14/5/11

La mosca de la son


És com si m'hagués picat la mosca de la son. Però el fet és que tot i la calor d'aquesta setmana, encara no hi ha mosques (si algun mosquit, que per sort el Puck caça), i malauradament tampoc he pogut viatjar a algun dels països exòtics on hi hagi mosques de la son (n'hi ha de veritat o sols és una dita?).

Peró sí, és talment com si m'hagués picat una mosca de la son. M'adormo a cada moment. Els darrers tres dies crec que he dormit més hores que els darrers tres mesos. He anat a dormir ben d'hora, m'he adormit als matins (bé, això em passa molt sovint, els matins no és el meu millor moment). He fet migdiades quan no en faig mai i just ara tornava de Girona adormint-me al cotxe.

Diuen que el cos és savi i sort que és així, doncs la veritat és que no el cuido massa. I, esclar, de tant en tant, diu prou. Sobretot quan em passo amb massa activitat.

Normalment el que fa és aguantar mentre tinc moltes coses a fer i quan em relaxo, doncs llavors em poso malalta. Que si una gastrointeritis o algun constipat o angines.

Però aquesta vegada ha estat d'una forma ben curiosa, entrant-me una passió de son immensa. Hi ha qui diu que el cansament no es recupera però el cos necessita descans per continuar tirant endavant. I ara, em demana dormir com una marmota. Potser fa massa temps que gasto massa energia inutilment. Potser, simplement és la primavera, que ja té aquestes coses.




ps. avui he estat al Temps de flors de Girona, que he descobert gràcies als blogs. M'ha decepcionat una miqueta, però ara, revisant les fotos, començo a canviar d'idea. El més bonic, per mi, els banys àrabs. Just abans del diluvi universal.

15 comentaris:

fanal blau ha dit...

rits,

temps de flors, aquest any és més fluixet; serà "la crisi", imagino. D'altres anys, era un festival de colors impressionant. Tot i així, a mi m'encanta passejar-me pels carrers, escales i cases engalanades. Els banys àrabs són ben bonics!

De la teva son...jo també penso que el cos és prou savi, i la ment també. Tanmateix, quan hem passat una època d'activitat frenètica, anem tirant i fins i tot ens sorpren d'on surt la nostra energia. Tan bon punt ens aturem, sovint surt el desgast en forma de son, de cansament, d'arrossegar-se, o de baixada de defenses. La primavera ja té aquestes coses.
No li donis voltes, si tens son, dorm.
Que acabis de tenir un molt bon cap de setmana ben relaxat i ja ens aniràs ensenyant algunes fotos.
Un petó!

Elfreelang ha dit...

Si el cos té son o cansament se li ha de fer cas a cuidar-se i a fer nones....temps de flors depèn de l'any hi ha propostes florals més o menys imaginatives , bon cap de setmana i dorm!

Sergi ha dit...

Si el cos et demana dormir, fes-li cas, per totes les vegades que no es pot, que ho intentes i no hi ha manera, o pel que sigui no pots aturar-te. Dormir és bo, es miri com es miri, i t'ho diu algú que no ho practica gaire.

Veig el llibre que tens a la tauleta, aquest també el tinc jo pendent, però aquest cop prometo no llegir-lo abans que l'acabis tu! Què tal el Murakami que estaves llegint? Alguna cosa a declarar? Aviat jo tornaré al món Murakami, si els càlculs no em fallen, d'aquí a una setmaneta.

JJMiracle ha dit...

No he tingut el "plaer" que em piqui la mosca tse-tse, però coincideixo amb els comentaris de més amunt que quan es té son s'ha de dormir, el cos ho demana. Segur que quan s'hagi acabat la son ja aniràs amb les piles carregades.

Garbí24 ha dit...

un bon llitet...escoltant la pluja, i tot tornarà a la normalitat.

lisebe ha dit...

Es cert Rits el cos demana el que necessita i si demana dormir.. doncs a dormir que ja vindrán moments d'activitat. I com diu en Garbi si plou que bé s'está a casa protegida de la pluja mirant la tele o escoltant música i mig endormiscada oi?

Bon diumenge guapa

Petonets

Ferran Porta ha dit...

