29/3/12

#29M (II)

No volia parlar-ne més, però ho he de fer, em fa mal per dins. Si ho explico, ho allibero. Semblant al post de la Mireia, explico el que he viscut aquesta tarda.

He quedat a les 17.30h a pl. Catalunya. He anat caminant i m'he enfadat quan a Arc de Triomf semblava una tarda qualsevol, amb turistes prenent el sol i els sorolls del carrer. Però bé, no puc fer-hi res. Ja sé que la majoria no pensa com jo.

A pl. Catalunya l'ambient era relaxat, amb gent per tot arreu, com totes les manis dels darrers temps.No estic tan sola, encara que resultarà que som uns quants i tot.

Han arribat els de la CGT que es veu que sempre van a la seva. De fet, jo també vaig a la meva i passo dels sindicats, ells també tenen la culpa.

Tenim una ovella escarriada i ens confonem de Farggi, uns estem al de pl. Catalunya i altres a pg. de Gràcia. Els mòbils van fatal. Ja se sap, però finalment ens coordinem i ens posem en marxa. Anem amb un cotxet amb una nena d'uns ulls blaus preciosos, amb nanos més grandets que volen saber què és una mani, i anem tranquil·lament. Deuen ser més o menys les 18.15h. No sé com, ens girem, un diu a còrrer! I sortim direcció pl. Catalunya, com si l'interior de la plaça ens hagués de protegir. Es calma un moment i les cares de totes les famílies, de totes les persones joves i/o grans son d'incredulitat. La càrrega policial de pl. Catalunya amb Portal de l'Àngel NO té cap justificació. Tot i que no ho he volgut assumir, he tingut por.

I a partir d'aquí, el caos. Hem perdut la família amb el cotxet. Tenien la consigna que si la cosa es posava malament, marxaven a un lloc segur. Però mai hagués pensat que tan aviat.

Han volgut reventar la manifestació. Han blindat la plaça a base de càrregues. Era impossible anar amunt o avall. Els violents, que baixaven cremant contenidors per Pau Claris i a pl. Urquinaona han estat portats a cops de càrrega cap a pl. Catalunya. Les diferències entre els uns i els altres eren més que evidents. Només l'estètica ja t'ho diu tot. Què fer? Marxar? Quedar-te i posar l'altra galta? Res té justificació. No entenc els violents. Només ho son per ser-ho, no tenen discurs ni ganes de canviar res, només embolicar la troca. Però aquí no hi ha violents. Els han portat i estan exaltats, però a la manifestació hi ha molta gent no violenta.


Hem anat reculant. Ens hem quedat a Casp. Semblava que la manifestació es redirigiria cap allà per baixar per Via Laietana, però ningú estava segur. L'ambient estava tensament calmat i els sorolls de les bales de goma semblaven lluny. Potser a Ronda Universitat. Ens arriben missatges que Aragó també està blindat a base de càrregues. Com es farà sortir la gent?

De cop, la primera càrrega a Casp, les primeres corregudes. Només quatre passes, no cal fer onada humana. Estem en plena manifestació i provocar una onada de corregudes dins una manifestació a passeig de Gràcia pot portar desgràcia.

Una iaia espantada va envoltada de dos joves amb pintes rares. Li vaig a dir que es quedi amb nosaltres dins d'una portalada que allà no passarà res i que quan es calmi l'acompanyem. No cal, els dos nois li expliquen que ella no ha de còrrer, que ells amablement l'acompanyen. Policies de paisà. No nego que això està bé, però el cert és que estaven on estaven.

I més càrregues. Es vol buidar pl. Catalunya i es tanquen tots els carrers. A Casp l'actitud desafiant dels policies emmascarats amb coses d'aquestes antigues imposa. I alhora violenta, et venen ganes de desafiar-los. Violència sols genera violència.

Pugem una mica més. Però la gent de la manifestació va baixant, el curs normal de la manifestació. Entre ells arriben els bombers de paisà, ells no tenen por de res i van baixant. Cada cop els sorolls de les bales de goma son més constants. I de cop, tothom puja. Gas!! Llencen gas a passeig de Gràcia! Nens plorant, avis amb els ulls plorosos i de cop, tots ens tapem la cara amb els foulards i sortim caminant depresa per Gran Via intentant no atabalar-nos.


