11/8/11

Tot està malament

La veritat és que aquest agost està sent molt atípic. Tot està mig adormit, però alhora veig molta més gent que altres anys.

Fins avui podíem dir que no ha fet calor, calor, sembla que ara ja arribarà la temuda calor.

Tot està remogut. Entre primas, borses, violència, atur, pirmis, CAP's que tanquen .... sembla que la crisi no està lluny d'acabar-se. Al contrari, i tot fa una mica de por, els indignats crec que quedarem com floretes quan tot començi a esclatar.

Gent propera pateix, la mare li fa molt mal el genoll, els excessos de l'estiu em comencen a passar factura (física i emocionalment).

Sembla que no ens en sortirem. O si, tot és posar-se mans a la feina.

Però ... hi ha qui encara necessita evadir-se, qui no pot assumir i necessita fer com si res. I de fet, tots ho fem i necessitem també.

I això és el que molt viument han sabut captar els d'IKEA. Quina gran campanya publicitària! Violenta, visualment precisa, directa i clara. Tot està malament, necessito una festa!



I és que ... necessito una festa!

ps. Aquest és un post molt superficial, ho sé, perdoneu-me'l. Però és que a més, aquest anunci em té captivada. Em sembla tan bèstia i tan oportú! a nivell publicitari és fantàstic. Això si, em pregunto quin efecte tindrà. Si la gent consumirà o si algú serà capaç de veure-ho com a estrategia comercial.
És clar que una altra història ben diferent de màrketing és el que fa la Shakira, brutal com hem acabat molts ballant i cantant reggeton amb el rabiosa! Tot un any de disc amb reggeton, primer les cançons més rokeres, l'anunci de Freixenet i el waka-waka pels nens. Ningú donava un duro per aquest disc fet de cara el públic llatinoamericà i ara som molts els que la ballem! ra-ta-ta! (encara que faci vergonya reconéixe-ho)

15 comentaris:

maria ha dit...

Que són pirmis? Em sembla que jo també estic una mica com tu...

Sergi ha dit...

Naturalment, l'anunci no l'havia vist perquè no miro mai la tele, però està molt bé. Sí que necessitem alguna festa, perquè si hem de patir per totes les coses dolentes que passen i no aixecar cap, no acabaríem mai.

Ai la Rabiosa, de ràbia no en fa poca, però la cantem, i fem el capullo amb ella que dóna gust. Jo ho faig al laboratori, però.

Garbí24 ha dit...

Per fer una festa no cal gaire......uns amics, un bon lloc, uns mojitos i ganes, moltes ganes. Val més fer-ho així que el panorama no es massa alentador.....i sembla que n'hi ha per temps....

Laia ha dit...

Ai no... jo canvio l'emissora de ràdio quan la sento, no m'agrada gens! Amb la de "Loca" sí que em va passar, però aquesta la trago menys encara :P


I no és superficial estar necessitat de festa, em sembla! Voler-se evadir és ben natura, noia!

Elfreelang ha dit...

A mi també em fa gràcia aquest anunci és reivindicar una mica d'optimisme que entre tots sembla que ja els vagi bé que anem amb el cap cot cada dia...els PIRMI correspon a les sigles de programa interdepartamental renda mínima d'inserció i és destinat aquelles persones en risc d'exclusió que no tene altres ingressos i en principi, abans havien de seguir unes entrevistes i apuntar-se a una serie de programes de formació per la seva reinserció laboral si era possible....ara no sé com ho fan...i el que han fet de canviar l'ingrés per xecs nominals ha estat i és un veritable caos.....el que s'hauria de fer és a poc a poc i ben fet realitzar el seguiment d'aquestes persones...en fi que millor muntar una festa!

lisebe ha dit...

Doncs rits, a mí m'agrada aquest anunci dec ser com vosaltres la majoria.

A veure si aqy¡uest teclat em deixa escriure..

Aquests Agost a diferencia de altres anys hauria de ser magnífic per mi pero crec que malgrat que pogui descansar poc mes puc fer.

El meu viatge ho dic em veu baixeta espero que sigui un alé per mí despres del any nesfast que porto com la majoria.. pero no vull parlar massa fort per no espatllar-lo.

Bona setmana guapa

una abraçada (que dificil es escriure sense saber el misteri del meu teclt)

Ferran Porta ha dit...

Uitx, doncs jo m'apunto a la corda de la Laia: no m'agrada gens aquest anunci, però gens. El meu punt és que (ho sé, m'acusareu de ser massa nòrdic/germànic) em sembla un reflex de la manera hispana de fer: que el món s'enfonsa? cap problema, l'important és que abans no rebenti nosaltres ens fotem la nostra farra.

