26/12/08

Coses que passen aquests dies

En un shawarma de la carretera de Sants fumeja la carn donant voltes sense parar i un cartell davant la nevera diu: Bon Nadal.
Uns dirien tàctica comercial, però avui en dia quan els americans enlloc de merry christmas diuen happy holidays, quan hi ha escoles que enlloc de fer pessebres fan paisatges (ho sento, ho continuo trobant cutre. Per fer això, millor no fer res. És ser més coherent, penso) o es fa el pare nöel perquè així els nens tenen més temps per jugar amb les joguines noves (ho sento, els nens no tenen temps durant l’any per jugar? Una mica trist), doncs crec que no atraurà força gent un cartell de Bon Nadal a un shawarma.

Doncs llavors, què és?

Unió? immersió? Franternitat?... Pau?

I nosaltres? Entenem el ramadà? Deixem que construeixin mesquites o temples de la religió que sigui prop de casa, o tenim por i volem que sigui una realitat llunyana?

O és més, si fins i tot sóm incapaços de respectar, de vegades, les diferències entre nosaltres, si fins i tot sóm incapaços d’escoltar un infant que canta?

Ps. Acabo d’arribar del concert de l’Abril i cia. Una delícia.
He fet callar un home que no parava de xerrar, encara no m'ho crec. Em faig gran i rondino massa.
Per variar, la marató d'aquests dies només acaba de començar i ja sóc malalta.
Fa fred. I tot plegat és molt estrany.

8 comentaris:

Unknown ha dit...

Vaja, puc dir que el post m'ha agradat que no sabria dir perquè i que ben fet per fer-lo callar a l'home aquest. i que sí, tot plegat, és ben estrany. Això i cuida't molt!

Sergi ha dit...

Jo ho trobo un gest simpàtic això del cartell, però caldria veure si ells ho entendrien si anéssim a celebrar aquestes coses als seus països. Però potser sí que s'adapten a les nostres coses. Ahir ens va sorprendre trobar tancat un shawarma d'aquests que dius tu, que ara sabem que són indis (perquè a nosaltres ens semblen tots iguals, però n'hi ha de molt diferents). Se'ns va fer estrany que tanquessin el dia de Nadal, i no el consideressin un dia simplement de festa en que la fent sortiria. Trobar-lo tancat no sé si és adaptar-se, no obrir com tants altres establiments regentats per gent d'aquí, o passar de tot.

Anònim ha dit...

Jo per sort m'enganxen lluny lse festes i ja em sento estrany, imaginat tu... però saps? també noto com faig callar al gent, amb els anys ens tornem diferents, no rondinaires sinó que no volem que ens prenguin tant el pèl.. .deu ser això? a tapar-se....

Anònim ha dit...

Ah per cert! El cartell curiós la veritat, pot ser es vol integrar, la veritat que hi ha gent que sorprén i intento pensar bé d'ells, no ho sé la veritat... no deixa de ser cuirós oi...

estrip ha dit...

has tret el geni! encara que sigui nadal es pot callar!

Assumpta ha dit...

Has fet callar un home que no parava de xerrar? Genial!! Et felicito jeje :-)))

Nena, no puc estar més d'acord amb tu en això que dius de l'excusa ridícula (per ser suau) del Pare Noel perquè els nens no tenen temps per jugar!!
Si us plau!!!

I això de fer "paisatges d'hivern" per no fer pessebres... jaja... absurd.

Veus? això que els Iankis diuen happy holidays enlloc de merry christmas no ho sabia... què hi farem?

Aniiiiiiiims!!!! Segueix sent bona nena, que a tu segur que els reis et porten alguna coseta, guapa!!! :-))

rits ha dit...

Tirai, gràcies. Espero que s'acabi posant tot a lloc.

Xexu, no ho sé. Quan vaig estar a Turquia vam entrar a una mesquita quan estaven resant. No s'entenia res, xò no crec que sigui massa diferent.
Si, si que és curiós que tanquéssin. POtser necessitaven descansar.... No sabia que eren indis...

Cesc, ets fora i connectat? si que déu ser estrany, xò també ben diferent.
bueno, una mica barrufet rondinaire si....


Estrip, crec que és qüestió d'educació. I potser aquell home estava allà simplement perquè era nadal i una familiar actuava perquè no se'l veia massa motivat....

Assumpta, ja ho intento, ja, de ser bona minyona,.... mmmm, però crec que em caurà un bon troç de carbó...je, je.... lo dels yankis, doncs si, es veu que des de fa dos o tres anys no poden dir merry cristhmas.....

Striper ha dit...

Jo crec que era pura estrategia comercial.