14/4/11

Avui


Avui es celebren els 80 anys de la Segona República. De la República catalana, de la recuperació de la Generalitat. De l'inici de la recuperació de l'autogovern. Avui, la pl. Sant Jaume era plena de banderes, de treballadors públics molts dependents de la Generalitat de Catalunya. Defensant la bona feina, el bon fer. Demanant justícia social, llocs de treball pels quals patim com molts treballadors amb empreses privades apunt de tancar, i defensant els pilars de l'estat del benestar: salut, ensenyament i justícia. Si es menystenen aquests pilars, no farem res de bo.

Que poc més de 100 dies i ja es demanin dimissions, vol dir que alguna cosa no s'està fent prou bé. D'acord que son temps difícils, que la situació és complicada i que ens hem d'apretar el cinturó. Però amb consellers llençant retallades de forma alarmista, sense coherència ni seguretat per la ciutadania, fent despeses de minúcies pressupostàries que els treballadors públics veiem cada dia però del tot innecessàries (cal remodelar espais i despatxos? No vam quedar que el tamany no importa?), acomiadant i tancant plantes d'hospitals, així no és la manera. Crec que manca una acció de país. Tancar d'una vegada per totes els pressupostos i que surti el president explicant el mal de tots. Donant la cara davant del balcó de la Pl. Sant Jaume i mirant amb la cara ben alta als que cada cop ens fan més mal. I així recuperar l'autogovern, el finançament, la dignitat i treballar cap una societat millor.


Podríem ser, però en canvi, cada cop som menys.


ps. no he pogut descarregar les fotos des del móbil, però éren ben boniques entre banderes catalanes i republicanes.


7 comentaris:

Elfreelang ha dit...

No no anem bé rits....sanitat, serveis socials i educació no podem fer altres coses per retallar despeses, no poden planta-se davant 'estat espanyol i reclamar un finançament més just? pobre aniversari de la república! en aquells temps els polítics tiraven del poble, l'encapçalaven l'encoratjaven ara el poble va endavant i els polítics cap endarrere

Jesús Párraga ha dit...

Amics, encara que siga una obvietat cal dir que la bandera tricolor era la bandera d'Espanya. És ben curiós el costum de dir "Segona República", o "Bandera Republicana" tot amagant que la República era espanyola i la bandera era d'Espanya. Companys i companyes, per la III República Espanyola! Visca la República! Visca el 14 d'Abril!

Sergi ha dit...

Hi ha coses amb les que mai s'hauria de jugar, i més quan sabem que per alguns temes que a la població ens la porten fluixa, sí que hi ha diners.

Jordicine ha dit...

Només tinc una cosa clar. No anem bé. I, si fem cas als analistes, encara serà pitjor. Quina llàstima, RITS!

Finestreta ha dit...

Doncs sí, no anem bé i anirem a pitjor. No acabo d'estar d'acord amb el que dius... Sí i no. Estic d'acord que hi ha d'haver un mínim benestar públic, però si el govern està en crisi, se n'ha de sortir. I d'acord que no és just retallar els sous públics, però tampoc és justa la retallada i els acomiadaments a les empreses privades, i està passant a una escala molt més gran...

Jo vaig ser acomiadada a causa de la crisi, i vaig moure'm moltíssim per poder aconseguir una feina, i ben aviat la vaig tenir. Sé que no tothom té tanta sort, però mentrestant, els altres que van ser acomiadats amb mi, s'ho prenien amb calma i es volien estar uns mesos de vacances cobrant l'atur, descansant.

Els diners gratis no poden existir, per guanyar-los s'ha de suar... I sí que necessitem un benestar social, però està clar que el que tenim avui en dia no funciona, 20% de persones cobrant l'atur mentre viatgen i estudien màsters no ens treurà de la crisi...

maria ha dit...

No sé pas on ens volen fer anar a parar amb aquestes retallades.

rits ha dit...

Moltes gràcies. Va ser un post fruit del moment, potser no massa reflexionat. Aquests dies li estic donant més voltes, també per preocupacions que em porten aquests temes. Però segueixo pensant que els polítics pensen cada vegada menys. Potser hauríen de donar un parell de voltes a les coses que diuen.

ELFREELANG, completament d'acord amb el que dius. L'únic que no sé jo si la força del poble podrà fer alguna cosa. M'agrada pensar que si, el contrari seria un desastre, però ….

JESÚS PÁRRAGA, moltes gràcies per la visita i pel comentari. Tens tota la raó, la bandera republicana no deixa de ser una bandera espanyola, la II república ho era. També es coneix com a catalana, o la diem així, pel signficat que va portar. La recuperació de les institucions catalanes. I això ja va ser un pas.

XEXU, és que sembla que la política sigui un joc de nens. Jo ja no sé per a què hi ha diners i per a què no. Però com a mínim que es pensin dos vegades abans de dir qualsevol cosa. Sense rigor i seriositat segur que no ens en sortim d'aquest pou.

JORDICINE, doncs si. I tots diuen que anem a pitjor, sobretot després de les municipals.

FINESTRETA, estic completament d'acord amb el que dius. No crec que el teu comentari sigui contradictori. També entenc que hagi d'haver-hi retallades, simplement que es facin amb coherència i no suposin un increment de l'atur mentre que uns quants s'inflin amb sous grans de l'administració.
I si, no puc estar més d'acord amb el que dius de l'atur. Jo tampoc entenc com gent que es queda a l'atur es decideixi donar un temps, viure de l'estat, viure del “cuento”. M'indigna i em posa dels nervis, ho trobo tan irresponsable! Segurament qui pensa això és que realment no dóna gens d'importància al que és tenir feina o passar-ho malament. Però el pitjor és que conec algun que ho ha fet i després, quan se n'ha adonat de la cagada, ja era tard. S'ha quedat sense prestacions i sense feina. Trist, tot plegat trist.
I ja saps que me n'alegro moltíssim que trobéssis feina.

MARIA, cap a la privatització total dels serveis públics. De manera que els rics continuin amb les seves prestacions i els pobres, més putejats.

Una abraçada a tots i totes!