La manifestació s'ha dissolt. Potser han aconseguit posar por a alguns, la política del terror. Demà sortirant els contenidors o l'Starbucks cremat, però i la multitud de gent dient no a la reforma laboral? A d'altres encara ens dóna més ràbia. Sincerament, no entenc què han fet avui els cossos policials. Només se m'acut que ens tenen por.

ps. encara em piquen els ulls. Em piquen més ara que quan he arribat. No ha estat la meva primera correguda, encara que si que la que he patit més. I si, ha estat la meva primera gasejada. I no em fa sentir orgullosa. M'entristeix.

Els videos i imatges son totes d'internet. Intenteu mirar la gent. De debó els veieu violents antisistema?

23 comentaris:

S.N. ha dit...

Jo també hi era. Però he marxat. És patètic, però què és això?? No sé a qui tinc més ràbia: als policies, als governants, als sindicats,als violents-gratuïts...estic rabiosíssima.

Sergi ha dit...

Prou que ho sabem, la immensa majoria dels manifestants no són violents, al contrari. Surten al carrer a no manifestar-se violentament, però a les notícies només sortiran els incidents. A més, els mossos, pel que veig, ja han anat a dissoldre la gent de bon principi, sense que es mostrin violents ni res. Felip Puig mereix una fi lenta i dolorosa. Aquest home ha perdut el nord.

Gemma Sara ha dit...

D'acord amb la fi lenta (o ràpida) i dolorosa del Felip Puig, com diu el XeXu. Aquesta policia a qui protegeix, de què?

Ariadna ha dit...

A mi no em trobaràs mai en un manifestació amb els meus fills. No perquè no tingui ganes de fer sentir la meva veu en contra del que sigui (reforma laboral, o el que sigui). Sino perque és sabut que a Barcelona últimament hi ha una colla de XXX (no els hi poso ni nom) que reventen les manis, les fan insegures, fan que perdin el seu sentit reivindicatiu. En aquestes circumstàncies, no porto la família a un acte tan demòcratic com pot ser una mani. És una llàstima. Però hem de ser conscients d'on ens fiquem amb canalla.

Crec que estaves situada en mal lloc i vas viure la cara fosca de la mani. Hi havíem milers de persones a tot Passeig de Gràcia que no van viure cap situació d'alderulls (per situació, res més). Aquestes persones van poder ejercir el seu dret sense interferències violentes, com havía de ser.

Jordicine ha dit...

El problema és aquest, RITS. Majoria pacífica, gran majoria, i avui quasi tothom parla dels violents. Fan un mal favor a la resta. No sé ben bé què pensen. Un petó i fins aviat.

El porquet ha dit...

Barcelona, lamentablement, s'ha convertit en el paradís dels violents i tota una sèrie de gentussa que aprofiten qualsevol manifestació o reunió de gent pacífica per a rebentar-ho.

Això se sap, és així i desconec perquè ha acabat essent així. El que sí que és veritat és que o ens posem a treballar tots junts per acabar amb això o ens estem convertint en un pol d'atracció internacional per aquesta mena de gent. I en el caos, ja se sap, reben justos per violents.

Per tant, senyors polítics, comencin la feina per a castigar, penar i el que faci falta amb aquesta gent violenta.

Senyors dels sindicats, desmarquin-se categòricament i rotundament de tots aquests fets. No valen excuses, no valen posicions ambivalents, no val tebior.

I tots nosaltres. Responsabilitat. Molta responsabilitat. No hem de tenir por a seguir sortint si creiem que s'ha de fer. Però no hem de carregar contra els polítics ni la policia quan aquests fets passen. És molt difícil, per no dir complicadíssim, controlar una massa de gent tan gran. I això els violents ho saben. I per això actuen en aquestes ocasions.

I a tot això, ja s'ha deixat de parlar del motiu de la manifestació i som notícia internacional, altre cop, per uns fets lamentables que no fan més que perjudicar la nostra imatge i de rebot, el turisme, futures inversions, etc etc

Lamentable.

Elfreelang ha dit...

