Decididament, sóc filla de la meva mare, i el dolç no és el meu fort.
Després de la desgràcia amb el brownie, m'havia decidit a deixar enrera la maledicció de fer postres de les Rites. No pot ser, no és tan difícil.
M'he portat una balança de pesar de casa els pares, he imprés la recepta, m'he posat tots els ingredients ben posadets, com faria l'Isma, davant el màrmol i tots els estris necessaris.
He fet la recepta línia per línia i l'he posat al forn.
Primer descuit: en lletra menuda parla de les panses. Perquè no quedèssin al fons de tot del pastís, les he col·locat deu minutets de no res més tard, i han quedat damunt de tot i mal posades.
Segon error: m'han trucat (per cert, la mare....) i quan he tornat m'ha semblat que se m'estava cremant; corre-cuita he tret el pastís,...i.... resulta que ara és cru per dins.
I tot, per aprofitar dues pomes que feia massa dies que rondàven per la cuina.
El resultat, no queda tan malament,....el gustet, però, ja és altra cosa. La maledicció, segueix en peu.
Després de la desgràcia amb el brownie, m'havia decidit a deixar enrera la maledicció de fer postres de les Rites. No pot ser, no és tan difícil.
M'he portat una balança de pesar de casa els pares, he imprés la recepta, m'he posat tots els ingredients ben posadets, com faria l'Isma, davant el màrmol i tots els estris necessaris.
He fet la recepta línia per línia i l'he posat al forn.
Primer descuit: en lletra menuda parla de les panses. Perquè no quedèssin al fons de tot del pastís, les he col·locat deu minutets de no res més tard, i han quedat damunt de tot i mal posades.
Segon error: m'han trucat (per cert, la mare....) i quan he tornat m'ha semblat que se m'estava cremant; corre-cuita he tret el pastís,...i.... resulta que ara és cru per dins.
I tot, per aprofitar dues pomes que feia massa dies que rondàven per la cuina.
El resultat, no queda tan malament,....el gustet, però, ja és altra cosa. La maledicció, segueix en peu.
Potser tot plegat diu alguna cosa, deixa entreveure alguna senyal, si no surt, doncs res de res. Millor m'en torno al salat.
ps. Rita, espero que siguis l'excepció que confirma la regla.
22 comentaris:
Jo no m'he atrevit a posar-me seriosament a la cuina; el dia que m'hi atreveixi tindré el telèfon dels bombers i totes les emergències possibles al costat!
Ei Rits, que això és normal, almenys ho intentes què coi i mala pint ano fa eh...
Doncs tot fa una pinta boníssima!
Són croquetes???????? M'encanten!!!!! I sent tan llaminer com sóc, segur que el pastís també me'l menjo!!
Tu segueix provant, que jo vaig menjant...
No desisteixis dona, continua provant, que si hi poses dedicació te n'acabaràs sortint. I després no podràs parar de fer pastissets que tothom te'n demanarà.
Per cert, Rome wasn't built in a day, gran, graaaaaan, GRAN!!
Croqueteeeeeeeeeees!!!
Porta les croquetes, que tenen un aspecte immillorable jejeje... i amb el pastís també ens atrevirem, eh? :-))
Ah les panses per que no quedin totes al fons les remulles una mica en un licor , i despres les enfarines una mica, lo de cru per dintre massa temperatura, No desisteixis i si cal la recepta es una guia deixat portar per els teu desig.(culinari,`per l'altre també)Petons i bon dia.
quantes vegades al Adrià i a la Ruscalleda se li deuen haver cremat o quedats cru alguns postres.
Va va continua fent coses, que almenys els escrits si que et surten dolços.
Ets collonuda, de veritat...collonuda... m'has fet riure! Jo tampoc encerto mai les coques...i encara cremo les plates!
doncs, jo, segons el dia, tot i que em tira més el dolç
jo tendeixo més a veure el got mig ple.
en casos com aquest, i amb lo llaminer que soc, sempre penso que millor per mi que me l'acabaré menjant tota. cru o cuit, un dolç és un dolç! :)
bon cap de setmana!!!
