20/4/12

Vens al teatre?

Sempre m'ha agradat el teatre, tot i que mai m'ha agradat fer-ne, em fa tanta vergonya!! I sempre, malauradament, he vist el teatre com una activitat ocasional, doncs ésdespesa cara i que només em puc permetre en compta-gotes. Però el cert és que, comparativament, el que porto d'any he anat més al teatre que al cinema. I és que gràcies a ofertes que es troben per internet o amics que tenen entrades per diversos motius, o amics que et conviden perquè si, doncs he pogut gaudir de grans tardes o vespres.

També té a veure que el cinema cada cop és més car i per tant menys assumible de manera habitual i per tant queda com el teatre, per a grans ocasions. I carai, quin teatre que tenim!!! De veritat molt millor canviar dos/tres cinemes medicres per un teatre.

Quatre històries punyents i ben bèsties. Que et deixen compulgida i aplaudint amb un esglai al cor. Amb uns personatges que t'estimes i alhora no entens com poden ser així. I uns actors i posada en escena espectaculars. Quins actors catalans que tenim!!!!!

La millor, Incendis, que avui s'acaba al Teatre Romea i que per mi ha estat la millor obra de teatre que he vist mai. Espectacular i sense paraules. Una història tan bèstia com emotiva, una història que no et deixa indiferent. Una manera de viure el teatre ben endins i una manera de sentir ben intensa. Única.

Set actors magistrals fent-nos sentir els crits en busca de la Marwual dies i dies després.



La més bèstia, la relació de parella de Qui té por de Virginia Wolf? Des de llavors em vinc preguntat si l'amor no hauria de ser fàcil. Si ha de ser tan difícil, té sentit?

Encara em sorpren que diverses persones que l'han vist, just en sortir han pensat en relacions d'amics. Em sorpren, neguiteja i fa plantejar moltes coses entorn les relacions de parella.



La més contradictòria, La vampira del raval, riures i tristeses completament ben comprenetades. Un musical ben nostre, ben de veritat. Una història que esgarrifa i que alhora té la màgia de fer-nos recompondre de la brutalitat de la veritat.

El més curiós em va passar mentre esperava els meus acompanyants. Una àvia, completament arregladeta em pregunta què passa, i m'explica que ella va viure la història.

Parlour song, p otser la més fluixeta, potser la més reflexiva entorn al solitud i que crec que encara he d'entendre i interioritzar.

Riures amargs.





Així doncs, potser cal fer calaix, quatre duros (que aviat hauran d'anar a les receptes) i deixar-se portar pel món del teatre. Mentre puguem.

Show Must Go On by Queen on Grooveshark

ps. fa molt temps que tenia aquest post pensat. Havia de fer-ne un sobre Virginia Wolf, la Vilarasau i el Pere Arquillué, després, un altre sobre Incendis, on totes les paraules se'm queden curtes. Però definitivament, sembla que les paraules se m'en van del cap del blog. Sembla que faci mandra i res m'agrada com queda escrit. Incendis tornarà a posar-se en escena per Nadal, no en perdeu l'ocasió.

ps2. A la primera foto, hi ha un parany, un visitant amagat. A veure si el veieu!!!

Molt bon cap de setmana!

24 comentaris:

Anònim ha dit...

"AGOST", IMPRECINDIBLE,A MES A MES EL NACIONAL NO ES GAIRE CAR...CREC QUE HAN SORTIRAS SATIFETA.
JUGANT AMB BARCELONA

Assumpta ha dit...

Ai si veu aquest post en MARCEL!! hehehe ell que diu que no li agrada gens ni mica el teatre!! :-DD

La veritat és que jo no hi he anata massa vegades, no... això que dius tu del preu, tira enrere i, si em poso a pensar-ho, que recordi així, ara mateix, fa mil anys la Lloll Bertran en Pigmalió... i una companyia vasca, deu fer uns quinze anys, que van fer "la ratonera" d'Agatha Christie... Intento recordar-ne més però sóc absolutament incapaç... recordo més amb qui anàvem que no pas el títol de les obres! :-DDD

Cris (V/N) ha dit...

M'encanta veure teatre, llegir teatre, respirar teatre.... Tot i ser-ne aficionada i amateur, no sempre puc anar a veure teatre de professionals, però prenc nota per quan pugui anar a veure alguna de les que recomanes, gràcies i molt bon cap de setmana, muacssssssssss :)***

Anònim ha dit...

moltes gracies per recomanar la millor el últim dia que la fan...

kika ha dit...

incendins la millor!!!! inclus millor que agost que és boníssima.
el parany de la primera foto... no l'he trobat.... pistes?

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Al final no hem pogut anar a veure Incendis. Ens hem despertat tard i totes les entrades que quedaven eren dolentotes... m'alegres el vespre amb això que per Nadal torna!
Avui sí, hem comprat entrades per Agost.

Jo diria que en Puck no es volia perdre la foto...

Petons i bon cap de setmana!

maria ha dit...

N'he sentit a parlar molt bé d'Incendis.És una llàstima que s'acabi.

