonança econòmica és ben grisa, i provo de posar l'esperança que el verd continuarà acompanyant-nos.
Quin dia tan grisot.

Però és preciosa! I tingue'n cura, rits! Invertim en somnis i realitats!

Mireia ha dit...

En tenia una de molt ufanosa al balcó ( de diners pocs però) i després de transplantar-la està anant a mnys. A més crec que l'hauria de posar a dins que ja comença a fer fresqueta

Ariadna ha dit...

El secret és la terra del Penedès, sens dubte ☺.
Fes-me'n un esqueix que te'l vinc a buscar. No sé si en tindràs prous per tothom.

Petons

Sergi ha dit...

Llàstima que no cregui massa en aquestes coses, i a sobre que les plantes se'm morin sempre. És maca la que t'han donat, cuida-la bé. Només per si de cas, eh...

L'hora del tàper ha dit...

Gràcies per l'oferiment, i no és que no vulgui diners, eh!!!, només és que jo no tinc gens ni mica de mà per les plantes, així més val que algú altre s'en cuidi.

Per cert, està preciosa.

Assumpta ha dit...

Com que no és el dia més indicat? Si la planta funciona, cada dia és bo!! ;-))

Sincerament, jo no hi crec gens en aquestes coses (la meva sogra en té i la cuida amb tota confiança)... ara bé, sigui com sigui, la planta està preciosa, fa goig de veure!! Ja pots felicitar la teva mare perquè aquesta que t'ha regalat és una de les més boniques i vitals que he vist :-)

Clidice ha dit...

La riquesa la trobes cuidant-les les plantes :)

Tu, jo i l'Otis ha dit...

La meva planta dels diners no està faire ufanosa... i després de 5 anys de tenir-la al balcó, em van dir que no, que si la deixo fora els diners es queden fora! Oh! Maldición!
Ara en tinc un esqueix a dins, també. A veure si hi ha sort...

Carme Rosanas ha dit...

Jo no en tinc cap d'aquestes... ni dins ni fora, potser sí que us n'hauré de demanar un esqueixet!

Les plantes... abans se'm morien totes, però ara m'hi entenc millor, ja donen molt!

Garbí24 ha dit...

Sobrtot no la posis aprop de qualsevol aparell que parli de notícies actuals....ràdio, televisió.....etc i si poses diaris al terra quan fregues, res de diaris econòmics, només diaris on es parli del barça.
Llarga vida a la planta i que doni molt bon resultat

S.N. ha dit...

Jajajaja la meva també està florida i TAMBÉ me la va regalar ma mare. Ara, està tota blanca, trobes q està massa al sol?? Pregunta-li a ta mare!! Jejeje

Alba ha dit...

No havia vist mai la planta dels diners florida!! que bonica!!

La meva està genial! verda, frondosa i lluent!! però de "pessetes" no n'he vist cap encara.....

Barcelona m'enamora ha dit...

Caram rits, sí que tens la planta en bones condicions, se la veu estupenda! No ho sabia pas això de la planta dels diners...encara sort de la verdor i l'alegria de les plantes i les flors, que si ens haguéssim de refiar dels polítics, únicament veuríem el color gris.

Aviam si resultarà que a la Generalitat falta la planta dels diners perquè s'acabi d'una vegada per totes l'espoli fiscal de Catalunya que fa que estiguem dèbils i no podem créixer amb la força i verdor que portem dins.

Elfreelang ha dit...

Rits en veure el titol de l'entrada també m'he recordat del meu post...si ens hem de fiar de les reretallades que tornen a caure...la planta del diner hauria d'estar ben pansida ...sort que les mares sempre tenen una planta a punt! jo per sort les dues plantes del diner em sobreviuen i curiosament la que em va regalar la mare està tant ufana com la teva mentre que l'altra simplement subsisteix! ai hem de resistir rits! i cuidar les plantes!

Jordicine ha dit...

La meva mare també la té. Ja m'explicareu si funciona... Encara que estic amb la teva, de mare: els diners no ho compren tot... però ajuden. Un petó, RITS.

Airun ha dit...