Rits jo faig fer tard a la cita que tenia i al final vaig anar pujant per Rambla Catalunya fins que vaig poder accedir a la gran manifestació central al passeig de Gracia amb Aragó, curiosament una mica retirats a Rbla Catalunya amb Aaragó mossos d'esquadra....al cap d'una estona veig fum i flames a la cantonada...havien incendiat un contenidor just al davant d'on s'ho podien mirar i evitar-ho els mossos parapetats allà ....casualitat? coincidència? de fet fixa-t-hi a qui beneficien els aldarulls ? als manifestant que ens vam manifestar contra la reforma laboral no? a qui? pensem-hi...puc entendre que tirin ous a la borsa de Barcelona ...o als bancs però assaltar un establiment que era tancat i cremar-lo? això és delinqüència.... ah i el senyor Puig va dient que saben qui són els violents? dons si ho saben que els detinguin i no facin pagar justos per pecadors...

Garbí24 ha dit...

no hi ha dret que una gentussa minoritaria faci embrotar la cara de Catalunya arreu d'Europa.
Jo posaria a la presó a tots els encaputxats, sortir així al carrer ja diu el que busques.

Mireia ha dit...

Aquestes son les minories que fan mal a la gent que vol defensar els seus drets. Cada vegada és més habitual i sap greu que per uns quants , no es puguin fer les coses bé.

Assumpta ha dit...

Estic molt d'acord amb tot el que diu el PORQUET, sobre tot en aquest paràgraf "Barcelona, lamentablement, s'ha convertit en el paradís dels violents i tota una sèrie de gentussa que aprofiten qualsevol manifestació o reunió de gent pacífica per a rebentar-ho. ".

A molts tant els hi fa si és el "Dia de la Hispanidad", una victòria del Barça, l'Onze de setembre, una manifestació per la independència o una reclamació de drets laborals...

I em sap molt de greu, molt, moltíssim... sobre tot per la gent com tu, RITS, que creieu en el que feu, que hi aneu amb la millor bona fe del món i que us trobeu enmig del merder.

També coincideixo amb l'ARIADNA en que segur que us vareu trobar ficats al pitjor lloc. La meva germana va estar passant per allí i per la nit m'ho explicava per telèfon, ella no es va trobar cap problema de res en absolut...

Jo estic molt decebuda de tot això, la veritat... em sap greu pels que vareu secundar la vaga i perquè això us representarà una reducció a la nòmina... Mentrestant en Cándido Méndez porta rellotges d'or.

maria ha dit...

Una petita crítica i sense mal d'ofendre a ningú...
És una llàstima que només posis imatges d'on es veuen els mossos com els culpables. Si actuen per què actuen, si no actuen per què no actuen.

Ferran Porta ha dit...

Em fot fàstic, el govern de Catalunya. Fàstic. Estic convençut que el conseller d'Interior està al darrera dels alderulls. I al tanto, que dels mossos no dic res: apunto a dalt. N'estic convençut.

Barcelona m'enamora ha dit...

Uff..fa molta ràbia que els quatre violents de sempre embrutin el nom de manifestacions ben pacifiques o celebracions del barça. I els homes d'en Puig estan tenint actuacions completament desproporcionades. No entenc que no vegin qui simplement s'està manifestant i qui va a destrossar...

Assumpta ha dit...

De veritat que no entenc el teu comentari, FERRAN... n'estàs convençut? Tens proves? Jo, de veritat, em quedo amb comentaris com els de la BARCE...

I quan hi ha violents en coses tan diferents com celebracions del Barça o l'onze de setembre... també són els Mossos?? I qui va incendiar totalment l'Starbucks, els Mossos??

Crec que tots estem d'acord en que hi ha actuacions que fan posar la pell de gallina, i que fa molta ràbia i impotència quan veus pegar algú que no es defensa... i això ho criticarem tots... però acusar els mossos dels aldarulls ja em sembla surrealista.

Crec que té tota la raó el PORQUET, a Barcelona ja fa temps que hi ha grups violents que aprofiten qualsevol cosa per fer merder... si has d'assenyalar amb el dit, potser que assenyalis cap allí... O és que des d'Alemanya tenies una visió privilegiada de tots els incidents?

Sembla mentida aquestes radicalitzacions, no ho entenc, de veritat.

Gemma Sara ha dit...

Em sembla que em vaig passar l'altre dia criticant la policia. Està clar a qui protegeixen encara que puguin fer errors... (això no vol dir que no es puguin criticar els errors).

Ferran Porta ha dit...

Assumpta, a mi el que em sembla radical és la teva posició, la que llegeixo ara, aquí i en altres blogs. Tot és qüestió d'opinions.

DooMMasteR ha dit...