Assumpta ha dit...

Aaaaaai!! Venia a dir que em sembla veure un trosset de Puck a la primera foto però la xiqueta de l'OTIS ja ho ha dit!! :-DDD

Elfreelang ha dit...

un post preciós i teatral..:_)) de veres ai quina enveja sana i tant que m'agradaria anar-hi i a totes però la feina em cruspeix el poc temps i no vaig ni al cine...gràcies pel teu entusiasme! ei i bon cap de setmana!!!!

Alba ha dit...

De totes les que ens dius solament he vist la de "Qui té por de Virgina Woolf?". Em va agradar força ja que tenint un humor estranger l'han adaptat força bé a la nostra manera de riure! I són uns grans actorassos!

Jo si pogués també hi aniria més al teatre.....

Ferran Porta ha dit...

Me les perdré de ben segur, però entenc perfectament i em crec sense dubte que t'ho hagis passat en gran: el teatre és una meravella. Sí, carot i per això poc habitual, però per a mi també és una experiència fantàstica, sempre.

Records, Rits!

rhanya2 ha dit...

M'acabo de comprar una entrada per Agost!!! Són 4 hores i 20... però m'han dit que és al·lucinant!!!

M'hauria agradat veure't dissabte passat al sopar del Veí, Rits!!

Susanna ha dit...

Quin goig això del teatre!!
Estava llegint el post i pensant per què no hi vaig més sovint. Les peles són un motiu, sí, però també és cert que no hi penso gaire. Vull dir que el dia a dia se'm menja i acabo no fent res, no només no anant al teatre.

M'agrada llegir que Incendis tornarà al Nadal perquè quan em vaig decidir a comprar les entrades ja va ser tard...

La de Virgínia Woolf també l'he vista i em va agradar molt. Els actors ho feien molt bé. Però una cosa... per què es diu així, l'obra? Quina relació hi té aquest títol? Ho sabeu? Perdó si la pregunta és massa obvia...

fanal blau ha dit...

M'he quedat sense veure Incendis i em feia il·lusió!
Del parany...diria que hi surt el llom del teu gat...
Una feliç diada de Sant Jordi, rits!
I jo també et vaig trobar a faltar al sopar!
Una abraçadeta!

El porquet ha dit...

Em quedo, i molt, amb Incendis. Un tros d'obra espectacular. La primera part estava literalment al·lucinant. La segona part, crec que pel cansament que duia aquella setmana i que era un dia feiner, vaig perdre una mica de pistonada (jo, no l'obra) i no la vaig acabar de gaudir com a la primera part.

El resum, però, és el d'una obra de teatre sublim

Per cert, tornarà passar l'estiu! Preparem-nos! Jo i tornaré! I tu?

Gemma Sara ha dit...

Em costa anar al teatre, en canvi sempre estic a punt per anar al cine. Però.... Incendis intentaré no perdre-me-la, amb aquest post i aquests comentaris tan entusiastes!!
Bon Sant Jordi!

MBosch ha dit...

Hòsti, no t'hagués acompanyat a cap d'aquestes obres... La foto que poses de 'Qui té por de Virginia Wolf' ho diu tot. L'Emma Vilarasau fotent crits... No em va.

Però apart d'això, tot el teatre en general em sona tan refotudament fals. N'he de fer un post. Ho dic però mai ho faig. Serà un post complicat de fer...

MBosch ha dit...

Haha ara veig el comentari de l'Assumpta!

Deric ha dit...

doncs jo al contrari, m'agrada fer teatre, però no m'agrada anar a veure teatre... una més de les meves contradiccions

DooMMasteR ha dit...

Bonica! També et vaig trobar a faltar al sopar :-)

M'apunto Incendis per Nadal, a veure si cau...
Els que pugueu aneu a veure Agost. La vaig gaudir moltíssim!

Jordicine ha dit...

Jo només he vist 'Incendis', RITS. Ja saps que em va agradar molt. Tinc més 'tirada' a anar al cinema jo. Més còmode i més assequible. Un petó.

rits ha dit...

Moltes gràcies pels comentaris. Hi ha gustos per tot, només faltaria. M'encantaria anar a veure Agost o Els jugadors. Avui, l'amiga que reb entrades per la feina de sa germana ens ha convidat a veure l'Habitació blava, que tb té molt bona pinta, xò he renunciat xq hi vaig anar l'últim cop i per tant ara li toca a un altre del grup.
Desitjo que hagueu passat molt bon cap de setmana i Sant Jordi!

JUGANT AMB BARCELONA, si que en tinc ganes de veure-la, a més mai he anat al TNC, xò el preu,... no el trobo tan assequible, aviam!

ASSUMPTA, hehehehe, has vist el comentari del Marcel? Com el coneixes!!
jo no havia anat gaire. Però ara per moltes casualitats hi vaig força sovint. Una amiga que abans no ens véiem gaire és molt aficionada i em convida i jo convido.... i la germana d'una amiga reb entreades per la seva feina xò no pot anar xq té nens petits, i naltes en gaudim.
El Pigmalió,... m'encantaria, tot i que la Lloll Beltran em fa una miqueta de.....

