17/10/10

Un bon cap de setmana a la ciutat


Darrerament amb el grupillo d'amics ens ha donat per fer excursions i sortides, on sigui, per escapar de la ciutat i de la rutina, com si ens fes mal aquesta ciutat que tant estimem. Fa uns dies vam anar a buscar bolets, amb força èxit, omplint un cistell i una bossa amb camagrocs i rovellons i ara ja es planeja la darrera escapada a la costa, per aprofitar els últims rajos de sol, encara que siguin amb bufanda.

Però avui ha estat un diumenge diferent. Disfrutar, conèixer la ciutat, estimar-la. L'excusa ha estat el 48h Open house Barcelona, visites guiades gratuïtes a 130 edificis de la ciutat. Un pla perfecte per no passar un diumenge de tardor fresquet i asoleïat vaguejant per casa.

L'itinerari fet no ha estat ni de bon troç el planejat (primer visitar el Media tic, edifici que tinc vora casa, veure per dins la Torre Agbar, agafar el tranvia i baixar al dipòsit d'aigües, actual bibilioteca de la UPF, per després anar a dinar a la barceloneta i arribar al'Hotel vela per fer un café).

Les entrades pel MediaTic estaven esgotades des de feia dies i per tant, amb l'amiga que m'ha seguit la proposta, hem anat directes al dipòsit d'aigües. Els pobres estudiants crec que ens han maleït força però és un edifici ben bonic i curiós de veure. Segur que estudiar allà dins ha de ser molt profitós i recomfortant.

Després hem pensat anar demanar entrades al Museu Picasso per aprofitar i veure l'exposició Picasso versus Degàs, però esclar, només eren edificis i ho hem deixat còrrer per un dia entre setmana i no fer la cua de guiris.

Entre mig hem passejat per la ciutadella i hem vist una trobada de lindihop -què xulo que és aquest ball i què bé ballen!-.

A la porta del Picasso ens hem trobat uns amics i ens hem ajuntat per dinar de ruta vasca per les tabernetes del Born, uns vinitus i uns montaditos, l'acompanyament perfecte per posar-nos al dia i riure una bona estona (i saltar-se el règim, per bé que la caminada de tot el dia ho ha compensat).

Hem refet la ruta per tercera vegada – des de que vam anar a Grècia, l'improvisació i l'aventura s'ha instaurat a dins nostre de la manera més natural, o això ens agrada creure-. Anar al vela, fer un tallat i agafar el telefèric per visitar l'Institut botànic i el Caixafórum, i així per fi, visitar l'exposició del Barceló. El vela no és tan espectacular, me l'imaginava més gran però colar-nos dins els ascensors i fer el cotilla ha estat tota una experiència. I després, prendre un tallat a la vora de la platja amb el solet que encara escalfa una micarrona ha estat escandalosament recomfortant.

Això si, la nostra visita ha acabat aquí, una altra cuassa de més d'una hora ens esperava per pujar al telefèric i ho hem deixat còrrer. Si ja sé jo que arribarà gener i no hauré anat a veure en Barceló!


Un diumenge, i de fet tot un cap de setmana, de tardor a la ciutat, amb els verds, marrons, grocs i vermells dels arbres i amb el solet que encara escalfa, el blau del mar i una companyia excepcional per encarar la setmana amb millor humor.




ps. De fet, tot un cap de setmana recomfortant, amb noves rutines i molts sopars casolans commovedors i divertits.
La visita ha estat tan profitosa que m'he quedat amb les ganes de tornar-hi, n'hi de coses maques a la ciutat! i fins i tot he arribat a casa tan motivada que he tret Els pilars de la terra per començar-lo. Seré capaç? Només treure'l i veure com pesa ja m'ha tornat la mandra. De moment el poso a la barra lateral, per anar-me acostumant.

16 comentaris:

kweilan ha dit...

Bona idea!

Elfreelang ha dit...

Sempre ho dic rits no hi ha res com fer excursions tant si són per collir bolets com si són per la ciutat....ja veig que t'ho has passat molt bé ! energia per tota la setmana!

Unknown ha dit...

Què dius?? Vius al costat del Media-Tic? ;-) Jo cada dia hi passo davant, del Media-Tic, de la Torre Agbar,... Però no he entrat a cap d'aquests llocs. M'agrada aquesta zona. Per anar a la feina, baixo, normalment, a Glòries, però si no em fa res caminar una mica més, baixo a Marina i la passejada m'agrada més tot i ser, potser, més lleig :p L'olor de cafè de la fàbrica de cafè de bon matí és un gustàs. Vaja, ja he explicat més coses de les que acostumo a explicar dels "llocs" que formen part de la meva rutina, però no ho he pogut evitar quan he llegit Media-tic (per cert, amb guionet o sense?). Mira, demà si tinc i no gaire son tornaré a baixar a Marina que fa dies que no ho faig

Striper ha dit...

Descobrir allo que tenim a prop sempre aporta sorpreses i a mes es pàssa molt bé i ens enriqueix.

Garbí24 ha dit...

Veus que bé......espero que tinguis ara una setmana tant bona com el diumenge...

Assumpta ha dit...

És que Barcelona és una ciutat preciosa... llàstima que l'Hereu s'entesti en convertir-la inhabitable... però imagino que els turistes deuen quedar encantats en veure les coses boniques que tenim :-))

M'ha agradat aquest post!! M'encanta la combinació de text i imatges :-))

Ferran Porta ha dit...