He perdut la parrafada que havia escrit :-(

Resumint el que deia: Dels detinguts n'hi havia 20 amb antecedents. Per una banda: Per què aquesta gent no se la sanciona com cal si ja els conèixen?

I per una altra banda: Perquè en Felip Puig ja sabia que anaven a haver aldarulls greus a la tarda a les 10 del matí? No serà que potser hi ha gent a sou per rebentar manifestacions?

Crec que entre els violents i els contractats acabaran amb el dret a vaga. Ja se senten veus que parlen de modificar-lo...

DooMMasteR ha dit...

He perdut la parrafada que havia escrit :-(

Resumint el que deia: Dels detinguts n'hi havia 20 amb antecedents. Per una banda: Per què aquesta gent no se la sanciona com cal si ja els conèixen?

I per una altra banda: Perquè en Felip Puig ja sabia que anaven a haver aldarulls greus a la tarda a les 10 del matí? No serà que potser hi ha gent a sou per rebentar manifestacions?

Crec que entre els violents i els contractats acabaran amb el dret a vaga. Ja se senten veus que parlen de modificar-lo...

Ferran Porta ha dit...

DooM, estic 100% amb la teva reflexió. Tenen por de perdre el xollo, i òbviament són capaços de qualsevol cosa per intentar evitar-ho. També de posar mercenaris a sou per rebentar manis i justificar, així, encara més retallades de drets.

rits ha dit...

Com vaig dir en el seu moment, aquest post responia a la necessitat de “vomitar” el que acabava de viure. La necessitat d'explicar, de deixar anar. Divendres vaig passar molt mal dia. Estava de moooolt mal humor i esgotada. I ho varen pagar gent que no en tenia gens la culpa. Amb serenor vaig veure la cosa d'altra manera. Els vostres comentaris em van ajudar. Xò el cert és que el fons de la qüestió no ha canviat. Moltíssima gent va sortir al carrer. Uns quants van usar la violència. Uns quants es van aprofitar x deixar que es parli de l'important. No vull caure en el seu joc. La lluita, pacífica, continua. Més que mai. Perquè venen maldades i o emigrem o ens enfonsem. Comença a ser moment de triar.

SN, la ràbia no ens ha de moure. És inevitable. A mi tb em passa. Tots tenen i tots tenim la nostra part de culpa. El sistema no funciona. I ens hem de conscienciar que cal modificar-lo, que és la sortida. O això o ens ofeguem i resignem.

XEXU, no penso deixar que els alderulls de quatre ho remoguin tot. El cert és que la meva opinió ha anat canviant. Certament hi ha violents. Segurament en conec algun (via fb he vist comentaris que m'han esperverat). Nanos sense ofici i benefici. Quin afecte o estima a la ciutat han de tenir quan no tenen feina, ni projecte de futur? Això crea violència. I això és el que bé.
Felip Puig fa el pena. Torno a repetir i no em cansaré de dir-ho. La primera càrrega a pl. Catalunya era completament injustificada. A la mani de la vaga general del 2010, els violents tb hi eren. En aquell cas, els mossos si ens van protegir. Ells tenen la força per moure'ls, per anar-los ofegant fins que es dispersin. Els van portar cap a la pl. I des de l'helicòpter es veia que la plaça era plena de gent. Sabien el què feien. A mi que no em diguin que no.Volien sembrar por.
Xò crec que l'únic que sembren és desprestigi.
Felip Puig ha de dimitir. El que va fer el 27 de maig era innaceptable. Dijous passat ho va tornar a repetir. Cada cop queda més en ridícul.
Ha perdut el nord xò cobra 108.000 euros l'any només de sou, més dietes, més un sou al Parlament com a diputat (i com ell, tots els consellers). Per no parlar del sou de l'Ernest Benach, un jubilat que no arriba als 50 anys. Això no és violència?

GEMMA SARA, no sé a qui protegeix. Els mossos sols compleixen ordres. Algun dia plantaran les armes i es posaran al costat dels manisfestants. Segur.

rits ha dit...

