26/4/12

Els cels d'aquesta primavera


Cel d'aquesta primavera! Regal de la Violette. Moltes gràcies!! és preciós!

És que ningú es pensa fixar en els cels tan espectaculars d'aquesta primavera tan primavera? Cada cop que em meravello en veu alta pel que tenim aquests dies damunt dels nostres caps, la gent somriu i abaixa el cap, recordant-me que sóc massa ingènua.

Però és meravellós. Cels blaus cel impressionats, vius i magnífics. Amb la força del sol reflectida. I núvols de totes formes i colors. Petitets, com borles de cotó fluix, gegantins que espanten. Blancs i imponents, o grisos plens d'aigua per mullar-nos i refrescar-nos. Blancs, blaus i grisos, mil i un tons d'una paleta de colors natural.

I quan la tarda passa, el vermell s'endevina primer per Sant Pere Màrtir i després s'escampa en tantes tonalitats que enamoren.

Com de preciosa està sent aquesta primavera. Que maleeixes perquè fa fred quan vas poc abrigat, fa coure els peus que encara porten botes al migdia o ens mulla en el moment menys esperat que es decideix posar a ploure.

Això sí, com em passa factura. Mirant els cels he tropeçat ja amb un gos que buscava una pilota al parc, he trepitjat una caqueta, m'he ficat dins un toll d'aigua, se m'ha passat més d'un semàfor verd i he envestit unes quantes persones. Però tot es recompensa quan abaixo la mirada i veig que algú davant meu alça els ulls a aquest espectacle.

Un dia en el parque by Love of Lesbian on Grooveshark

ps. i com de greu em sap no tenir cap fotografia!! i és que no porto la càmera. He de recuperar aquell vell hàbit. Aquesta és semblant a alguna vista aquests dies però a la ciutat. Trobada a través de google.
glups! com costa aquest back office nou!!! no m'aclaro gens! si fins i tot m'he deixat de posar títol al post!!!! Què ens estàs fent blogger!!

ps.2. Post editat a 30 d'abril després d'un cap de setmana fascinant a nivell de cels!! Espectacular!!!! 

12 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Això de mirar el cel, també em va adies, com les cares que diu en XeXu. A vegades m'hi fixo molt i altres vegades sóc totalment absent... he de reconèixer que quan m'hi fixo és quan tot funciona bé... :)

Anna Griera ha dit...

Ei, sí, jo també em fixo en el cel. I a l'estiu fins i tot busco formes entre els dibuixos dels núvols i, com a tu, em tracten d'ingènua i infantil. Però és genial. Últimament m'he fixat en el cel, però m'ha sorprès més de manera amenaçadora. Alguns dies l'he vist tan negra que m'ha espantat. però pel telenotícies sí que han posat fotos molt maquest de gent que nenvia. Prometi fixar-m'hi! i vigila quan creuis el carrer!

Yáiza ha dit...

Bé, m'alegro que no siguin els cotxes els que t'han envestit a tu creuant un pas de vianants en vermell... no badis tant!

Els cels sovint són preciosos. Jo aprecio molt les postes de sol que es veuen pel Vallès, són magnífiques.

Aquí París la primavera m'ha portat bàsicament un cel gris, com tot l'hivern. Però els canvis de temps (sol i pluja) són tan sobtats com espectaculars. Encara no m'ho crec!

Assumpta ha dit...

Ingènua perquè t'agraden aquests cels tan preciosos? En absolut!... Jo també em quedo badant, mirant els núvols blancs sobre un cel blavíssim... I els fotografio i tot :-))

Ara bé, si jo xafo una caca... ja se'm passa tota la poesia, eh? Que "lo" meu és fòbic... Començaria a dir el nom del porc al desgraciat incívic amo de l'animal, després li tocaria el torn a l'ajuntament per netejar poc i res... em quedaria a les portes de la crisi nerviosa.

... Res, res, parlem d'aquests cels tan bonics! :-))

Sergi ha dit...

