29/4/12

Virus


Mai havia tingut consciència que em passés. Sempre he anat amb compte i poques vegades he tingut problemes amb cucs o bitxos que pul·lulen per internet. El cert és que gairebé sempre vaig amb cura i quan veig alguna cosa que no em quadra, encara que sigui d'algú ben proper, mai obro correus.
Fins dijous.

Un descuit i un tweet que vaig obrir i clicar. Mecatxis!! I de cop, tothom infectat. Què ràpid van aquestes coses! Com que ho vaig obrir a la feina i allà els antivirus son més potents que enlloc (de les poques coses que van bé en uns sistemes a mínims) doncs no va haver-hi danys. I per sort, no em va passar per casa.

Canvia contrassenyes i mira que tot estigui bé i que la gent no s'infecti. La veritat és que vaig passar molt mala estona. Una barreja entre vergonya, ràbia i malestar amb un mateix. I encara que això passi a tothom, sap molt de greu. Et sents indefens en un món connectat en xarxa. I com totes les coses, no entens massa perquè, et sents com una petita peça d'un trencaclosques sense fi.

Avui pensava que ja era qüestió del passat i que tot havia quedat en un mini maldecap, però no. aquesta tarda, no sé com es veu que he enviat mails a tots els contactes d'un dels correus. Com que és el correu que tinc vinculat al blog, suposo que tots haureu rebut algun mail. Sobretot, no l'obriu i esborreu-lo. Demà portaré el petitó al metge, aviam si hi ha alguna resta d'aquest virus, espero que no s'hagi constipat gaire. Em sap molt de greu.

10 comentaris:

Sergi ha dit...

Sí, és cert, ara que ho dius, m'ha arribat. L'he esborrat sense compassió, ja es veia que no era res teu. Fa dies que rebo mails l'altra gent també, de l'estil, amb un link només. Sempre vaig amb cura, però et poden enganxar de mil maneres, ja ho sabem. Gràcies per l'avís, i que es solucioni aviat el problema!

Galionar ha dit...

Rits, a mi me n'han enviat molts d'aquests darrerament, però per sort no he "picat". Però a moltes persones amigues els ha passat com a tu i els ha estat possible tornar al seu compte de correu electrònic.
Una cosa: m'han enviat un consell per prevenir aquest tipus de coses, que pot anar bé. Jo, almenys, ho he provat. Te l'envio des del meu correu de hotmail: monmagui50@hotmail.com. Jo em dic Montse Marcer. T'ho faig saber des d'aquí perquè no tinguis por a obrir-lo si t'entra com a spam, ja que serà el meu.
Realment, darrerament ens ataque per totes bandes!
Fins ara i una abraçada!

Galionar ha dit...

Perdona: volia dir que "ha els estat IMPOSSIBLE tornar al seu correu electrònic".
Fins ara!

Carme Rosanas ha dit...

Fa molt dies que en rebo de molta gent. Correus només amb un link... alguns cops per l'assumpte ja ho veig i no obro ni el correu. Altes cops l'obro però no clico mai el link...

De moment sobrevisc... i no m'ha passat res. I jo també l'he rebut però no he picat. També m'ha semblat prou evident que no era teu.

Gràcies per l'avís!

Elfreelang ha dit...

Sort dels antivirus! a la feina en tenim de tots colors per sort molts es poden neutralitzar però de tant en tant fan estralls ....com algun pen que s'ha hagut d'esborrar tot....sniff i no pateixis aquestes coses passen

Assumpta ha dit...

Jo també l'he rebut, RITS, però ja he vist que no podia ser teu... Tu mai enviaries un link i res més, ni una frase, ni una explicació. Com a mínim diries "Assumpta, mira això a veure què et sembla..."

Trobo que està molt bé això de fer el post per avisar!! ;-))

kika ha dit...

si, noia! però ja es veia que allò no s'havia d'obrir!
:-)

El porquet ha dit...

Hehe, ja vaig rebre algun missatge teu via twitter... no et procupis, ja tenia molt mala pinta, i després vaig veure el teu avís, així que cap problema!

rits ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris i ànims. La veritat és que tot això m'ha sapigut greu, crec que a ningú li agrada molestar als altres.
En fi, espero que tot s'hagi acabat ja.
Un petó per a tots i totes!

Yáiza ha dit...

Jo no he rebut res teu! Dona no t'amoïnis que no passa res. Això passa a tothom, com tu dius, és normal que et faci ràbia, però no cal que et sentis malament!