4/1/09

Australia

Podria ser una gran pel·lícula, però li falta alguna cosa. O com a mínim és el que a mi em va semblar. I em va agradar, però...

No hi entenc massa i normalment vaig al cine perquè em crida l’atenció la història, per algún actor, però poques vegades perquè el director m’agradi. I en aquest cas, era així. M’apassionen les pel·lícules del Baz Luhrmann, la versió de Romeu i Julieta, per mi és la millor feta mai, i la primera hora de Moulin Rouge, buf, indescriptible, color, moviment, tot tan ràpid i alhora tan clar. Per això n’esperava molt d’aquesta Australia, o més que molt, una pel·lícula diferent i en canvi, tot i els paisatges, cada dos per tres veus els perfils sobreposats d’una seqüència rodada en estudi.

I està molt bé, desdibuixes tocs de l’autor, però sembla una pel·lícula americana més, amb un principi i un final marcats, una història sense sorpreses, amb tocs d’humor, acció, melodrama i plors, doncs vaig plorar com una magdalena, però sense allò que fa que algunes pel·lícules siguin especials. Un dolent molt dolent que no es creu ningú (i això que qui fa de dolent és el meu estimat Faramir, però s’ha de reconèixer que aquí ho fa fatal). Però per alguna cosa, em falta algo, i encara no sé què és.

Podria passar a qualsevol lloc, … i sols trets típics et marquen que estàs a Australia. Fins i tot, la història dels aborígens queda a mitges quan és l’eix de tot plegat. A estones sembla un western, i a estones sembla que estiguis a Pearl Harbor. Potser és que aquell continent queda tan llunyà i especial que sembla que tingui que ser tot diferent quan no ho és.



La Nicole Kidman ho fa molt bé, però com que li tinc una mica de mania, doncs mira, això si, una cosa que sempre em fa molta gràcia és com fa els personatges de nena bona i mimada, com camina ràpidament, és un estil molt particular i molt autèntic. Això si, quin troç d’home!!!! Només per l’escena de la dutxa ja val la pena anar al cine! I ahir per un dia, vam estar totes d’acord, millor guarro que no pas empolainat i la clenxa al costat.

I per damunt de tot hi ha els ulls del nen, que se’t claven com bales a l’ànima, que et remouen i deixen sense alè. Història de tots, i dels australians en particular. I el Rey Jorge sublim jugant a fer de flamenc.

Malgrat tot, una bona pel·lícula que no es fan gens pesades les 3 hores (potser és que n’esperava massa). I un lloc per descobrir.


Ps. Continuo sense entendre el paper dels japonesos a la IIGM. D’acord que van ser qui van portar els USA a participar-hi, però no entenc el perquè. I encara menys entenc el seu paper després. Van desaparèixer del mapa mundial, sense participar a la guerra freda per convertir-se en super potència econòmica. Això si, a les pel·lícules els japonesos sempre tenen les mateixes pintes.

11 comentaris:

estrip ha dit...

em quedo amb un lloc per descobrir!

Anònim ha dit...

i mira que a mi me'n havien parlat bé eh... però alguna cosa falta ja veig!

JJMiracle ha dit...

Sense haver-la vist, em fa la mateixa sensació que t'ha fet. Que has vist El intercambio, del Clint Eastwood? És que aquesta sí que tinc ganes d'anar-la a veure.

kweilan ha dit...

Tinc por de què se'm faci pesada però l'aniré a veure.

rits ha dit...

Estrip, si eh!, xò crec que mai hi arribaré. Queda com una mica lluny i car.....

Cesc, potser he estat massa dràstica,.... la peli està bé, potser era jo que no estava massa inspirada tamb´r.

P-CFASSCSBC2V (en portàtil encara és més difícil d'escriure, je, je...) no l'he vist, està pendent. i si, les pelis del Eastwood mai deceben!

Kweilan, pesada no se'm va fer, xò poques vegades se m'ha fet pesada una peli al cine, té una màgia especial que fa que encara que la peli no sigui massa bona, es passa ràpid

Striper ha dit...

Jo tinc pendent de anar a veurar-la qualsevol dia d'aquests.

Salva Piqueras ha dit...

Només veure el nom de la peli vaig pensar "aquesta és de les llargues". No ho sé, potser perquè Austràlia està molt lluny... i jo, l'home, des que el vaig veure afeminat a "La boda de mi mejos amigo", no l'he tornat a veure creïble fent d'home-home... ufff, vaig a veure el Harry Potter...

òscar ha dit...

no en tinc una expectativa alta (no és culpa del teu post, eh!) :) però l'anirem a veure. encara que sigui per veure la somiada austràlia.

rits ha dit...

Striper, ja explicaràs què et sembla.

Salva, si és de les llargues. Nooooo, el noi és el Lobezno d'X Men i el Val Helsing!!! és el Hugh Jackman, no és que hagi fet massa pelis però el sector femení el tenim ben controlat!!!! je, je...

Òscar, aneu-hi hi ha fotografies de postal!!!!

Jordicine ha dit...

No l'he vista... i se m'acumula la feina. Ja ja ja. Esperaré que surti en DVD. Un petó.

Anònim ha dit...

A mi el que menys em va agradar és com allarga els moments previs a un moment suposadament emotiu (retrobamnets, petons, aparicions...)... Però només pel "momento ducha" val la pena...ja,ja!