22/3/09

Ai el futbolín, el futbolín


Sovint es diu allò de “vale más maña que fuerza” i al futbolín aquesta màxima és inqüestionable. Ho sé, ho connec, però no hi ha manera.

Sóc una negada del futbolín. I jo que em puc declarar una futbolera nata, que amb les amigues del cole sóc el bitxo raro que segueix els partits de futbol, el futbolín se m’encalla i em dóna mal de cap, mentre que entre elles que no coneixen ni en Valdés n’hi ha autèntiques cracks.

M’han explicat mil i una vegades que la tècnica és en el joc del canell, que sols cal un petit impuls i convicció, però no n’hi ha manera! Ni en els millors anys futbolineros, quan sortíem de l’escola el divendres i anavem al bar caspós de torn a passar la tarda en vaig aconseguir aprendre.

Darrera, fent de defensa encara aturo algunes pilotes, però esclar el xut potent dels defenses per sorprendre l’equip contrari diguem que ni es veu, ni s’olora ni fa por. I si em poso a la davantera,…. Bé millor no fer comentaris, la poca potència dels meus xuts fan que qualsevol que es posi a la porteria se senti com un Casillas sense despentinar-se.

Si estem entre amics, i em toca jugar perquè no queda més remei, doncs riem i ja està, es desesperen amb mi però confien que algún dia n’aconsegueixi aprendre i esdevingui una autèntica dona futbolinera de primera. Però llavors ve el moment crític, aquell en el que no saps d’on et trobes amb una moneda al costat del marcador, alces els ulls i veus dos paios somrient, engominats fins al coll i la copa i el cigarret a la mà apunt per fer de perdonavides i fer-se veure com autèntiques estrelles de l’esport més acartronat. I esclar, passa de tot i et sents fins i tot ridícula, com una figaflor. L’orgull no et deixa demanar el canvi de jugador però haver de sentir el somriure de pobretes encara fa més ràbia i en un tres i no res ens treuen del taulell i comencen a jugar com si els anés la vida.


18 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Hehe... Jo hi he jugat un cop en els últims 10 o 15 anys; va ser fa uns mesets, i no sé ni com vaig ser capaç de fer algún gol i d'aturar-ne algún altre. Jo només li anava fotent, i de tant en tant sonava la campana. Què poc professional! :-)

Sergi ha dit...

Curiós llegir-te aquest post avui, quan ahir a la nit em vaig passar molta estona jugant al futbolí amb els amics (i altra gent que hi havia per allà). Però tranquil·la, que jo no anava engominat, ni m'hi va la vida mai.

Jo gaudeixo jugant, i alguna coseta em surt, encara em defenso, però res de l'altre món, no et pensis. Fa anys que jugo a la davantera, tot i que inicialment ho feia darrere.

Escolta, si saps un bon lloc per jugar al futbolí a Barcelona ja me'l diràs, perquè jo no n'he trobat cap! Fem una partideta plegats?

Anònim ha dit...

Oh! Gran cançó!!! imprescindible en qualsevol vida! I no et preocupis, el futbolín vol manya i filla jo tampoc la tinc, o sigui podríem fer un club :) fins aviat :)

Assumpta ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Assumpta ha dit...

Jajajajajaja he escrit i a mig escriure he mogut la pantalla i ha quedat tot barrejat... ara ordeno les frases i borro l'anterior :-))

-------------

Jo sóc molt bona al futbolí!!

Un truco que no falla mai: Posa't de devantera, OK? i que a la defensa es posi algú que sigui molt bo (o bona) i estigues atempta perquè els gols els farà ell o ella. L'únic que has de fer és aixecar les teves dues tires de jugadors (posar-los en posició horitzontal) quan el teu company o companya xuti amb potència.
Amb això sorprendreu a la defensa contrària :-))

La majoria de jugadors de futbolin ho saben, això... però si tu dius que tens fama de no saber jugar, no s'ho esperaran ;-)

Si jugues en defensa mira de moure els teus jugadors en zig-zag amb rapidesa (aturaras moltes pilotes sense cas ni adonar-te'n, ja ho veuras)

Quan dic de moure els jugadors en zig-zag vull dir que les dues tires de jugadors que tens per moure, doncs una l'apropis a tu i l'atre l'allunyis al mateix temps. T'asseguro que he aturat moltes, pilotes que ni veia, així :-))

Jo havia jugat molt, molt, molt al Novetats (carrer casp)... ni idea de si encara existeix)

Trobada futbolinera? :-)))

kweilan ha dit...

Doncs jo confesso que sóc una negada.

Jordicine ha dit...

Ja ja ja. Jo tampoc no en tinc ni idea... si et serveix d'alguna cosa. Un petó.

Striper ha dit...