ARIADNA, el teu comentari és dels que em va fer pensar. Segurament és ben veritat que no era una mani per anar amb nens. De fet, recordo que a la meva companya de feina li vaig dir que no anés amb nens. Xò i la resta de gent? No hem de poder anar? Sóc conscient d'on em fico, xò això d'estar situada en mal lloc..... tothom sabia que molta, moltíssima gent estava patint. Va ser un desastre. I ho volien així.
Els aldarulls només han anat bé als governants. I això encara em fa més ràbia. És l'argument que està fent serivr el govern per atemorir, per justificar-se. Certament hi eren, no seré tan tonta de negar-ho. Xò els ha anat fantàstic. En aquests dies només s'ha parlat d'això.

JORDICINE, els violents no pensen. Es deixen portar per la ràbia i les ganes de liar-la. Xò és exercici de tots anar més enllà. Pensar xq i què porta a aquesta violència.
Tot plegat és ben complicat.

PORQUET, no ho sé. No n'estic convençuda d'això. És el que ens diuen des del Govern. Violència (i no la justifico, eh!) hi ha sempre. A França, a les seves manis es munten uns sidrals que l'starbucks cremat queda ridícul al costat. La violència es genera per les desigualtats. Aquí tenim molta gent gens educada, sense feina ni ofici ni benefici. Alto! No ho justifico. Simplement, vaig més enllà.
Dient que es castigui, donant-los la raó que cal endurir el codi penal no crec que sigui la solució.
Curiosament, dels tres detinguts durant el matí a Badalona hi havia dos persones de les CUP. El cap de llista, que les darreres municipals va quedar a 200 vots de ser regidor. De veritat creus que anava cremant containers? Tothom sap que dos de les tres detencions eren completament gratuïtes.
Molts dels violents dijous anaven en cara descoberta. I això fa molt mal.
No parlo ja d'infiltrats ni de trames. No crec que sigui això.
Xò la violència els va bé als governants.
La primera càrrega, no em cansaré de dir-ho, a pl. Catalunya no tenia gens de violència ni provocació, va ser completament gratuïta. A Casp, tampoc. Van envalantonar la gent. Fins i tot jo em vaig posar davant. Gens d'actitud violenta xò si, desafiant. Ens féien recular i no hi havia motiu. Van encerclar la gent, la van posar nerviosa.
Curiosament els aldarulls van ser ben lluny d'on eren els sindicats. Van passar on estavem la gent que anavem fora de sindicats, amb els indignats o simplement per lliure. No et sembla curiós?
Els sindicats no sé on tenen el cap. ara tenen una gran responabilitat. A veure què fan.
D'acord que era difícil controlar la gent. Xò cal que ens controlin? Vull dir, els partits polítics no estan governant en favor de la gent, com vols que els donem la raó?
Tranquil per les inversions i el turisme. Tindrem l'eurovegas i serà “mervallós”!

ELFREELANG, ostres el que expliques déu n'hi dó! Em resisteixo una mica a creure que hi ha trames policials, encara que vaig veure un video del dia de la manifestació dels estudiants que demostrava que un dels cotxes que va cremar a Balmes/Diputació era cremat pels propis mossos.
Completament d'acord, els aldarulls només beneficien als governants.
El Puig queda retratat cada vegada que parla. Jo no entenc què passa amb els consellers d'Interior, a quin pitjor. Ara volen endurir el codi penal. Tractar la gent de terrorista. I es pensen que així la gent no sortirà al carrer. Xò no se n'adonen que cada vegada tenim menys i si no tenim res, tampoc por.
Han aconseguit que gent com ma mare tingui por i pateixi cada cop que sap que vaig a una mani, xò no ens podran callar. I algun dia ens hauran de fer cas.

JOAN GASULL, ja, certament els encaputxats perden tot sentit. Recordo que dijous els déiem a unes noietes que no es tapéssin, que si no féien res de mal fet no teníen xq amagar-se. Xò cal tenir present que cada vegada la violència anarià a més. La violència comença per les mesures que fan.

rits ha dit...

MIREIA, no sé si és més habitual. Violència n'hi hagut sempre. I no la justifico, eh. Xò sembla que ara sigui l'únic que importa. Potser tb ens hem de plantejar xq hi ha aquesta violència. D'on surt i com es genera. Gent sense feina, sense estudis, que no té res, ni apreci per res ni estima per res. Aquesta gent no l'importa res i per tant tant se'ls enfot, només volen fer mal. Si no hi ha futur per aquesta gent, seguiran destroçant el que trobin al seu costat.

