12/9/11

Medusa a la vista

I així és com ens vam trobar el primer dia de platja a cala Pregonda. Més despistada que la Dori, veient oblades gegantines i buscant un mero que se m'amagava, vaig sentir una primera punxada a la cuixa, però millor no fer-li cas, doncs l'espectacle sota l'aigua era molt més bonic. I bé, potser les proporcions no eren com les de la pel·lícula, potser més aviat nosaltres erem milers de vegades més grans que les meduses miniatura que de cop i volta ens van envoltar. Tan miniatura que ni les vaig veure i sols quan em van avisar que estàvem envoltades, que va ser quan em van acariciar de nou, aquesta vegada al canell dret. I llavors va ser quan em vaig esbalotar i fugir cames ajudeu-me.

Molt dignament sortia de l'aigua i amb calma aparent em posava l'afer-bite doncs no teníem cap Joey que fes un sot a la sorra (més aviat els agrada fer cabanes amb els parasols i els pareos). I poc a poc les picades anaven desapareixent. La de la cuixa deixava hematoma però la del canell desapareixia per oblidar-me durant tots els dies.

Però ha estat arribar a Barcelona i la seva insofrible xafogor quan totes dues s'han començat a irritar. Serà un senyal? Me n'hauria de tornar a Menorca? Me'n torno nedant si cal, meduses incloses, que allà no fan gens de mal.


ps. o més aviat és que m'hauria d'haver posat alguna cosa abans.

I que consti que va ser l'únic dia que vam veure meduses, de fet, mini-meduses.

Això si, ara ja sé com és una picada de medusa. Fins ara els tenia pànic, i bé, encara que és molest, no és el que m'imaginava. Si és que les pors ens fan molt més mal. I pensar que quan veig meduses ja em sortia de l'aigua,... ara sols cal saber-les esquivar.

La foto, cala Es Talaier.

14 comentaris:

òscar ha dit...

El nen té pànic a les meduses. Només cal que algú, ni que sigui vingut d'una cala tres quilòmetres lluny, expliqui que n'ha vist una perquè opti per abandonar les "dependències" platgils.

Potser hi té a veure que a ell sí que li ha picat una medusa i a mi no.

Que bé s'hi està a Menorca, per l'amor de Déu!

Carme Rosanas ha dit...

Doncs déu n'hi do de la mala pinta que fan aquestes picades!

Mare meva, quin mal rotllo!

Però potser tinguis raó, millor Menorca amb alguna medusa que la tornada sense cap. :) Clar que també he de dir que a mi sempre m'agrada tornar...

MBosch ha dit...

Ufffff! Quin mal! A mi em van picar fa uns anyets i va ser horrorós. De cop em vaig trobar envoltat de meduses (com a la foto) i no em vaig poder salvar.

Com m'agradaria ara estar a Menorca... No hi he anat mai però pinta de conya.

Sergi ha dit...

Bé, depèn de la medusa, eh? No sé el tipus que us devia picar, algunes fan només irritació, però d'altres fan força mal. De totes maneres, no cal comprovar-ho tampoc, ni parar-te a preguntar-los si són de les bones o de les dolentes. En veure'n una, millor allunyar-se'n ràpidament. De vegades queden tentacles separats que couen igual!

kika ha dit...

quin greu les picades! quin ensurt devies tenir! i quines ganes d'anar a menorca m'has fet venir!

Barcelona m'enamora ha dit...

Completament! Això és un senyal com una casa de pagès!! Si aquí et fa irritació i allà no vol dir que has de tornar allà...Si la sanitat pública no estigués en hores baixes, et recomanaria anar al cap a demanar una recepta consistent en 1 vol d'avió per tu i acompanyant a Menorca on la ferida no s'irrita!

Les meduses són unes c.....! A mi mai m'han picat, però quan en veig alguna o sento que n'hi ha no poso un peu a l'aigua, quina por!!

_MeiA_ ha dit...

Ostres!!