Jo en voldré un esqueix!! Dius que te l'han de regalar, no?? A veure si aconsegueixo que es faci tant bonica com la que t'ha ofert la mare (Ais, les mares!! Jo ho sóc, però no tinc gens per la mà el tema de les plantes. De fet, com a tú, me les espavila la mare"!!!) Si t'hi fixes, a la finestra de la perruqueria de la parròquia, sempre en tenen una dels diners i sovint fa un goig!!!!

Gemma Sara ha dit...

Sí que està preciosa i exhuberant, la planta. És dels diners però podria ser de l'alegria, que també és una cosa bona de tenir... Jo en tinc una que s'ha adaptat perfectament al meu ritme, al ritme de regar-la quan me'n recordo :-), que la gaudeixis!

Rafel ha dit...

Si no porta diners, com a mínim que porti felicitat.

Ferran Porta ha dit...

N'havia tingut una, de planta del diner (regalada per la meva mare). La meva situació econòmica no va variar ostensiblement, pel fet de tenir-la, però m'encantava la vida que, com totes les plantes, donava al meu piset de l'Eixample (mode sospir activat ;)

rits ha dit...

La veritat és que la planta va ser una mica un símbol, xò no per dur diners, sinó per conservar els que tinc, ja que l'endemà arribava el Molt Honorable amb la nova baixada de sou i demés mesures per ofegar-nos una mica més. Sincerament, tot plegat m'ha tingut enfurismada i fora de tot aquesta darrera setmana. No és just. Perquè els que som a dins sabem el que continuen fent i tot el que es podria retallar. I a sobre a callar, doncs aquesta setmana ja han acomiadat un company i la setmana passada uns quants a l'ACCD.
Hi ha coses que no aconsegueixo entendre-les. Però bé, fins que la gent no estigui prou cullada i passant gana no reaccionarà davant l'especulació absurda i la mala gestió dels diners públics.

FANAL BLAU, el sol ha lluit una miqueta aquesta setmana malgrat la grisor de les notícies.
L'hauré de cuidar moltíssim xq ho té ben difícil.

MIREIA, s'han de tenir dins? No ho sabia. Potser aquesta és la clau. Mima la teva, encara que estigui perdent, a veure si es recupera.

ARIADNA, hehehehe, és una terra ben especial! Faré esqueixos, i tant que hi haurà per tothom.

XEXU, ho intentaré, però ja té unes fulles grogues.... vols dir que no s'hi ha de creure? Millor xq sols m'anuncia males notícies.

MPG, no et pensis que en sóc una crack de les plantes. Se'm moren moltes, però les busco una mica resistents.

ASSUMPTA, si, ella n'estava molt contenta i tenia moltes ganes que la tingués.

CLIDICE, doncs si, cuidant-les et donen molt.

CA L'OTIS, ostres, ets la segona que em diu que l'he de tenir dins,.... me l'entro ja mateix!!!

CARME, doncs tot un esqueix per a tu!!! tot és perseverar, oi?

GARBI24, és impossible escapar a les notícies d'aquests dies. Cada dia que passa surten més notícies que no la deixen lluir.

SN, ja, les mares ho saben tot... si?

ALBA, jo tp, és la primera vegada i m'ha fet molta il·lusió. Bé, millor mantenir-la així com la teva, verda i frondosa i els calerons ja arribaran!

BCN, bé, no sé jo si a la Gene falten plantes. On treballo jo no, i durant mooooolts anys les va cuidar atentament l'empresa de la Ferrussola. Les cuidava estupendíssimament!!!
totes les notícies son grises, cal que li posem color nosaltres, xq ningú ens ajudarà.

ELFREELANG, la mare sabia que la necessitaria i molt!
Doncs si, hem de resistir, encara que a mi tb se'm comença a acabar d'on retallar en la meva economia personal.

JORDICINE, no, no ho compren tot, el més important no, xò una ajudeta hi tant que donen!!

AIRUN, un esqueix tb per a tu!!! i tant!!
ostres, mai m'he fixat en la planta que dius, ja m'intentaré fixar!!

GEMMA SARA, d'alegria tb en necessito, x tant tb és benvinguda!
Quina sort que vagi fent, segur que la cuides molt més del què et penses.

RAFEL, a veure si tens raó!

FERRAN, ais, plantetes tb en pots tenir per allà dalt, si vols t'envio un esqueix!!

Un petó per a tots i totes!!!