ASSUMPTA,tal i com li he dit al Porquet, és l'argument perfecte. Ara tots a patir. Xò el cert és que sempre que hi ha injustícies la violència es genera sola i per exemple una vaga general a França és molt més violenta que el que va passar dijous passat. No ens podem quedar només en aquest alarmisme.
I amb això no vull dir que ho justifiqui.
Me n'alegro que la teva germana no tingués cap problema.
Després d'uns dies he recapacitat. El meu gran pecat va ser no anar amb la manifestació oficial, la dels sindicats. Allà no van patir. Xò molta gent vam decidir no seguir els sindicats que tb ens han decepcionat, i allà els mossos no ens van protegir. Com deia més amunt, ho comparo amb el 2010. els violents van ser-hi igualment. Tb els recordo cremant contenidors a gran via i a Pau Claris. Aquell dia, els mossos protegien el passeig de gràcia per tal que no poguéssin accedir els violents, i tot i així van cremar la Levis de passeig de gràcia/gran via. En cap moment les càrregues van ser cap als manifestants de passeig de gràcia, només vaig haver de còrrer una vegada i deseguida van aparéixer mossos i em van donar sensació de protecció. Dijous, els mossos van ofegar i rebentar la manifestació. Van portar els violents cap a la plaça on hi havia gent no violenta. Si ens haguéssin volgut protegir, ronda sant Pere hagués estat tancada i els violents haguéssin baixat Via Laietana. Els van portar cap a pl. I allí van gasejar-nos a tots. Ho sento, xò això no té justificació.
En el fons me n'alegro d'haver-ho viscut. Quan veig les imatges, els comentaris, les justificacions,... recordo el que vaig viure i em crea encara més indignació i menys credibilitat al Govern. Ho sento, xò és així.
Jo no sé si en Cándido Méndez porta rellotges d'or, no l'he vist mai, xò si que sé que m'han abaixat el sou un 3,3% i que el nou director General s'està fent el despatx nou. Això no és violència?
En resposta al segon comentari, sols afegir que les radicalitzacions es donen per les desigualtats. I cada vegada les desigualtats son més grans. La classe mitja/obrera cada vegada estarem més escanyats i els rics se'ls continua beneficiant. No es crea activitat econòmica i en nom de la creació de llocs de treball es trenquen llibertats i drets per crear llocs de treball més precaris, que faran més pobres els obrers. Això només porta més desigualtats i les desigualtats, violència.
A la gent no se la pot trepitjar i esperar que somrigui.

MARIA, pots criticar el que sigui.
No hi ha imatges dels mossos protegint-nos xq no les vaig veure ni viure. He escrit quan van protegir a una senyora gran, i eren dos secretas que anaven vestits com el més punkarra.
Certament, sóc conscient que mai els defensaré. Xò encara no m'han donat raons per fer-ho.

rits ha dit...

FERRAN, això de les conspiracions em costa de creure, xò que li van molt bé, segur. L'estratègia els va sortir rodona. Potser tens raó.
Els mossos.... no puc dir res agradable xq no ho he viscut. Només a la mani del 2010 i ho explico en comentaris anteriors. El cert, xò, és que recordo les imatges del 27M i només recordar pegant un senyor en cadira de rodes o un pare de família com un que connec i que és un home de pau i bé, em queda clar que no els puc defensar. X molt que sigui la seva feina, seria incapaç.
Totes les opinions son respectables, i tant.

BCN, jo tp ho entenc. Sols hi tinc una resposta. Els interessa. Els va molt bé que hi hagi alderulls, poder-se fer les víctimes i fer polítiques més repressores i de terror.
Xq el que és polítiques de creació, de reactivació de l'economia,... res de res. Només retallar: serveis, llibertats,....

DommMMasteR, això que ja se'ls coneix,... son delicuents. No tenen ofici ni benefici i per tant res a perdre ni estimar.
No crec que la pressó sigui la solució. Que aconsegueixin feina i llavors ja no tindran ganes d'anar-la a liar.
No sabies que Felip Puig és pitoniso? Estava una mica clar que en una vaga general hi ha una mica de violència.
Jo, això de la gent a sou per rebentar manis, em costa de creure, xò decididament, ja m'ho crec tot.
El dret a vaga ja han dit que se'l volen ventilar. Ho va dir el Sr. Duran. Haurem de claudicar? És l'únic que ens queda!!!

Una abraçada a tots i endavant!!! ens hem de sortir d'aquesta!