7/6/11

Pluja a la ciutat


Plou i l'ambient es refresca, s'allibera i neteja.

La ciutat desprén una olor especial, com si recuperés alè, com si jo mateixa recuperès energia.

Camino poc a poc, doncs les sandàlies fan que els peus vagin xops i rellisqui cada dos per tres, com el meu caminar lent per la vida.

L'autobús triga ben bé deu minuts en passar, però és igual així es poden contemplar les gotes que impacten amb el terra, el tapís de la pluja caient i fent borrós l'edifici de la universitat, com borrosos son alguns dels meus pensaments.

Rius d'aigua s'esmunyen clavegueres avall, com masses preocupacions per no res que s'esvaeixen de la manera menys pensada o aquelles que et sents incapaç d'arreclar i que sí son importants.

I l'ambient fresc potser deixa entreveure camins fins ara impensables.

Com a mínim, el soroll de la pluja farà que pugui dormir més tranquil·lament aquesta nit.







ps. sempre he tingut problemes amb els títols dels posts, però darrerament, buf!! com costa trobar-lo! més que la cançó i tot!

17 comentaris:

Yáiza ha dit...

De vegades la pluja ens fa companyia.... Espero que com tu dius, t'acompanyi i t'ajudi a dormir aquesta nit, si és el que necessites.

Sergi ha dit...

La pluja no neteja massa l'ànima. Sembla que quan plou encara ens fa pensar més i tot, ens aboca a una mena de nostàlgia, o de tristesa, no sé. Agrada a pocs. No és el meu cas, encara que la prefereixi abans que el sol. Potser mullar-se una mica refresca les idees. Però el més probable és agafar una pulmonia.

DooMMasteR ha dit...

Sembla mentida lo bé que es dorm amb la pluja, eh? Vaig sentir una vegada que l'esser humà pot dormir amb qualsevol so o soroll que sigui natural, com el so de la pluja. Res a veure amb els tubs d'escapament ;-)

I a més, amb la pluja tot va més a poc a poc. El ritme baixa...

M'ha agradat molt aquesta entrada! :-)
Petooons!!

Carme Rosanas ha dit...

Espero que hagis dormit molt bé i que en XeXu no tingui raó que mullar-se ens porti probablement una pulmonia... :) M'ha agradat el post, net i fresquet.

Garbí24 ha dit...

l'aigua renta....l'ambient i tot el que se li posa per davant. Espero que la nit hagi sigut bona

Clidice ha dit...

res millor que sortir quan plou, que tothom té por i s'arrecera i et deixen el món per a tu soleta :)

Assumpta ha dit...

M'agrada adormir-me amb el so de la pluja de fons, és relaxant i fa que em senti protegida a casa... a més, quan plou no surten els gamberros que fan soroll amb les motos de matinada, així que tot és més tranquil, més relaxat, millor...

L'ideal és que, després, pel matí hagi refrescat i ja no plogui. Durant el dia, pel meu gust, millor un dia clar, amb un vent suau i agradable, dels que ajuden a respirar...

L'hora del tàper ha dit...

A mi la pluja també m'encanta. Perquè neteja l'ambient, exterior i interior, i això sempre és bo. I com diu l'Assumpta, evita que els incívics juguin a pilota de cuir contra una paret a la plaça de davant de casa a les tantes.

òscar ha dit...

Ostra doncs a mi el sorollet de la pluja, lluny de fer-me adormir millor, em sol despertar i aigualir la festa de la son.

Per cert ... pregunta: és possible que dilluns, a tocar d’un o dos quarts de nou de la nit, baixessis al metro de Plaça de Sants? Anava distret, empajarat amb el Ipod, i quan em va semblar que erets tu ja havies tirat milles.

lolita lagarto ha dit...

plou plou plou....m'encanta!!!

Martulina Divina ha dit...

Què me'n dieu de sentir la pluja a la cara, sense tenir pressa, sense buscar paraigües o aixopluc...de tant en tant és una pràctica que faig i realment, et "neteja" i et renova, com ho fa amb l'aire de la ciutat!

fanal blau ha dit...

Espero que el son fos plàcid amb el xim xim de l'aigua, que tot ho neteja...
Una abraçada, rits!

Elfreelang ha dit...

A mi em passa just a l'inrevés la pluja em neguiteja i dormo malament ai las!

Audrey ha dit...

Sóc més de sol i dies blaus, però si que neteja l'àmbient i tb pot netejar les idees. Jo tb he acabat navegant amb les sabates, té la seva gràcia i tot :-)

Laia ha dit...

Ai... doncs a mi em costa dormir amb el xim xim picant contra les persianes ^^

El porquet ha dit...

Doncs, sentint-ho per la Laia, jo també sóc dels que les nits amb pluja no les canviaria per a res del món. Em relaxen. M'encanten. I a més, potser sí, algun camí es neteja i l'endemà veiem la seva traça ben clara, quan avui no la vèiem pas!

rits ha dit...

YÁIZA, no creguis, no dormo gaire, ni amb pluja! I si que necessito dormir, vaig que m'arrossego, què hi farem.

XEXU, no home no! Pulmonies fora! Pot ser enganyosa i certament segons l'estat d'ànim, pot jugar males passades. Espero que els rajos de sol t'hagin fet bé!

DOOMMASTER, volia posar això del ritme més pausat, xò no em vaig atrevir. Suposo que tb és com ho visquis. Dies de pluja atabalada, son el pitjor, xò quan en canvi, vaig sense pressa, gaudeixo molt d'aquest ritme pausat.

CARME, gràcies! No vaig dormir massa bé, xò em va encantar escoltar la pluja.

GARBI24, i la ciutat sempre necessita una mica d'aquesta neteja natural.

CLIDICE, a casa tb s'està bé mirant com plou, eh!

ASSUMPTA, cert, no es veuen gamberros i si, et sents protegit a casa. És fantàstic.

MPG, netejar l'ambient interior, és ben veritat!!!

ÒSCAR, vaja, em sap greu, això si em sembla que ja arriba el solet!!!
Ja et vaig contestar a casa teva, xò si, crec que vam coincidir. Jo tb em vaig adonar tard i després ja no et trobava, i mira que la plaça no és tan gran!! podríem fer una competició de despistats,jejejej, segur que et guanyo!

LOLITA, oooh, a deixat de ploure....

MARTULINA, i tant que renova!!

FANAL BLAU, bé, he dormit millor altres vegades, però sentir el xim xim és meravellós.

ELFREELANG, em sap molt de greu. Això si, em sembla que s'han acabat les pluges!

AUDREY, les sandàlies se m'han fet malbé, xò bueno, què hi farem!

LAIA, com poden afectar-nos de manera ben diferent les coses a les persones, oi?

PORQUET, espero que hagis trobat camins ben clars per on trepitjar fort!

Una abraçada ben gran a tots i totes!!