30/11/11

Bocins de dimecres



l'olor de tota la casa a eucaliptus.


encertar el primer enigma del McAbeu.


el dibuix de la Carme.


la tornada de la Núr i la seva gran notícia.


el calendari d'advent.


l'arribada d'una comanda especial.


un bany recomfortant i eixugar-se amb tovallola neta i suau.



l'escalf de la mantena al sofà.



gairebé apuntet per començar Choque de reyes i apunt d'acabar la primera temporada de la série de la TV.



retrobaments i posades al dia.



una excursió de tarda a Lleida, anada i tornada.



esperonada per la Martulina, i tot i que costa trobar-los, torna a escriure bocins.




18 comentaris:

Sergi ha dit...

Caram, molts dels bocins inclouen blogaires i blogs, està bé això aquesta setmana, així sabem més de què parles. Però posa-li enllaç a la senyoreta Divina, no?

Yáiza ha dit...

Hola, hola! Quins bocinets més xulos! Jo vull saber què t'ha arribat de la botigueta d'artesania de l'Assumpta! Un estoig, unes arracades? Té coses molt maques!

Ah, i de retruc he descobert el bloc de la Núr... crec que a ella l'haviatrobat abans per algun bloc, però mai no havia entrat al seu. Ja ho pots ben dir, que la notícia que dóna és boníssima!

Au doncs, espero que ens segueixis regalant bocins cada dimecres...

Bises!

Núr ha dit...

Ostres, no sabia que l'Assumpta tenia aquest bloc! Quines coses més maques que fa!

ains... i jo també hi sóc! ;) És fantàstic ser un dels teus bocinets!

Mireia ha dit...

Ohhh rits, el calendari d'advenet és un bocíd e dimecres! m'encanta, com tots els trocets dolços que com`parteixes cada setmana

Garbí24 ha dit...

M'agrada que siguin bons bocins........:-)

Carme Rosanas ha dit...

Mai no m'hauria imaginat ser als bocins de dimecres. No saps com m'agrada ser-hi!

Gràcies, rits! Una abraçada.

Ferran Porta ha dit...

Una llista de bocins de bon rollo! Com aquests, cada setmana d'ara endavant, Rits :))

Assumpta ha dit...

Eeeeei, quins "Bocins de dimecres" tan especials!! :-))

Em passa com a la CARME! Hehehe em fa moltíssima gràcia ser aquí... i veure-hi a tanta gent coneguda :-))

Smuaaaaaaaaax

Martulina Divina ha dit...

Eiiii Rits!!! Bentornats bocins, m'agrada tornar-los a veure i a llegir. Gràcies per compartir-los de nou i si he pogut col·laborar en la represa de nou, estic d'allò més contenta!!! Perquè vol dir que tens il·lusió i tu també estàs contenta. És genial. una abraçada!

Josep ha dit...

Amb els anys, i el vaccí contra el grip, he anat superant l'odi al Nadal.

Açò sí, FELIÇ FESTIVUS!

Assumpta ha dit...

Ai, per cert, que no ho he dit abans... que m'encanta la cançó que has triat!! :-))

L'altre dia (ja no sé quan, perquè ja no sé quin dia som) vaig dir al blog d'en FERRAN que, si hagués de triar una cançó de Queen, entre toooootes les que m'agraden, seria aquesta: SOMEBODY TO LOVE :-)

Ferran Porta ha dit...

En sóc testimoni: ho va dir!

rits ha dit...

errada esmenada!!!! quin despiste!!!
a la tarda contesto!
petons,
rita

Jordicine ha dit...

Quantes coses bones i boniques, RITS. Me n'alegro que gaudeixis dels amics i de la xarxa. Un petó.

Peròquèdius! ha dit...

sembla mentida... l'eucaliptus lo bé que va per les vies circulatòries i al bosc s'ho carrega tot... el demés irresistible!

rits ha dit...

Disculpeu que hagi postejat abans de respondre els comentaris. És que publicar un post amb títol 1 de desembre el 2 de desembre......ehem......

XEXU, és que els blogs tb fan tirar endavant. Errada esmenada.

YÁIZA, aaaaaah, serà sorpresa.... si més no fins que els hagi regalat als seus destinataris, que n'hi ha un que llegeix el blog i si li regalo i ja ho sap, no tindrà gràcia.
Espero que t'agradi el blog de la Núr, es fa estimar moltíssim.
Jo tb espero recuperar-los. Senyal que tot torna al seu lloc.