CRIS, els actors amateurs teniu tota la meva admiració. Seria incapaç de posar-me en un escenari, i en canvi, els que estimeu el teatre ho viviu tan intensament!
Aviam si pots anar-hi!!

PONS007, si molt pixona, oi? És que darrerament vaig una mica a destemps. Però sempre podràs anar per Nadal!!!

KIKA, va, que per abaix han dit el parany!
Aviam si aconsegueixo anar a veure Agost, tothom en parla tan bé!!!! xò superar Incendis, ais, no sé si serà possible!

CA L'OTIS, heu d'aconseguir anar-hi. És fantàstica!!
si que és en Puck, em va fer gràcia trobar-lo a la foto!

MARIA, torna per Nadal, aviam si pots anar-hi, segur que t'agrada! Ostres, al final hauré de demanar comissió per recomenar-la tant!!

ELFREELANG, va aviam si trobes temps! Que s'ho mereix!!!! la feina pot absorbir xò necessitem tenir petits moments de kit-kat!!

ALBA, s'han donat moltes coincidències poc habituals per anar-hi tan sovint. Per això el post. A veure si segueix la tendència.
Qui té por... si que està molt ben adaptada. Et deixa un mal cos, xò! I si, uns cracks!!

FERRAN, el teatre català passa un moment molt dolç, o jo, que baixo d'arbreca, que tb pot ser!! Si, llàstima que sigui tan car, xò suposo que és el que hi ha!

VIOLETTE, si llegeixes els comentaris tothom recomana Agost, aviam si trobo entrades a bon preu, xq em venen moltes ganes.
A mi tb m'hagués agradat veure't!! Estava fora BCN aquell dia, de calçotada, i vaig arribar tard. Tb he de reconéixer que quan es va muntar, no em vaig veure molt en cor, passava uns dies tontos. Aviam si la propera m'organitzo millor!

rits ha dit...

SUSANNA, jo tp és que hi pensi sovint, xò si que ho tinc present, i molta gent del meu entorn li agrada.
No tinc ni idea xq es diu així l'obra. M'ho van explicar una vegada xò no me'n recordo!!!
T'animo amb Incendis, segur que t'agrada, això si, ben dura.

FANAL BLAU, la tornaran a fer!!! aviam si t'animes!
Si que el parany en Puck!
Espero organitzar-me millor el proper sopar!!! ja he anat veient que va ser tot un èxit! No podia ser d'altra manera!

PORQUET, ostres et va passar justament com a mi! Vaig anar-la a veure un diumenge a la tarda, just tornant d'un cap de setmana fora de festa + calçotada. Hi vaig anar amb motxilla inclosa!!! (imagina't quina vergonya). La primera part em va passar bé xò la segona estava una mica KO. Tot i així la vaig gaudir moltíssim. Em repeteixo, xò per mi és el millor que he vist en teatre mai.
No et dic que no de tornar-hi!!! ostres m'encantaria xq va ser genial!!

GEMMA SARA, si els comentaris son tots fantàstics xq l'obra és fantàstica. Amb tanta gent amb ganes de veure-la estic per proposar fer una trobada per anar-la a veure!
Jo tb sóc més de cine, xò darrerament vaig més al teatre, suposo que tb son ratxes.

MBOSCH, estava preparada pel teu comentari no gaire favorable al teatre, hehehe, l'Assumpta et coneix molt bé!
Si, la Vilarassau cridant, ja ho sé, xò no sobreactua.
Entenc el què dius, que sembli fals. Han de ser molt bons actors per no veure-ho així. Suposo que vols dir que mai s'aconsegueix “estar normal”. No sé com es pot fer això. Crec que l'espai fa molt. És a dir, en una peli, l'espai pot ser molt més fàcil, en un teatre, l'espai, x si mateix ja és fals. No et recomano Incendis com a obra de teatre, xò si com a pel·lícula. Crec que t'agradaria.
T'animo a fer el post, segur que molts t'entendríem. No et voldré convencer que vagis al teatre si no t'agrada, seria injust, només crec que tots entendrem xq no t'agrada.

DERIC, ben curiós el teu cas! Jo no podria fer teatre, quina vergonya!!!
tots som contradictoris! Tranquil, no t'amoïnis pas!

DOOMMASTER, espero organitzar-me millor el proper sopar!! va ser tot un èxit, oi?
Per poc que puguis, te la recomano molt!
Aviam si puc anar a veure Agost.

JORDICINE, si, recordo la teva ressenya i que vaig compartir-la molt!
De fet, jo tb tinc més tirada al cine, xò darrerament quasi vaig més al teatre que al cine. I és que assequible, assequible.... s'està posant molt car el cinema! (o jo que cada cop vaig més escurada!)

Un petó per a tots i totes!

Assumpta ha dit...

Hehehehe és que un dia ho va dir al seu blog i ho va dir d'una forma tan rotunda que em va fer gràcia!! ;-))))