La cuina, com l'escriptura i tantes altres coses, també és qüestió de pràctica. Ànim!
En el pròxim intent, farem una excepció; no agafar el telèfon encara que a l'altre costat del fil telefònic, esperi l'últim pescador de la Barceloneta anunciant-nos que l’escullera (Rompeolas) tornen els passos perduts i el cranc de plàstic en la seva corda de pres. Saboroses croquetes; ara, a per les almondiguillas.
Gràcies per les teves paraules deixades.
els dolços no sé pas, però de sinceritat no te'n falta, pq als blocaires ens podries dir que t'ha quedat boníssim i ningú ho hauria dubtat, que aquí és menja amb els ulls i aquest pastís fa bona pinta!
M'ho crec perquè ho dius tu Rits, doncs la "pinta" és magnífica.
Veien l'hora que és ara, ja li faria una mossegadeta, ja.
Al marge de les receptes (sempre tant estructurades), el millor és que li posis una mica de la teva pròpia imaginació i de ben segur que la propera la clavaràs.
N'estic segura. No defalleixis !!!
Ànims i bon cap de setmana! ;)
P-CFACSBC2V, no diràs que et fan el menjar sempre? o és que practiques la cuina de subsistència? potser no calen els bombers, amb un extintor al costat, llestos!! tot és atrevir-se
Cesc I Kweilan, no la pinta és bona,...xò lo bo està a l'interior, oi?...
Salva Piqueras, te'n guardo un troçet i després dius el que t'ha semblat. Les croquetes ja s'han esvaït!!
XeXu, i tant que és gran!!! la tenia gairebé oblidada. I el vídeo és genial! et posaries a ballar!!!
Assumpta, quan en torni a fer te'n guardo unes quantes!!!
Striper, oido cocina!!! m'ho apunto a veure si a la propera,,,,
Estrip, doncs si, segur que se'ls han cremat més d'una vegada, xò no crec que ho diguin.
Zel, aquesta era la intenció,! les coques, de moment no m'hi he atrevït. La clau en les coques és de ma germana, una crack!
Jesús M. Tibau, mira, lo bo és defensar-se en totes dues bandes.
Òscar, si, millor si es veu el got mig ple (jo tendeixo a veure'l mig buit i he de recordar que millor es veu mig ple).
Jeroni Maleuff, tb pot ser cuina terrorífica!
Manel, d'acord... però sentir sonar el telèfon i no agafar-lo posa una mica dels nervis....les manfdonguilles ja és cosa més seriosa.....
de res
Bruixoleta,... ja...xò mira, surt així
-assumpta-, gràcies! xò t'asseguro que va quedar cru.
Provarem això de posar-hi imaginació. Potser és que seguir les pautes no em funciona....
Guapi!!! Vaig anar a veure als Morcheeba aquest juliol passat!!! M'hi va portar la meva "cicerone" d'estiu, la qui tb em va dur a Tunissia, i que me'ls va fer descobrir!! Gran grup. Làstima k ja no tenen aq magnífica veu al grup.
Nena, això de les postres costa molt. Si més no, a mi també em costa molttíssim. No hi renuncies, pero.
Ens veurem dijous al concert?? Ja he buscat cangur i tinc ganes de veure-us. Petonarro!!!!
Hola Rits,
Sàpigues que tot és saber-s'ho agafar. Pots enfocar-ho dient que has fet una "creació personalitzada" d'una recepta......
A que millora??????
Una abraçada i per cert, me la deixes tastar?
Anònim...ooooh, no sabia que ja no tinguéssin la cantant. Si, ens veiem dijous!!!!!
Horabaixa, gràcies! doncs si, bona idea, millora i molt! Un toc personal
Ei pos no fa tant mala pinta! si les panses les enfarines no se n'aniran al fons.
Els postres són punyeteros, però si segueixes 4 truquillos i poses les quantitats exactes acaben sortint :)
ha, I am going to test my thought, your post give me some good ideas, it's truly amazing, thanks.
- Joe
Publica un comentari a l'entrada