NÚR, doncs t'agradarà molt aquest blog. Fa temps que no passo pel teu de manualitats, a veure si li puc fer un tomb!
Me n'alegro que et faci il·lusió. De debó, quan vaig veure la foto al reader, vaig xisclar d'emoció! Enhorabona!!

MIREIA, l'advent m'agrada més que el Nadal en si (arribo al nadal cansada) i m'agrada molt el blog, em sap greu no col·laborar, xò vaig atabalada i em sabria greu fer-vos anar malament.

GARBI24, ho son, han costat de trobar, xò ho son.

CARME, xq? Els blogs tb sou part de la meva vida!! i tb em feu somriure.
Me n'alegro moltíssim que t'hagi fet il·lusió. Tinc guardat el dibuix, eh!!

FERRAN, moooolt bon rotllo!! intentaré anar recuperant setmana rera setmana. Hehehe, ara miraré les teves respostes al post de Queen, mooolt xulo, per cert. Porto dies que només escolto Queen!!!

ASSUMPTA, tb me n'alegro molt que t'hagi fet il·lusió. Tinc apunt els regals!! els dono dissabte.
No recordava lo de la cançó, xò quan ho has dit me n'he recordat. A mi tb m'agrada molt. La que he posat al post d'avui és la meva prefe d'ells, xò realment hi ha moltíssimes de bones. Uns cracks!!

MARTULINA, si, una mica més contenta estic. M'hi esforço. Poc a poc. I moltes gràcies a tu!!

JOSEP, no cal odiar-lo. Té molts contrasentits, a mi m'agrada l'advent. Contradictòriament (xq ni jo mateixa m'entenc) arribo cansada al Nadal, xò tp cal odiar-lo. M'acabo posant trista sempre. Xò bueno, de moment, encara falta per això.

JORDICINE, els de la xarxa tb sou amics! Millor sempre anar trobant coses bones i boniques, oi?

PERÒQUÈDIUS! No sabia que l'eucaliptus os dolent al bosc. Només sabia que en mengen els koales..... carai, ara em sap greu comprar-ne, xò com comprar arbre no m'agrada i la planta de nadal li és tòxica al gat, l'eucaliptus és el que fa nadal (això i posar-li llumetes a un pal del brasil.... friki, friki.... ho sé) el demés, anar fent...

Moltes gràcies a tots, un petó ben gran!

Peròquèdius! ha dit...

Per la vostra informació:
EUCALIPTOS:
Las grandes plantaciones de eucaliptos no transgénicos han agotado la disponibilidad de agua dulce para las comunidades, los bosques y otros ecosistemas. En el distrito chileno de Lumaco, por ejemplo, algunas comunidades indígenas mapuche están completamente rodeadas de plantaciones de eucaliptos. Si bien antes tenían acceso al agua dulce todo el año, ahora deben traer agua en camiones porque las plantaciones agotaron las reservas locales.

Las plantaciones de eucaliptos son también más inflamables que las de pinos. En la primavera de 2007, los incendios que duraron semanas arrasaron los bosques y las plantaciones de pinos de Georgia y Florida. Si se hubiese tratado de plantaciones de eucaliptos, el fuego habría sido mucho peor. Un ejemplo dramático del peligro que representan los incendios de eucaliptos se vio en Australia a comienzos de este año. Incendios arrasadores, exacerbados por la sequía, avanzaron a 100 kilómetros por hora, devastando la flora y fauna y cobrándose la vida de 173 personas.

Los eucaliptos, altamente invasores, también producen un compuesto que inhibe el crecimiento de otras plantas, permitiendo la formación de monocultivos cuando se escapan de las plantaciones. Según el Introduced Species Summary Project de la Universidad de Columbia, “La pérdida de biodiversidad y de hábitats es una gran amenaza por parte de […] los eucaliptos. Esta especie prácticamente crea monocultivos y puede apropiarse rápidamente de zonas aledañas compatibles, cambiando completamente el ecosistema.”

El Eucalyptus grandis, una de las especies utilizadas en el híbrido de eucalipto transgénico, es también conocido por albergar al Cryptococcus gattii, un hongo patógeno mortal. Este hongo puede causar una meningitis fúngica letal en personas y animales que inhalen sus esporas. Antes se le encontraba sólo en los trópicos, pero recientemente se halló en Columbia Británica, Canadá y el noroeste de los EE.UU.

rits ha dit...

PQD! m'he quedat de pedra amb tota aquesta explicació... i ara què en faig del que tinc a casa? ooooh, l'any vinent tornarem al boix grèvol (encara que em sembla que van prohibir vendre'l xq n'hi ha molt poquet).... caram....