Perdoneu, però aquesta manera hispano-ibèrica de fer em rebenta. Només per això ni m'atansaria a IKEA una bona temporada.

Audrey ha dit...

Doncs crec que necessitem anuncis com el d'IKEA i la Rabiosa..., per desconnectar una mica de tot el què ens envolta, sino no sé que faríem...Hi ha qui tindrà altre mètodes...

L'hora del tàper ha dit...

Amb tot plegat, crec estic ben perduda... quan les coses i problemes personals apreten no tens temps per les altres coses.... No he vist aquest anunci IKEA, no he sentit la Rabiosa (si que sé qui és Shakira, eh) i només algun titular de diari de tant en tant em fa seguir què passa amb l'economia (jo per sort, he pogut veure com CAPS i serveis d'urgències funcionaven perfectament)... em sembla que estic en un altre món, i per suposat, que un altre món és possible.

El porquet ha dit...

L'anunci està força bé la veritat. S'emmarca dins l'estratègia habitual d'IKEA de fer anuncis molt pròxims a la gent, adaptant-se a la realitat social i mirant de tocar la fibra.

Tenen molt clar la tipologia de client que tenen i l'abracen amb clucades d'ullet. Et diuen que ells saben el que et preocupa i el que necessites... i aquí és on enganxen molta gent i la claven.

Comercialment IKEA és de 10, senzillament.

I els seus establiments estan sempre a rebentar, ja ho estaven en els bons temps i ho segueixen estan ara (en que es venen com l'arma per a que tu segueixis tenint una casa bonica en temps en que no pots gastar gaire).

Pel que fa a la Shakira... aiii, aquí no pensem igual. Per mi fa anys que aquesta noia ja s'ha venut a les estratègies més comercials. Enyoro molt aquells seus primers temps que no anava ni tenyida de ros... ciega y sordomuda... Ara bé, jo et confesso que el waka-waka l'he ballat com un posseït també. És a dir, continua traient alguna cançó molt enganxosa... però la de Rabiosa, no puc amb ella, ho sento. Trobo que és una cançó molt fluixeta (deu ser perquè tinc un odi visceral al reggeton...s'escriu així? ;P)

Barcelona m'enamora ha dit...

Clar que tens dret a la teva festa! A mi aquest anunci tampoc és que m'entusiasmi massa, bé, m'agrada bastant més que l'anterior, el de les parelles al llit, però no m'acaba d'arribar. D'aquest any m'han agradat més el de calzedonia i el de veri, que són maquíssims i emocionaven i tot!

I sí, sí, encara que faci vergonya reconéixe-ho, oii tan que hem ballat la Shakira, i com dius tu: ra-ta-ta!!!

Assumpta ha dit...

A l'anunci li trobo certa gràcia. Entenc que es tracta de mirar d'animar al personal i això ho trobo positiu. No parla de festes amb grans despeses ni res de tot això, sinó de posar una mica d'optimisme amb una reunió entre amics... Sí, li poso bona nota! :-))

Ara bé, en quant a la cançó aquesta de la Shakira, no sabia què existia... he clicat l'enllaç i... ostreeeeees és dolenta de solemnitat, però horrible amb ganes :-P

I d'altre banda, m'alegra llegir que la MPG (que els que seguim el seu blog sabem que ha passat uns dies complicats amb ingressos hospitalaris i metges per diversos familiars), digui que els CAPS i les urgències li han funcionat perfectament. Jo també ho estic comprovant amb proves i seguiments que fan a familiars meus per temes i especialistes completament diferents.

I el post no és superficial, el tema de l'anunci a mi m'ha fet pensar (el de la Shakira no, eh? hehehe) ;-)

rits ha dit...

MARIA, l'Elfreelang ho explica molt bé. És una prestació destinada a la gent sense cap tipus de prestació i que a més té complicacions per poder accedir al món laboral, i el que ha passat és que han canviat la manera de fer el pagament.
Doncs haurem de sortir de festa! Potser s'arreclarà alguna cosa, com a mínim la nostra ànima.

XEXU, al laboratori? Jejeje, ja veig a què us dediqueu el repoker! No m'estranya que et sàpiga greu que quedi en un pòker.

GARBI, no, no cal gaire. El lloc, fins i tot la terrasseta d'alguna de les cases dels amics, amb coses per sopar que porti cadascú i ganes d'estar junts.
Si, em sembla que va per llarg, i ja no sé si a pijtor o no.

LAIA, a mi al ppi tampoc m'agradava gens. La trobava de molt mal gust, xò a base de sentir-la li he anat agafant carinyu. A més, la de la Jennifer Lopez encara fa més ràbia!
No sé si és natural, xò crec que necessari si. I així poder encarar millor els problemes.

