30/8/11

Agost


Intento buscar les coses bones de l’estiu i de l’agost a la ciutat. La platja, el mar, posar-se morena, els capvespres a les terrassetes fent-la petar amb els amics.

Però malgrat això, no m’agrada l’estiu. No m’agrada l’agost. És etern, mai s’acaba i sempre em passa factura.

Em desgasta, i tot i que cada any repeteixo que serà diferent, acabo terriblement esgotada. I és que si bé té coses bones com les que deia abans o les festes majors, tot plegat regira les emocions de tal manera que me les altera i em deixa completament fora de mi. Sense ganes de res i embolicant tot el que m’envolta.

No sé si és el canvi de ritme, tot va més lent, si és la disbauxa de les festes, l’alcohol i el poc dormir que tant m’afecta, les relacions que s’atansen o s’allunyen, les intuïcions que deformen les coses o les decepcions que t'emportes. Si és la xafogor de la humitat de la ciutat o la manca de les rutines, la manca de feina que allarga la procrastinació o els plans que mai acaben sortint com els planifiques.

Gelosa, perduda, trista.

Absurda, ofuscada en els pitjors malsons.

Necessito que arribi setembre, l’ordre, les rutines, la feina, trobar nous projectes. Necessito refrescar les idees i no sé com fer-ho.


ps. I encara queden més de 24h.

O bé podria dir, sols queda poc més de 24h, oi?

La veritat és que em sap greu, em costa estar per aquí, comentar i no és per manca de temps precisament. Fa massa calor.

La cançó que em ve al cap no està enllaçada al goear. Us enllaço un link del youtube. Dins la balena

19 comentaris:

El porquet ha dit...

Queda poquet doncs, una mica més d'esforç i ja estarà. Ara, a mi l'estiu (juny, juliol, agost i setembre, que jo l'allargo fins setembre) m'agrada. Trencar rutines, fer vida de carrer, tenir més contacte amb la gent, poca roba, piscines, festes de carrer... no sé, quan arriba l'hivern jo enyoro tot això!

Assumpta ha dit...

D'aquí un parell de dies farem la festa d'entrada de SETEMBRE!! ;-))

Ai, PORQUET, si tu sempre estàs trescant pel Pirineu i allí no fa la xafogor que patim nosaltres! Va sigues bo i porta'ns una beguda fresqueta (sense alcohol, que és més sa i no porta calories!) :-)

Sergi ha dit...

La veritat és que hauries de començar pel que tu mateixa comentes, dient que pel setembre només queden 24h. I que ja era hora. Ja et vaig dir que l'època de l'any no em condiciona l'estat d'ànim, com tampoc les lectures, si descomptem que passar calor em posa de mala llet, però a banda de queixar-me miro de no fer-ho pagar a ningú. Total, de mala llet en tinc sempre, així que...

Però a l'estiu tenim sensació de vacances encara que no en fem, i el cos va a un altre ritme, vol fer unes coses i no fer unes altres. Tot això és una arma de doble tall, i depenent de com, afecta força. No et deixis portar pel calendari, les coses són com són sempre. I si no et pots treure del cap que és perquè estem a final d'estiu, no pateixis que en unes 24h això s'haurà acabat, que quan veiem setembre al calendari ja té una altra pinta la cosa.

fanal blau ha dit...

queda tan poc com els nassos que té l'home dels nassos el darrer dia de l'any...
així que...empenta, ànims, ganes...pel setembre que està al caure!
Yeps! un...somriure? :)
Un petó, bonica!

Assumpta ha dit...

FANALET, li hauràs d'enviar una planta "de fer somriures", em sembla que és l'únic que li funciona ;-))

kweilan ha dit...

Ja s'acaba! Una abraçada!

Carme Rosanas ha dit...

Aix... si no queda res... rits...

Ah! I bones vacancetes!

Ferran Porta ha dit...

Rits, no serà que tot plegat es pot resumir en una senzilla, enganxifosa, fins i tot gosaria dir repugnant paraula, com tu mateixa apuntes? xa-fo-gor, la horrible xafogor!

Sí, sí, segur que és això. Quan plegui veles i sigui possible dormir amb normalitat (Berlin, ara: 9°, veig des de les meves vacances catalanes. Ai!), segur que tot et semblarà més bonic altre cop! (t'ho desitjo!)

L'hora del tàper ha dit...

La xafogor ja porta aquest "dejà vu", però dona-li la volta!!!!! Venen unes magnífiques gorres amb ventilador que et poden ajudar ......però jo crec que només cal que t'esforcis per girar-ho tot, i veure rosa on veus negre.... Ja sé, peco d'optisme, però no em desagrada.

Ariadna ha dit...

Rits, no vulguis anar contracorrent. Es totalment improductiu i desgasta massa. Deixa que l'agost s'acabi, i que comenci un nou mes. Avui ja és l'últim dia. Ben aviat tornen les rutines, la feina, els horaris i tot això que ens fa sentir tal vegada una mica més estables dins la nostra vida.

