27/7/13

El far west quotidià


Ara que tornen a fer Plats bruts (em sembla que ho veurem molts estius), em recordo una de les primeres frases de la série. O potser no era ni frase de la série i l'explicàven els artistes quan la promocionaven. Allò de quan convius jove i de netejar poc es generen les boles de pols del far west.

Sempre em va fer gràcia perquè és ben cert. A més, si li afegeixes una dona que perd molt de cabell (també perquè és cert que en tinc molt) i un gat de pèl llarg, la combinació és terrible. Al còctel, també se li pot posar un toc de no parar gaire per casa i un xic de mandra que fa que la neteja sempre vagi a mínims. Tot plegat, fa que l'escombrar diari que necessitaria no es faci i les boles rodolin més que a una pel·lícula del Clint Eastwood (de les antigues, és clar).

Aquests dies, però, m'he proposat fer neteja a fons de casa. Una horeta o horeta i mitja cada matí per netejar i endreçar a fons el pis, els pesats vidres, llençar coses innecessàries, de remoure mobles que no m'acaben d'agradar o fer projectes pendents. I així, aconseguir que estigui net i resplendent per quan torni l'eslovaca al setembre. I és que val a dir (en detreniment meu) que quan vaig compartir pis va ser l'època que més lluent va estar; suposo que el fet que cada setmana netejava una de les dues i se li donava la volta al pis, influenciava. Haver-ho de fer jo sola, doncs el que he dit abans, es va a mínims (escombra, pols i lavabo; i la pols, ni això).

Però renoi, no hi ha manera de combatre les maleïdes boles. Apareixen als deu minuts d'escombrar o passar l'aspirador!!!! és com si es reproduïssin per generació espontània o s'amaguessin expressament per sortir quan ja has passat l'escombra!!!!


Total, que si algun dia veniu pel vuitè vuitena, no us espanteu pas, no us caldrà dur pistoles, armilla ni barret de cowboy per estar en situació, malgrat les boles de pols i la calor xafogosa que sembla amarar-te per a un combat cara a cara.

ps. Per quan la reposició de Porca misèria?

12 comentaris:

Sergi ha dit...

Jo crec que tenen vida pròpia. Això de tenir un gat és una ruïna a l'estiu, segur que en Puck es passa el dia estirat per terra buscant algun corrent d'aire. En Blog ho fa, i mentrestant va deixant anar pel com per fer-me un matalàs hiper-al·lergènic.

Torna l'eslovaca?

Genial la cançó, m'encantaven Gorillaz! M'has fet pensar d'afegir la torna de la cançó a un post que pensava fer avui, a veure si sortirà o no...

Elfreelang ha dit...

sort tinc de no tenir gat ni els cabells llarga perquè si no casa meva a ben segur estaria plena de les mateixes boles....com resisteix la serie eh! jo també voldria tornar a veure porca misèria! bon cap de setmana i bon far west!

Jesús M. Tibau ha dit...

aquestes boles potser mereixerien un programa del Sense ficció, o un capítol de la mítica sèrie Cosmos

Alba ha dit...

Plats Bruts és una de les millors sitcoms que es va fer a TV3, però si me la posen cada estiu l'acabaré avorrint....

Hehehe, a casa meva no hi ha boles de pols, hi ha merda generalitzada per tot arreu.... potser el fet de viure al camp i en planta baixa hi ajuda... La pols no és problema! :DD

Sílvia ha dit...

hehe, que bona! Vigila que no et demanin el vuitè vuitena per a una nova gravació de l'oest. A casa meu hi ha una pel·lícula semblant, també duc els cabells llargs i n'hi ha pertot i el Bitxo a l'estiu fa boles de neu. El problema és que jo sóc una mica obsessiva i no puc suportar escombrar i que al cap de poc en surtin de noves i tot el dia corro amb l'escombra, com la Bruixa Pirula.

Sergi ha dit...

Tema fascinant aquest de les boles de pèl del far west. Crec que tenim un problema per intentar anar en contra de l'entropia.

Per exemple, els animals que viuen al bosc, no perden ni un minut netejant. La natura recicla allò que ha de reciclar. En canvi, nosaltres, ens fem uns búnkers on volem excloure la natura i això fa que ens toqui la feinada de mantenir uns estàndards d'ordre i neteja que ens hem autoimposat.

sa lluna ha dit...

Recordo quan la neteja era una obsessió per a mi, netejava sobre net!! Ja fa uns anys que m'he relaxat una mica. La meva mare tenia raó quan deia que no és més net qui neteja més, sinó qui menys embruta ... i això és el que faig, embrutar menys. ;)

Fa xafagor per vendre i per regalar, 40ºc de res!!

Bessets i bona tarda!!

Garbí24 ha dit...

i aquella mandra que fa agafar l'escombra i pensar que demà tornarà estar igual....la motivació no és massa bona

PS ha dit...

Les meves boles de són del mateix color que les teves,amb l´afegitó que de tant en tant porten alguna ploma incorporada,més del Far west encara! Ni mopes, ni escombres ni aspiradores, es multipliquen per generació espontània.

No sé si aquell enginy rodó que diuen que va tan bé ho solucionaria...el preu es veu que és calent, calent.

Ah, i ha vingut un moment que si miro Plats Bruts, ja sé què dirà en Lopez, en David i la Carbonell. Podrien tornar a passar Porca Misèria...

Carme Rosanas ha dit...

S'amaguen, segur que s'amaguen, fugen de l'escombra i així que ja veuen que ha passat el perill se les campen altre cop alegrement...
:DDDDD

És un consol veure que passa a totes les cases... coi de boles!!!!:DDD

Anònim ha dit...

i un roomba no les atraparia?

rits ha dit...

XEXU, el puck em tenia preocupada xq certament es passa el dia per terra fet pols. Si dius que és normal i que el blog tb ho fa, em quedo més tranquil·la.
Si, en ppi torna setembre i octubre, xò m'ha canviat ja les dates x temes de les retallades i demés coses que no acabo d'entendre, a saber, potser al final es torça.

ELFREELANG, aviam si aconseguim que tornin a fer porca misèria. Seria un puntàs!
Espero que hagis tingut molt bon cap de setmana!

JESÚS M. TIBAU, buscaré per l'hemeroteca d'aquests programes, a saber, potser el tenen i tot!!

ALBA, tb sóc del teu parer, aquest any a mi ja m'està avorrint.
bé, xò m'entens igualment, diferents colors i textures xò el problema és el mateix.

SÍLVIA, veus, de vegades m'agradaria ser molt més disciplinada amb la neteja com tu, segur que en tens menys que no pas jo.

SERGI, molt interessant! ho faré servir quan ma mare es queixi que tinc el pis poc net!

SA LLUNA, crec que és un gran consell el que deia la teva mare. Certament, intento emburtar el mínim.
Aquesta calor ens està deixant sota mínims blogaires i tot!

JOAN GASULL, gens bona!

PAIS SECRET,es multipliquen inexplicablement. Plomes? tens algun ocell?
Lo de la roomba? si, diuen que va bé, xò entre el preu i el puck, encara no m'he decidit.
Faré campanya, perquè en som uns quants els qui volem la Porca Misèria.

CARME, doncs si, és un bon consol xq jo tenia una mica complexe de porqueta.

PONS007, està a la llista de Reis però mai cau! Potser els hauré de passar aquest post xq es decideixin a portar-me-la.

Un petó per a tots i totes!