És una primavera tan primavera que no la reconeixem. Amb el temps canviant encara estic distret i no em molesta tant, avui trobo que feia massa calor i tot. Quan hi ha aquestes nuvolades que tenim alguns dies els cels estan preciosos, certament, val la pena mirar-los i fer-ne fotos si es té oportunitat, però badar tant potser no, que encara prendràs mal!

Però bé, llàstima que NO 'se acerca el invierno'.

DooMMasteR ha dit...

Son preciosos! Jo els hi faig força fotos amb el mòbil. La gent si, et mira raro, però ells s'ho perden :-P

Alba ha dit...

Doncs sí!! Tens tota la raó... aquesta primavera està fent un cels impressionants! I és que sovint mirem tant a terra que ens perdem allò que passa per damunt nostre...
Potser en faig un post jo també!

rhanya2 ha dit...

Jo també m'hi he fixat, com tu. I la gent es queixa del fred! A mi el fred i la pluja a la primavera m'importen ben poc... El contrast entre el gris i el verd tendre de les fulles dels plàtans de Barcelona o de qualsevol vegetació del camp em sembla absolutament poètic i fugisser. Prou que ja vindrà la calor! Mentrestant, seguim mirant enlaire i observem aquests cels, ara blaus,ara grisos, ara tacats de blanc que ens regala la primavera!!

Elfreelang ha dit...

Feia temps que no teníem una primavera com aquesta ...com ha de ser ,canviant, ara amb núvols ara amb trons ara amb sol i cel radiant ...un espectacle natural i gratuït ( a no ser que s'inventin un nou impost ) això si amb tant canvi tornen els refredats...atxiiiiiis!

rits ha dit...

Els cels continuen espectaculars. Ahir els vaig maleïr una mica, vaig anar de casament i no va ser massa lluït, xò vaja, sempre hi ha aquest risc.
Moltes gràcies, quan comparteixo aquestes coses i veig que molts ho feu, em recordo que aquesta és una gran família de persones sensibles.

CARME, a tots ens passa. Ara m'hi fixo molt, xò segur que hi ha vegades que tb estan espectaculars i ni m'he adonat.

ANNA GRIERA, quan estan negres, negres, també em fascinen. M'encanten les tempestes -si estic a casa, és clar-. Hi ha persones que tenen una especial sensibilitat per fer fotografies ben boniques.
Si que tinc que vigilar, algun dia em passarà alguna cosa!

YÁIZA, no, no, no passo pas en vermell! El que volia dir és que de vegades se m'ha passat tot un semàfor verd per estar mirant els núvols i després m'he tingut que tornar a esperar.
El meu problema és el tramvia, amb això si que m'he de posar les piles xq algun dia em passarà algú!
Fes moltes fotografies!

ASSUMPTA, recordo les fotografies dels teus núvols!
Doncs res, treu aquest detall del post i ja està!

XEXU, si, ja he prés mal més d'un cop. Fa uns dies tenia un post d'una nata que em vaig ficar per mirar el rétol d'una botiga, entre còmic i patètic. Em van sortir uns blaus als genolls.....
En fi, que trigui a arribar la calor, aquest temps x mi és perfecte.
No, no sé acerca xò hem d'estar preparats per quan arribi!

DOMMASTER, i tant que s'ho perden!! xò de tant en tant algú tb aixeca el cap i recomforta.

ALBA, espero en candeletes el post!!

VIOLETTE, prou que vindrà, quina mandra que faci calor!!!! a gaudir-ne mentre no arribi!!!

ELFREELANG, jo no en recordo cap així, tan primavera. I si, un espectacle natural!!

Un petó per a tots i totes!

El porquet ha dit...

Aquesta primavera ens està delectant amb un repertori de cels ben variats! Des dels negres i grisos més opacs a uns blaus transparents que sembla que ens hagin de deixar veure l'univers.

No deixis que res t'espatlli aquests bons moments!

rits ha dit...

PORQUET, i tant que els penso seguir gaudint. Ahir al capvespre hi havia una posta de sol al·lucinant a la ciutat, una barreja de daurats reflectits en núvols espesos increïbles.
I si, tots ens fan l'univers molt més bonics.
Una abraçada!