Lindihop??

Un diumenge bastant genial, no? amb una crònica com aquesta teva, Rits, per poc m'agafa un atac de nostàlgia barcelonina. Calla, que potser ja m'ha agafat (però només una mica :)

Que passis molt bona setmana!

Sergi ha dit...

És que tenim una ciutat preciosa. Pot ser que hi hagi gent que no li agradi per viure, però per visitar-la val la pena, no deixa indiferent, i no s'acaba mai.

kika ha dit...

us vau colar als ascensors de l'hotel vela? mira que trobo que és una gran idea. com no se'ns va ocòrrer a nosaltres, que teniem tantes ganes de xafardejar-lo :-)

per cert, vigila amb els pilars de la terra, que si el comences ja no el podràs deixar :-)

sànset i utnoa ha dit...

Ja us ho heu passat bé, i no cal anar gaire lluny!

P.S. Aquest dissabte vaig anar a buscar rovellons. Els molt cabrits encara no volen sortir! 7 en vam agafar!

*Sànset*

caterina ha dit...

M'encanta el teu cap de setmana, Rits, les teves fotos i Barcelona!!! Dos dies perfectes per gaudir de les petites coses que al final són les que mos aporten l'autèntica felicitat :)

Els pilars de la Terra és un gran llibre. A mi me va encantar. Si t'enganxa, ni t'adonaràs de la gruixa de pàgines que té ;)

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Molt bona ruta, pràctica i adaptable segons l'evolució del dia! Sempre queden coses pendents de veure. Nosaltres fa uns quants caps de setmana vam fer un intensiu de Barceló: Caixa Fòrum i Santa Mònica, tot el mateix dia. Excessiu, pel meu gust... però s'havia de veure...

Mireia ha dit...

Una bona manera de conèixer els llocs que es tenen més propers

S.N. ha dit...

A mi els pilars de la terra em va encantar i no em va costar gens de llegir (ara d'aguantar sí). Algun dia me'l tornaré a llegir però la meva germana el te segrestat!

DooMMasteR ha dit...

Això sí que és un diumenge ben aprofitat! Molt bona pensada!

rits ha dit...

KWEILAN, doncs quan baixis per aquestes conrades ja tens un parell d’idees per visitar! Segur que per Lleida també hi ha racons ben macos.

ELVIRAFR, l’important és sortir, que el sol aclareixi idees i fer coses.

TIRAI, una vegada, no sé on, vaig llegir que una de les recomanacions que feia per viure més plenament era baixar una parada abans de la feina i caminar 10 minutets més, per assaborir el que tens al davant. Per tant, enhorabona!!!
No sé com s’escriu, ho faig com em surt.

STRIPER, doncs tens tota la raó. Abans vivia a tocar de la Sagrada Família i mai vaig arribar a anar-la a visitar. Em fa una ràbia!!!

GARBI24, bé, la setmana aguanta, pensant en el proper cap de setmana.

ASSUMPTA, la ciutat és preciosa, però com bé dius, podria estar més preciosa. Podria ser un bon lloc per viure, però sembla que això no importi gaire.
Gràcies per dir que t’ha agradat el post!

FERRAN, el lindy hop de fet és el swing. No sé perquè li diuen així. Però és una passada!!! Encomenava molta energia i bon rotllo.
Un molt bon diumenge i molt aprofitat. No sentis nostàlgia de Barcelona, recorda-la ben bonica però ella estarà sempre que tornis. I disfruta moltíssim de Berlin.
Tb espero que passis molt bona setmana!!!!

XEXU, no s’acaba mai. El diumenge déiem que si bé hi ha ciutats que amb dos-tres dies tens més que suficient, a Barcelona t’hi pots estar una setmana tranquil•lament.

KIKA, si que ens vam col•lar. En teoria pots pujar a la cafeteria de la planta 26 lliurement, però està oberta des de les 19h. I no sé per on ens vam perdre de l’hotel. Vam acabar arribant a l’spa! Però allà si que no ens van deixar entrar....oooh.....
Els pilars de la terra, l’he començat dues vegades abans, però el deixo a la primera. Tothom em diu que he de passar les 50 primeres pàgines i que després m’atraparà. A veure si aquesta vegada és així!!!

SÀNSET, bé, 7 per començar tampoc està malament!!!! Nosaltres vam anar la setmana després de la fira del rovelló de Berga i vam trobar poca cosa, però de camagrocs, déu n’hi dó!!!!! I diria que vaig veure llanegues, però com que no n’estava segura, no me les van deixar agafar.

CATERINA, i tant que l’important és disfrutar de les petites coses i de la ciutat. Sembla mentida, sempre fent i veient el mateix i hi ha racons per descobrir que són preciosos.
Com li he explicat a la KIKA, els pilars se m’ha resistit sempre. A veure si m’atrapa!

CA L’OTIS, és que ara hi ha Barceló a tutti pleni! Ja veuràs com acabaré no veient-ne cap!

MIREIA, doncs si, l’excusa per passar un dia fantàstic tb!

SN, com pesa, eh!!!! A veure si l'acabo!

DOOMMASTER, doncs si que va ser aprofitat. Això si, les fotos no s'assemblen gens a les que ens poses tu de les teves rutes. No els arriba ni a la sola de les sabates, que les teves són molt bones!!! (les fotos, no les sabates)


Una abraçada a tots i totes!!!