23/11/08

Sobre la intuïció


La intuïció en molts moments de la vida és una petita peça clau que fa que les coses girin cap un costat o cap a l’altre.

Deixar-se portar per la pròpia intuïció et fa molt més autèntic. Perquè l’esguerris o no és una decisió pròpia potser inalterable encara que sigui per un mil·linéssim moment. Potser generada per una por o per un desig, però et pot fer tirar endavant reptes (i també et pot paral·litzar).

Deixar-se portar per la intuïció dels altres és més fàcil, fins i tot més reconfortant perquè no t’enfrontes a segons quines realitats. Però quan t’hi trobes de cara, és força més dur. Si la intuïció dels altres i la pròpia coincideix, et reafirmes, però si no coincideix, és un desastre.

La meva intuïció crec que de petita es va perdre en un laberint, i que per això ara, de vegades, navega.

En molts àmbits ajuda a no estimbar-me, fins i tot fa de coixinet d’autoprotecció. Però d’altres vegades, crec que està una mica molt “pa’ya”.

Sobretot, sobretot la intuïció femenina. Aquella que figura que t’ajuda a veure quan algú està interessat en tú, o quan dues persones s’atrauen, o quan algú està enfadat. Aquesta, realment no sé on la tinc.

Tendeix a ser negativa (com la seva propiètaria) per a les intuicions més íntimes i personals. Sempre me n’adono massa tard de tot, potser per por de no generar expectatives que no són; Em fa veure espurnes on no n’hi ha; em fa donar voltes i voltes a converses i idees per i si….; em limita. I m’acabo fent mal. Perquè no avanço.

Potser la intuïció que tinc ara i que em trenca una miqueta el cor, simplement és el millor que em pot passar perquè després no fós un mal major (com podia arribar a creure en res). Potser la intuïció que tinc ara és equivocada i em deix fora de joc. Potser he fet tard. Potser…. ja no sé què pensar.




16 comentaris:

Unknown ha dit...

Aix... Això de parlar de la intuïció em sona. No sé, em sembla que el problema és que no sabem què és per intuïció o és por o desig. Quan té alguna cosa a veure amb d'altres i jo no hi estic implicada, no em solo equivocar, però quan sóc jo...
Perdona'm que parli de mi.
I pel què dius tu, si no saps què pensar, no pensis res... Molt fàcil de dir i molt difícil de fer. Si una cosa ha de ser, ja serà, segur, que no has fet tard si ha de ser, encara que ara, t'ho preguntis. De vegades, ens preocupem massa pensant que hem perdut una oportunitat i no és així, les oportunitats no es perden i si es perden és que no és el moment.

Sergi ha dit...

Sort tenim els homes de que no se'ns atribueixi cap intuïció accessòria com us passa a vosaltres, perquè si no aniríem de mal en pitjor, mai no ens adonem de res! Penso que la intuïció de vegades va acompanyada d'uns fets que percebem i que no ens adonem, uns senyals subtils que es sumen a allò que ens ha fet sospitar. Però bé, moltes vegades falla, perquè tendim a portar-ho cap on volem, o cap on pensem que és o hauria de ser. Així que no pateixis. Obre bé els ulls i capta els senyals. La resta, deixa-ho per la Shakira.

Anònim ha dit...

Suposo que l'hem d'anar canviant com la sort, va canviant i un dia l'intuïció no et dirà que les coses bones estan a punt de passar, però hi seran...

Striper ha dit...

Jo em deixo guiar molt per l'intuició i molts cops em funciona.

JJMiracle ha dit...

Jo també penso que és una mica com la sort. Com si et digués: "aposta per això". Pots haver-la encertat o no. Potser si la inclines cap al cantó positiu s'alegrarà i l'encertarà més.

(PD: Feia temps que no escoltava el Lenny Kravitz; m'ha agradat retrobar-lo.)

estrip ha dit...

m'agrada molt la intuïció. I si no se'n té, es pot treballar...

Anònim ha dit...

hola wapa:
la intuició teva i la meva deuen estar juntes perque jo també la vaig perdre.
potser es per que no m'agrada anar amb romansos, per que si no es que quedi clar des del principi i ens dedikem a altres coses i altres persones que segur k trobem alguna a la k li calgui un cafetó per
parlar.
No crec k la intuició es pugui treballar, però aquesta es una possibilitat k haurè de treballar.
merci per fer-me pensar
limon
pd. la setmana k ve festes a Sant Andreu

Deric ha dit...

potser és que de vegades no fem cas a la intució, quan aquesta és ben sabia

òscar ha dit...

que no s'equivoca mai no ho dic, però en el meu cas la intuició encerta en el seus pronòstics tant o més que les decissions analitzades amb pros i contres.
me'n refio força de la meva intuició!

rits ha dit...

Tirai, no t'he de perdonar de res!!
A més, és que és exactament el que volia dir i m'he liat. Quan es tracta dels altres, la clavo, però per mi,... buf...
Suposo que si que tinc que esperar i deixar fer.
M'agrada el que dius sobre perdre oportunitats. És reconfortant.

Xexu, je, je...si que trigueu més a adonar-vos, si... xò també és cert que els senyals per qui els fa són claríssims, xò no necessàriament l'altra part els pot percèbre.
Ja intento veure els senyals, ja, xò...

Cesc, alguna recepta màgica per canviar-la?
Me n'alegro que no hagis marxat!

Striper, doncs no deixis de guiar-te per ella mai!!!

Estrip, treballar-la? posant-la en pràctica?
Si, de fet a mi també m'agrada, xò sovint penso que em complica l'existència una micarrona...

Limón,...je, je, je... doncs a treballar-la!!!
Com ha anat l'excursió? segur que molt bé!!!!!
Mira que fer la festa major a finals de novembre!!!! és que..com sou a Sant Andreu!!!

Deric, gràcies per la visita! potser si,... és que potser fa una mica de por fer-li cas, també....

Òscar, si, si, .... les decissions massa meditades també poden sortir malament!!

Jordicine ha dit...

La intuició creix amb els anys! No et preocupis, Rits. Un petó.

Assumpta ha dit...

Estic totalment d'acord amb en Xexu...

Jo crec que la intuició és saber interpretar de manera correcta una sèrie de petits fets... tu els veus, els relaciones, els hi busques la lògica.

No crec en la intuició com una mena de màgia d'endevinar :-))

Ànim!!!

rits ha dit...

Jordicine, com els cabells blancs? perquè a mi ja me'n han sortit uns quants!!!

Assumpta, doncs llavors és la lògica la que tinc atrofiada.... mmm....hauré de jugar a més jocs de lògica.....

J.M. ha dit...

Si li pegues massa voltes la intuició esdevindrà cogitació.
Supose que en les coses de la intuició, com en tantes altres, qui no s'arrisca no pisca(però és difícil de saber... o d'intuir).

J.M. ha dit...

Intuïció.

horabaixa ha dit...

Hola Rits,

Saps que et diria? que et llençis. El No ja el tens. Qui sap. Tot és perdre la por.

Mai es prou tard.

Una abraçada