Llegeixo això quan porto cinc dies sense poder dormir com cal: cinc hores diàries, i no gaire ben dormides. Me'n dones una mica, sisplau? vaig molt faltat!

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Jo avui he dormit 11 hores seguides... la mosca de la son... o simplement cansament.

I passava en tren per Girona quan queia el diluvi.
Dels pocs patis que vaig veure dissabte passat me'n van agradar uns quants... però coincideixo que és un any fluixet. Un dels patis del C/ St. Llorenç em va agradar molt ;)

Bargalloneta ha dit...

potser és que simplement ho necessitaves... fer una cura de son també va bé de tant en tant!
petons

El porquet ha dit...

Toc, toc... ja t'has despertat? Passo sense fer massa soroll no fos cas que encara estiguis dormint i et desperti.

Si necessites dormir fes-ho com un tronc, com una marmota, com el que sigui, però tanca els ullets.

I sobretot, si vas amb cotxe no t'adormissis pas!

Descansa...

rits ha dit...

Merci pels vostres comentaris. Si que necessitava descans. I veient la setmana i el cap de setmana vinent, ja he fet bé, de préndre-me'l amb calma!!

FANAL BLAU, bé, doncs si és cosa d'aquesta edició, serà qüestió de tornar-hi l'any viennt!
No li dono masses voltes, però em sorprén aquesta son desmesurada.
Em fa vergonya ensenyar fotos, no son ni un xic de maques com les teves!!

ELFREELANG, he dormit moltíssim, i avui tornaré a anar dormir d'horeta!

XEXU, doncs tu tb l'has de cuidar, eh!
Pots començar el llibre quan vulguis, que ja saps que jo sóc tortuga!! Algo a declarar de Murakami? Que no era un bon moment per llegir-lo. M'ha costat i això que eren contes. Pensava que així aniria bé, contes curts, però la veritat és que molts se m'han fet massa curts. Volia llegir el que tens tu al blog però crec que m'esperaré una mica. A tu quin conte et va agradar més?

P-CFACSBC2V, de moment les piles no les noto més carregades, però continuaré fent nones si el cos ho demana.

GARBI24, i tant que és xulo dormir escoltant la pluja!!

LISEBE, si que és genial quan es pot descansar.

FERRAN, tb he passat èpoques on no podia dormir i anava ben cansada. No tinc gaire recepta, bé, jo al final vaig anar al metge i em va anar bé.
Una infusió, una bona lectura i no pensar que no dormiràs. Jo, te'n dono tota la que et faci falta!!

CA L'OTIS, segur que és cansament. La sort és poder descansar i recuperar-nos. Quin era el del carrer Sant Llorenç? Ara porto un bon garbuix. A mi em van agradar sobretot els banys àrabs i un d'un pati de clavells i cadires.

BARGALLONETA, certament ho necessitava però m'ha preocupat i tot, estava esgotada.

PORQUET, he dormit i no m'has despertat. Ara ja començo a estar recuperada. Ah, al cotxe si que vaig dormir, doncs no condueixo i ahir no anava de copi!

Un petó per a tots i totes!!

Sergi ha dit...

Ostres, ara em costa saber quin em va agradar més, però recordo el de la contrasenya, em sembla que aquest és l'únic que em ve al cap. Em sembla que també hi ha un altre relat allà que després va desenvolupar un dels llibres famosos de l'autor.

Assumpta ha dit...

Ui!! La germana d'una amiga meva sempre tenia molta son quan estava embarassada... té tres nenes :-))

Tu, jo i l'Otis ha dit...

C/ Sant Llorenç a dalt de tot, número 23 dels plànols. Un bosc d'ombres... que va ser desmuntat i empaquetat en mitja hora ahir al vespre :)

rits ha dit...

XEXU, he llegit molt poc Murakami, per això tb vaig agafar aquest. Diuen que està molt bé per començar a apreciar-lo. Cap dels contes em recorda After Dark.
A mi em va agradar molt el de l'aniversari. Diga'm bàsica, però continuo pensant en el desig.

ASSUMPTA, ui, crec que no serà pas això!! ja m'agradaria, ja..jejeje

CA L'OTIS, i tant!!! quin despiste!!!