Jo fa molt temps que nop jugo , pero soc molt dolent.

Striper ha dit...

Jo fa molt temps que nop jugo , pero soc molt dolent.

DooMMasteR ha dit...

Uff! Jo també soc molt dolentot en el futbolí, ja ho dono per perdut :-)

Molt bon bloc!

Salva Piqueras ha dit...

És el el teu dia de sort. Has trobat al blocaire-futbolineru número 1. Tot i que ara fa molts anys que no hi jugo, és com anar en bicicleta. La destressa del canell no es perd mai.

Suposo que aquelles tutories a les que mai vaig assistir dels dimarts a darrera hora del matí quan anava (o havia d'anar) a l'insti deuen tenir la culpa. Bars amb noms tan nostrats com "El álamo", "Los Pedros" o "Bodega Can Palet" poden donar fe d'una gran fornada de futbolinerus. De fet, crec que ho hauria d'incloure en el currículum...

rits ha dit...

I jo que pensava que això del futbolí (per cert no sabia com es deia correctament en català i vaig fer una castellada tan tranquil•lament) era gairebé com un esport nacional que tothom en sabia.....m’ha sorprés, m’ha soprés...

Ferran, no importa si s’és molt professional o no, l’important és passar-s’ho bé. Si en vas marcar i aturar ja et pots considerar bon jugador. Això si, ara no deixis passar 15 anys novament.

XeXu, i què penses que vaig fer jo dissabte a la nit? Sort que no anaves engominat!!! (per la salut dels teus cabells, eh!) De debó no has trobat cap futbolí per barcelona? Si fins i tot l’AlmodoBar apart de karaoke té futbolí! Ja veig que has pillat perfectament que si jugues contra mi guanyaràs segur!!!!!

Cesc, doncs si, una cançó preciosa! Haurem de fundar aquest club, doncs em sembla que en seriem uns quants socis!

Assumpta, jo si que he rigut, doncs he llegit el teu primer comentari per correu i no entenia res. Et felicito, crack del futbolí! Gràcies pels teus consells pràctics. El d’aixecar els davanters ja l’intento aplicar, xò a vegades em despisto i ...pam,,..... peta la pilota llençada pel meu defensa contra el meu davanter.... o d’altres em passa la pilota pel costat i com que no he abaixat el jugador,.... passa tan lleugera fins als peus del defensa contrari.... Diria que el Novetats ja no existeix, ni el cinema ni els recreatius (jo tb hi havia anat alguna vegada....) Per mi endavant en la trobada futbolinera, això si, riuríeu i us desesperarieu molt amb mi!

Kweilan, segur que et supero, ho faig fatal!

Jordicine, doncs m’has sorprés, et feia un crack del futbolí, no sé perquè....

Striper, sempre ho pots tornar a provar, qui sap.

DooMMasteR, gràcies per la visita i el comentari!! No donis mai res per perdut, mai se sap!

Salva Piqueras, olé!!! Doncs ens podries ensenyar algún truqillo, perquè ja veus que en sóm uns quants que no se’ns dóna massa bé. I a mi ja m’agradaria saber-ne, xò per més que ho provi, la pilota s’escapa..... em sembla que tots alguna vegada hem fet campana per jugar al futbolí

estrip ha dit...

ohhh, fa temps que no hi jugo. M'has fet venir ganes de una partideta.

Anònim ha dit...

Tu almenys ho intentes, peró ja saps que jo "m'escaqueijo" sempre...els jocs de taula no són el meu fort! I ni tant sols m'entretenen!

òscar ha dit...

et comprenc perfectament rits; el dia que inventin un futbolí que sols es jugui amb la dreta, que m'avisin

òscar ha dit...

ostra assumpta, he respost sense llegir el teu comentari i sols puc dir que ets el pep guardiola del futbolí

no donava crèdit

deia que quan en facin un que sols necessiti la ma dreta m'hi apuntava però ara, llegin-te, em veig capaç d'enfrontar-me a qui sigui

en billar soc força totxo també; alguna indicació?

Ballarinadeplom ha dit...

tranquila, jo sóc d'aquelles que enlloc de parar pilotes sembla que faci maionesa!

tiro el pal endevant i endarrere sense rascar bola!!!

rits ha dit...

Estrip, baixa al carrer i ben aprop segur que trobes un racó amb futbolí per jugar-hi!

Ja, Lulamy, ja.... algun dia, algun dia!
Òscar, sempre podeu jugar tres en el mateix equip i tu sols fer servir la dreta! I si l'Assumpta és una mestra com en Pep!!! per cert, tb s´co un zero a l'esquerra amb el billar! però ja no m'atrevia a dir-ho!!

Ballarinadeplom, maoinesa??? je, je, m'has fet riure!