Una abraçada!

Elfreelang ha dit...

Jo també començo demà o acabo avui tot depèn del punt de vista... a mi l'agost tampoc és que em faci gaire gràcia per la xafogor...bé que nos quiten lo bailao i agrair que demà podem anar a la feina perquè, en temps tant negres com són i ens ho volen fer creure, el tenir un sou i un treball s'està convertint en article de luxe...ànims que demà ja és setembre i esperem que vingui la fresca..

Susanna ha dit...

Com són les coses! Descrius una situació ideal per a mi. M'encantava treballar a l'agost per això mateix que dius, el canvi de ritme, les emocions... era com estar en un món diferent. I després les feia quan "tothom" estava treballant. M'agradava molt treballar a Barcelona a l'agost.

Però bé, si a tu no t'agrada no t'agrada i punt. Ara mateix queda ben poquet pel setembre. Ànims!

MBosch ha dit...

A mi m'agrada molt l'agost però només perquè l'associo a les vacances. La calor i la xafogor, com expliques, et canvien i aixafen. Però mira, avui acaba. Ara mateix només queden... cinc hores i mitja. Estic amb l'Assumpta. Festa d'entrada al setembre!

Per cert, ja sé que sóc el pesat que sempre et comenta el que veu al lateral del blog però és que no me'n puc estar: què et va semblar Super 8? ;)

Laia ha dit...

Ja queda poquet, Rits, ànims... Jo també necessito ritme, rutina, feina, tenir el cap ocupat, molt ocupat.

Una abraçada ben forta!

Assumpta ha dit...

Menys de mitja hora!! :-D

S.N. ha dit...

Que bé, no sóc la única que se sent així!! Ara m'he sentit més acompanyada...
Som unes floretes.

rits ha dit...

Finalment ja s’ha acabat l’agost! Semblava que no havia d’acabar. I en acabar el cert és que tb he tingut una mica de melangia. La gent torna amb les piles recarregades i jo estic completament esgotada. Molts gràcies pels ànims i els comentaris. Veig que no sóc la única a qui passa factura, i això és un alleugeriment.

PORQUET, tot el que dius que t’agrada de l’estiu, de fet a mi tb m’agrada, xò tot junt, sense les rutines, em desestabilitza. Quin rotllo, no?
L’hivern té moltes altres coses bones: els sopars a casa els amics, veure pelis amb una manteta, el vent, la neu, ....

ASSUMPTA, ja he vist que tu tb tenies moltes ganes!!!! Ja el tenim aquí. A veure si porta aires nous.
M’apunto a la beguda fresqueta!

XEXU, quina gran veritat, les coses són com són independentment del calendari, xò se m’ha ajuntat amb el final de l’estiu, que a mi si que em descentra.
Ja queda menys per la tardor, oi?

FANAL BLAU, el setembre ja ha arribat, i l’intento rebre amb un gran somriure!

KWEILAN, s’ha acabat ja!!!

CARME, merci, demà, demà ja toca vacancetes!!!!

FERRAN, la xafogor és horrorosa, crec que els alemanys quan diuen que envegen el nostre sol no saben el que es diuen xq no saben que tb comporta aquesta terrible xafogor!!

MPG, m’esforçaré!!! Millor ser optimista, dona!

ARIADNA, això d’anar contracorrent ho tinc massa endins, i t’asseguro que sols em porta maldecaps.
Potser és que la meva vida ja és prou inestable com per les inestabilitats del mes d’agost. Tot plegat massa per a mi.

ELFREELANG, ais, que porto tot l’agost anant a la feina!! Potser és això. Però si, sóc conscient que he de donar gràcies!

SUSANNA, a mi m’agradava fa uns anys. Ara, ja em cansa. Em destorota massa i tenir poca feina no m’agrada.

MBOSCH, una festa ben gran! I per cert, m’encanta que et fixis en la barra lateral!!!! Ja t’he comentat al teu blog, em va agradar, no entusiasmar, xò està força bé!

LAIA, pensava que només em passava a mi. Va, que ja ha arribat, i tu tens un munt de projectes, amb bata i llibreta! Que me’n recordo!!

SN, la veritat és que m’ha recomfortat saber que més d’un i una us sentiu així. Ànims que ja és setembre!!

Un petó per a tots i totes!

Barcelona m'enamora ha dit...

Ja és setembre! ;) Així que ja pots passar pàgina de totes les coses del post i començar a escriure els fulls de setembre!!!

Et puc fer una pregunta..gelosa? gelosa de què o de qui? és que quan ho he llegit m'ha ben encuriosit!

Apali espero que encetis el mes i el curs ben contenta i animada! Un petonet!

Yáiza ha dit...

(Ja s'ha acabat... dóna la benvinguda al setembre com cal!)