Jo també hi tinc pànic a les medusses! i mira que mai a la vida me n'ha picat cap!!

Quan veig una bossa flotant dins del mar, ja se'm posa el cor a 100 per hora!

Bargalloneta ha dit...

tornaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, torna a Menorca, allà segur que el dolor passa de seguit!!!!!!
petons

Susanna ha dit...

Uix, quin mal! A mi no m'hi trobareu dins l'aigua si algú em diu que hi ha meduses, encara que jo no les hagi vist!! Només mirant el meu últim post (http://susannacircumstancies.wordpress.com/2011/08/31/cascavells/) ja es fa força evident la meva relació amb allò que hi pugui haver sota l'aigua.

I no ho dubtis! ÉS UN SENYAL! ;-)

Elfreelang ha dit...

Malauradament a mi em piquen els mosquits tigre que són arreu on treballo...però veient les de medusa....m'esgarrifo fa molt mal? t'hi pots posar res per alleugerir la coïssor?

Garbí24 ha dit...

Segons tinc entés hi hancremes solars que refusen als maleits bitxos.....jo de tu tornava a menorca

Assumpta ha dit...

Ostres, pobreta... jo em queixo de les meves picades de mosquit, però això teu és "més gros".

Sobre tot, no et rasquis!... I ves a la farmàcia a preguntar... alguna cosa t'has de posar, no?

Jo a les picades m'hi poso talc, però no m'atreveixo a recomanar-t'ho perquè no tinc ni idea de com pot reaccionar això... Tu a la farmàcia directament i els ho expliques :-)

La calor i la xafogor són dolentes per tot. Amb la suor encara pica més, clar...

Ves a la farmàcia, eh? :-)

S.N. ha dit...

Wajajaja, quina gran escena: "le measte encima???" Em moro de riure amb "friends".

rits ha dit...

ÒSCAR, pobrissó. A veure si va perdent la por, xq crec que ens hem d'acostumar a elles. Ja fa massa anys que ens envolten. Doncs si, a Menorca s'està de conya. Serà qüestió de començar a pensar en tornar-hi.

CARME, si, jo tb hi vull tonrar.
Avui fan una mica de millor pinta i com us faré cas i me'n torno a l'aigua salada, segur que es curen.

MBOSCH, és una illa fantàstica, segur que t'agrada!!!

XEXU, crec que devien ser de les bones, apart de la irritació i hematoma no he tingut ni febre ni res, una que és una mica floreta.

KIKA, doncs anima't i fes una escapada. És preciosa. Si, ensurt xò el vaig portar força dignament.

BARCELONA, doncs faré cas al senyal i me'n torno a la platja, no menorquina, xò si de les més maques que tenim, les de la Costa Brava.
Si que em fa molta mandra anar al CAP, sobretot xq el tinc a Sants i fa mandra anar i passar-m'hi hores. Tinc una amiga metge i a veure si li puc trucar a veure què em recomana.
A mi tb em feien por, ara després de saber com és la picada, els he perdut una mica la por. Fan la guitza xò és suportable.

MEIA, jo vaig sempre amb els ulls ben oberts, i mira, aquesta vegada ni les vaig veure!

BARGALLONETA, doncs si, me'n torno!! no a Menorca, que ja seria massa, xò si a la Costa Brava.

SUSANNA, va poquet a poquet, sempre que les veig amb les ulleres m'espanto i mira, m'han anat a picar quan no les he vist!

ELFREELANG, ostres, veus a mi els mosquits em tracten força bé, com que no sóc gens dolça, no em piquen. És incòmode, alguna cosa m'hi hauré de posar.

GARBI, me'n torno a l'aigua xò per les teves terres!!

ASSUMPTA, no sé si és més gros, és molest. Si, si, m'hi he de posar alguna cosa. El curiós és que em va passar el primer dia i no em van fer mal fins arribar a BCN, segur que la calor hi té a veure.

SN, un capítol boníssim!!!!

Un petó a tots i totes!