ELFREELANG, merci per explicar lo del PIRMI, ho has explicat molt fàcil i entenedor. Crec que el problema de fons és el que dius al final, es necessita fer un bon seguiment. I per fer un bon seguiment el què cal és bon recursos humans. I aquests van escassos. Si un assistent social ha d'atendre les families que abans ateníen dues persones, evidentment el servei no és tan bo. Però bé, és el que es busca. A Sants els assistents socials fa anys i panys que van desbordats. I ara, imagina't!

LISEBE, si dona, ja veuràs com el viatge serà alé ben generador. Necessites descansar i agafar energia. És ben normal que vagis esgotada. Poc a poc, anar-te recuperant poc a poc.
Vas escriure molt bé tot i els problemes amb el teclat!

FERRAN, jo no ho veia tan així. Potser una mica sí, i potser si que és el nostre caràcter llatí o mediterrani (que m'agrada més). Prou ens capfiquem, prou voltes intentem buscar, xò cal que ens donem un respir, cal que fem una festa, sigui com sigui i que no vol dir passar de tot, sinó descansar. Perquè descansant la ment, després poguem encarar millor les coses. I tb xq si encarem les coses de manera positiva, molt millor, així podem ensortir-nos.

AUDREY, doncs quins altres mètodes? A mi, aquests dos m'agraden!

MPG, èpoques d'aquestes hem passat tots. És un sentiment estrany. No t'amoïnis, ara et toca estar pels teus, que tb necessiten petites festes com pot ser anar al cinema a veure Cars2.
Si, un altre món és possible i no hem de defallir mai (per molt que hi ha dies que no sembla gens possible)

PORQUET, és ben cert, IKEA en sap molt. I si, casa meva gairebé tota és IKEA, i el que no, ho és heretat o de botigues ben barates.
Entenc el que dius de la Shakira, de fet penso completament igual, jo tb enyoro la Shakira més rokera, o tendra amb cançons com NO, i x això no vaig voler anar al seu concert (i xq era caríssim. És clar que després de tot el que em van explicar, que va aparéixer més d'una hora tard i que va fer una mica el pena amb els jugadors del Barça). Però alguna cosa té i sempre, sempre m'acaba agradant la seva música, qui m'hagués dit a mi que odio la salsa i el reggeton, que acabaria ballant-la!!!!!

rits ha dit...

BARCELONA, ostres m'he tingut que mirar els anuncis, no recordava el de les parelles. Si és molt millor aquest. El de calzedonia és cert que és molt maco i tendre, molt ben trobat, xò no deixava de parlar de clitxés i tòpics de les dones i em feia certa ràbia. El de Veri era preciós, xò el vaig cansar.
RA-TA-TA!!!!jejejeje


ASSUMPTA, doncs si, parla de festes i certament les festes a casa dels amics, tranquil·lament son les millors. No cal gastar x passar-ho bé i deixar les preocupacions.
Jejeje, horrible, xò s'enganxa!!!!!!
Me n'alegro que els CAPS i serveis d'urgències funcionin bé. Jo tb vaig estar al juliol d'urgències amb els nanos (res greu, cosetes típiques i poc importants xò quan vas amb nanos que no son teus, només un metge et pot dir què prenguin i què fer) i, com sempre, em van atendre molt bé. Però si que vam començar a notar la retallada. El metge em va explicar que a una de les nenes per anar bé se li hauria de fer una radiografia, xò com que veia que no era vital, que no li feia, i per primera vegada em van demanar l'assegurança privada que hem de contractar en fer les colònies per cobrar la visita. Coses que comencen a canviar i és que sé del cert (xq una amiga hi treballa) que en aquell hospital estan amb l'aigua fins el coll i ja veurem com s'ho fan. I és un hospital gran de comarca! I ja veurem què passarà quan es comencin a tancar CAPS i vingui l'hivern i les passes de grip.... No sé, crec que és massa aviat x dir que les retallades no afecten a la Salut i a l'atenció primària.
Tb és cert que les mobilitzacions estan aturant ERES a alguns hospitals i que gent a la que primer no se li va renovar el contracte ara els estan contractant mes a mes. Imagina't què vol dir aixó! Pitjors condicions laborals (reducció de sous, res d'antiguitat, horaris encara pitjors....). Però bé, és el que hi ha. Avui farem una gesta i demà lluitarem x anar en contra d'aquestes retallades.

Un petó per a tots i totes!!!!
RA-TA-TA!!!

Barcelona m'enamora ha dit...

Ra-ta-ta: ara cada cop que veig aquest anunci em vens al cap tu i la teva festa!!! mare meva, i això que el fan ben sovint! ;P